LIVERPUL U SUZAMA: Murinjov Čelsi utišao Enfild, titula sada bliža Mančester Sitiju
Foto: Reuters

Stiven Džerard tragičar

LIVERPUL U SUZAMA: Murinjov Čelsi utišao Enfild, titula sada bliža Mančester Sitiju

Fudbal -
Četa Brendana Rodžersa nije izdržala breme favorita, iskusni portugalski stručnjak napravio taktiku koja je odnela sva tri boda sa Enfild Rouda

LIVERPUL - Fudbaleri Čelsija savladali su Liverpul u derbiju Premijer lige sa 2:0 (1:0) i dva kola pre kraja pitanje titule prvaka potpuno zakomplikovali.

Sada Mančester Siti ima sve u svojim rukama i ukoliko pobedi u svim preostalim mečevima osvojiće naslov prvaka. "Građani" imaju daleko bolju gol razliku u odnosu na Liverpul, kao i bolji međusobni skor.

Tim Žozea Murinja je oba pogotka postigao u zaustavnom vremenu oba poluvremena. Demba Ba je bio strelac u 45+3 minutu, a Vilijan u 90+4 posle koga je viđena neobična proslava Žozea Murinja.

Foto: AP
Foto: AP

Četa Brendana Rodžersa ostala je na 80 bodova, Čelsi ima 78, a u igri je i Mančester Siti koji ima 74 boda i dve utakmice manje.

Do kraja sezone Liverpul gostuje Kristal Palasu i dočekuje Njukasl. Čelsi dočekuje Norič i ide u goste Kardifu. Mančester Siti upravo igra meč u gostima protiv Kristal Palasa, gostuje Evertonu u Liverpulu, dočekuje Aston Vilu i Vest Hem.

Pobeda u ovom meču znači gotovo sigurno titulu za Liverpul posle 24 godine posta. Jer, u poslednja dva meča Redsi igraju protiv Kristal Palasa u gostima i sa Njukaslom na svom terenu.

Pobeda čete Žozea Murinja donela bi veliku dramu u finišu, ali ne i poziciju koja Plavcima garantuje da sve drže u svojim rukama. Čelsiju bi u tom slučaju bio potreban još jedan kiks Liverpula, kao i Sitija.

Enfild Roud, Foto: Tviter
Enfild Roud, Foto: Tviter

Liverpul - Čelsi

Stadion: Enfild Roud

Sudija: Martin EtkinsonLiverpul: Minjole - Džonson, Flanagan, Škrtel, Sakho - Džerard, Alen, Lukaš, Kutinjo - Sterling, Suarez.

Čelsi: Švarcer - Aspilikueta, Kol, Ivanović, Kalas - Matić, Mikel, Lampard, Salah, Širle - Demba Ba.

TOK MEČA

Murinjo je izašao na teren sa jasnom namerom da pojačanom sredinom, u kome dominiraju krilni igrači, neutrališe prodore po krilima Liverpula.U početku to sasvim dobro ide gostima kojima samo pobeda igra u ovom meču.

Brendan Rodžers i Žoze Murinjo, Foto: Reuters
Brendan Rodžers i Žoze Murinjo, Foto: Reuters

Prvi je na meču pripretio Čelsi, preko Kola, ali njegov šut Minjole zaustavlja. Odmah zatim domaćin je pripretio preko Kutinja i Džonsona. Kol je u jednom trenutku morao i sa gol crte da izvlači loptu.

Liverpul je do najvećih šansi u uvodnom delu utakmice stigao u 14. minutu kada su prvo Alen, potom i Sakho šutirali. Ovaj drugi je sa svega 5-6 metara prebacio gol.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Usledio je period mirne igre, u kojem Liverpul uglavnom ima loptu u nogama, ali bez pravih šansi. A onda je sevnuo napad Čelsija i sporna situacija u šesnaestercu Liverpula. Salah je šutirao, lopta je na putu ka golu pogodila u ruku Flanagana, ali se sudija Martin Etkinson nije oglasio.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Kada se činilo da će prvo poluvreme završiti bez golova usledila je velika greška Stivena Džerarda. U potpuno bezazlenoj situaciji blizu centra Stivi Dži se okliznuo, Demba Ba je oduzeo loptu, stuštio se ka golu Liverpula i potom rutinski matirao Minjolea. Šok na Enfildu, šok za kapitena Liverpula.

http://www.youtube.com/watch?v=amt3Ryku04k

Liverpul je nastavio sa atacima i na početku drugog poluvremena, Švarcer je u dva navrata gotovo na gol crti zaustavljao loptu, a Čelsi je prvi put pripretio u 62. minutu kada je Širle promešao odbranu Liverpula i sa ivice šesnaesterca šutirao u donji levi ugao gola Minjolea. Golman Liverpula je krajnjim naporom uspeo da zaustavi šut.

Pokušavali su Liverpulovi igrači na sve načine da pogode mrežu golmana Švarcera, ali autobus ispred gola Čelsija nije imao rupe.

http://www.youtube.com/watch?v=wkI9ZiXnRAc

Kada se činilo da će meč završiti minimalnom pobedom "Plavaca", Tores i Vilijan su izašli potpuno sami ispred Minjolea, Španac je bio nesebičan, a Vilijan se prosto ušetao u gol.

Foto: AP
Foto: AP

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track