NAJBOLJA DRUGARICA PRESLIŠALA ANU: Ivanovića uzela set, pa samo tri gema protiv Kirstee
Foto: Teniski Savez Srbije

FED Kup

NAJBOLJA DRUGARICA PRESLIŠALA ANU: Ivanovića uzela set, pa samo tri gema protiv Kirstee

Tenis -
Rumunka slavila 4:6, 6:1, 6:2

Duel ženskih teniskih reprezentacija Rumunije i Srbije u baražu za opstanak u Svetskoj B grupi Fed kupa počeo je porazom Ane Ivanović od njene najbolje drugarice Sorane Kirstee 6:3 1:6, 2:6, čime je Rumunija osvojila prvi poen u meču, koji se igra do tri pobede i koji nastavljaju Bojana Jovanovski i Siimona Halep.

Prvi set

U prvih pet gemova viđena su dva brejka. Ana je najpre oduzela servis protivnici, povela sa 3:0 i imala 0:30, ali je potom pqala, što je Rumunka iskoristila i smanjila na 3:2. U naredna dva gema naša teniserka je potpuno kontrolisala igru, napravila brejk, pa potom bez mnogo muke dobila servis gem za vođstvo od 5:2.

Rumunka je smanjila na 5:3, a u devetom gemu Ana je imala dve set lopte i čak pet situacija u kojima je mogla da se vrati u set. Ipak posle mnogo pritisaka Ana je uspela da se odbrani i povede sa 1:0 (6:3).

Drugi set

U prva četiri gema drugog seta Ivanovića je dva puta izgubila servis gema i stekla ogroman zaostatak za protivnicom. Rumunka je rastrčana, opuštenija počela je da pogađa i ima prednost od 4:0. Ana je u petom gemu ipak uspela da prekine negativnu seriju i ostane u igri za drugi set.To je nažalost bilo sve što je naša teniserka uradila u tom delu meča, koji je posle 6:1 za Kirsteu otišao u treći set.

Treći set

Od rezultata 2:2 u odlučujućem setu, Ana Ivanović je izgubila tri gema i došavši tako na korak od poraza .Ivanovićeva je imala čak pet prilika da napravi brejk i koliko toliko se vrati u meč, ali se to nije dogodilo. Rumunka je slavila sa 2:6

Tekstualni prenos

Nakon tog na teren će izaći Simona Halep i Bojana Jovanovski.

Drugog dana takmičenja, u nedelju od 11 sati na programu su mečevi Halep - Ivanović i Kirstea - Jovanovski, a zatim i dubl u kome će se sastati Irina Kamelija Begu/Monika Nikuleski i Jovana Jakšić/Nina Stojanović.

Opstanak u Svetskoj B grupi izboriće reprezentacija koja ostvari tri pobede, dok će poraženi sledeće godine igrati u Prvoj grupi Evro-afričke zone.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track