KOLUMBIJA GAZI: Rodrigez fantastičnim golovima poslao Urugvajce kod Suareza

Četvrta pobeda

KOLUMBIJA GAZI: Rodrigez fantastičnim golovima poslao Urugvajce kod Suareza

Brazil 2014 -
Reprezentacija Kolumbije eliminisala je Urugvaj sa Svetskog prvenstva u Brazilu. Kolumbija je u osmini finala golovima Džejmsa Rodrigeza slavila sa 2:0

RIO DE ŽANEIRO - Reprezentacija Kolumbije savladala je Urugvaj rezultatom 2:0 u osmini finala na Svetskom prvenstvu u Brazilu.Heroj utakmice na čuvenoj "Marakani" bio je 22-godišnji fudbaler Monaka Džejms Rodrigez koji je sa dva sjajna gola poslao Urugvaj kući. Rodrigez je načeo Urugvaj u 28. minutu, verovatno najlepšim golom na Svetskom prvenstvu, da bi konačan rezultat postigao u 50. minutu, posle nesebične asistencije Kvadrada. On se tako osamio na vrhu liste strelaca, sa pet postignutih golova. Kolumbija se tako prvi put plasirala u četvrtfinale Mundijala, a u Brazilu je upisala i četvrtu pobedu. S druge strane Urugvaj se vraća kući pošto je izgubio i drugi meč bez Luisa Suareza. Napadač Liverpula izbačen je sa Svetskog prvenstva pošto je ugrizao Đorđa Kjelinija na meču sa Italijom i on se već vratio u domovinu. U prvom meču nokaut faze na Mundijalu, domaćin Brazil je u Belo Horizonteu, posle velike drame i penala, savladao borbeni Čile. To znači da će Kolumbija u četvrtfinalu odmeriti snage upravo sa Kariokama.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

TOK MEČ23.51 - Kraj utakmiceKolumbija je u četvrtfinalu Mundijala, pošto je na čuvenoj Marakani savladala selekciju Urugvaja sa 2:0. Heroj istorijske pobede Kolumbije bio je dvostruki strelac Džejms Rodrigez.23.42 (85. minut) - Izlazi dvostruki strelacAdrijan Ramos je na terenu, a igru uz ovacije napušta dvostruki strelac Džejms Rodrigez.23.41 (84. minut) - Ponovo brani OspinaNesavladiv je golman Kolumbije. Kavani je natrčao na odbijenu loptu, ali Ospina ponovo brani.23.38 (81. minut) - Nova izmenaKvardado napušta igru, Guarin dobija priliku.23.36 (79. minut) - Najbolja prilika za UrugvajUrugvaj je bio veoma blizu gola, ali je golman Ospina odbranio udarac Maksija Pereire.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

23.35 (78. minut) - Dva žuta kartona u dva minutaPrvo je povređeni Lugano dobio žuti karton na klupi Urugvaja, a samo minut kasnije na drugoj strani opomenut je Armero zbog šutiranja lopte.23.32 (75. minut) - Šutira HimenezNovi pokušaj fudbalera Urugvaja. Himenez je šutirao glavom posle kornera, ali nema promene rezulatata.23.28 (71. minut) - Pokušava StuaniTrudi se Stuani od kako je ušao u igru. Još jednom je šutirao, ali lopta ide pored gola.23.25 (68. minut) - Blokira JepesRodriges je šutirao, ali Jepes blokira. U istom minutu prva promena u selekciji Kolumbije. Gutijerez izlazi, Meija ulazi.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

23.24 (67. minut) - Treća izmena za Urugvaj

Selektor Tabarez uvodi u igru Ernandeza, a teren napušta Gonzalez.23.21 (64. minut) - Preti UrugvajPosle jednog mirnog perioda Urugvaj ima dobru priliku. Rodrigez je šutirao sa distance, ali je golman Kolumbija bio na visini zadatka.23.12 (55. minut) - Prvi žuti kartonIako je bilo puno oštrih prekršaja u prvom poluvremenu Kujpers pokazuje prvi žuti karton tek u 55. minutu. Himenez je faulirao Gutijereza.23.10 (53. minut) - Dvostruka izmenaDvostruka izmena u redovim Urugvaja. Stuani menja Forlana, a Gaston Pereiru.
Foto: Reuters
Foto: Reuters

23.07 (50. minut) - Gooooool, Kolumbija vodi 2:0!Džejms Rodrigez postiže drugi gol na utakmici, a peti na Mundijalu i sada se usamio na čelu liste strelaca. Armero je centrirao na drugu stativu gde je bio Kvadrado, usledila je povratna lopta na peterc odakle Rodrigez rutinski trese mrežu.23.03 (46. minut) - Počelo je drugo poluvremeUrugvaj odmah stiže do kornera, ali je golman Kolumbija sigurno uhvatio loptu posle centaršuta Forlana.II poluvreme22.46 (45. +2) - Završeno je prvo poluvremeKolumbija zasluženo odlazi na odmor sa golom viška. Brilijantan potez Džejmsa Rodrigeza napravio je razliku u prvih 45 minuta igre. Urugvaj nije imao pravih prilika u prvom poluvremenu.22.39 (40. minut)- Ofsajd KavanijaPosle udarca Alvara Gonsaleza golman Ospina odbija loptu, a sudija Kujpers svira ofsajd Kavaniju.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

22.37 (38. minut) - Sukob Forlana i JepesaForlan je završio na zemlji u kaznenom prostoru Kolumbije posle sudara sa Jepesom. Na snimku se vidi da se defanzivac Kolumbije poslužio laktom.22.30 (31. minut) - Sjajna intervencija SančezaUrugvaj sada mora da zaigra ofanzivnije. Kavani je odlično centrirao s leve strane, ali Sančez glavom izbija loptu u korner ispred Rodrigeza.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

22.27 (28. minut) - Gooooool, Kolumbija vodi 1:0!Rodrigez postiže verovatno najlepši gol na Mundijalu u Brazilu.On je grudima primio loptu i odmah hvata volej sa više od 20 metara. Lopta nije pala na zemlju i od prečke ulazi u gol. Muslera je bio potpuno nemoćan. To je njegov četvrti gol na Svetskom prvenstvu.22.22 (23. minut) - Zuniga ponovo iz daljineZuniga upisuje novi promašaj sa više od 30 metara. Bio je to veoma snažan i neprecizan udarac. Nema opasnosti po gol Urugvaja.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

22.20 (21. minut) - Kavani intervenišePosle kornera koji je izveo Martinez pokušava Rodrigez, ali Kavani blokira taj udarac.22.18 (19. minut) - Prvi napad UrugvajaGodin dje poslao dugu loptu ka Kavaniju, ali on nije uspeo da je smiri pre nego što je izašla u gol-aut.22.14 (15. minut) - Kolumbija drži loptuKolumbija kontroliše igru na startu meča. Fudbaleri ove selekcije imaju posed lopte od čak 71 odsto.22.11 (12. minut) - Udarac ZunigePokušao je Zuniga da iznenadi golmana Urugvaja. On je šutirao iz velike udaljenost ali Muslera iz drugog pokušaja uspeva da smiri loptu.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

22.05 (6. minut) - Novi prekršajKavani pravi novi prekršaj. Pritisak Kolumbije na startu meča.22.03 (4. minut) - Faul PereireProdor Kvardada prekršajem zaustavlja Pereira, na ivici kaznenog prostora. U nastavku akcije Rodrigez centrira na drugu stativu, ali Muslera boksuje loptu.22.00 (1. minut) - Počela je utakmicaPrvi udarac na Marakani izveli su fudbaleri Urugvaja. Pobednik ovog meča igraće u četvrtfinalu protiv selekcija Brazila. 21.40 - Startne postaveKolumbija: Ospina, Zuniga, Zapata, Jepes, Armero, Kvardado, Agilar, Sančez, Rodrigez, Gutijerez, Martinez. Urugvaj: Muslera, Kaseres, Himenez, Godin, A. Pereira, M. Pereira, Gonzalez, Arevalo, Rodrigez, Kavani, Forlan.

21.30 - Suarez duhom uz Urugvaj

Iako Luis Suarez neće biti u sastavu Urugvaja zbog ujedanja Đorđa Kjelinija u poslednjem meču grupne faze Svetskog prvenstva, njegov dres se nalazi u svlačionici kako bi motivisao reprezentativce te zemlje.Duel na "Marakani" sudi Holanđanin Bjorn Kujpers, a asistiraće mu zemljaci Sander Van Roekel i Ervin Zeinstra, dok je četvrti sudija Norvežanin Svein Odvar Moen. Kolumbija je prvu fazu takmičenja završila kao pobednik Grupe C, dok je Urugvaj bio drugoplasirani tim u Grupi D, iza selekcije Kostarike. Kolumbija je osvojila maksimalnih devet bodova, pošto je dobila sva tri meča - Grčku 3:0, Obalu Slonovače 2:1 i Japan sa ubedljivih 4:1. Urugvajci su u prvom kolu poraženi od Kostarike sa 3:1, zatim su pobedili Englesku rezultatom 2:1, dok su u poslednjem meču savladali Italiju sa minimalnih 1:0. To je 39. međusobni duel selekcija Kolumbije i Urugvaja. Urugvajci su do sada bili uspešniji i vode u pobedama sa 18:11, uz devet remija.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track