PEČNIK ZA TRI BODA: Zvezda slavila pod Bagdalom!
Foto: Crvena Zvezda

Jelen Superliga

PEČNIK ZA TRI BODA: Zvezda slavila pod Bagdalom!

Fudbal -
Golom Pečnika Zvezda je stigla do druge pobede u domaćem šampionatu

KRUŠEVAC - Fudbaleri Crvene zvezde savladali su na neugodnom gostovanju ekipu Napredka iz Kruševca rezultatom 1:0.Strelac jedinog gola na utakmici bio je Slovenac Nejc Pečnik u 20. minutu utakmice.Ipak, fudbal je ponovo pao u drugi plan, a u centru pažnje bio je protest protiv nacionalnog fudbalskog saveza, ali i ponašanje navijača Crvene zvezde.Ovaj meč, kao i prethodna četiri koja su odigrana danas, kasnio je šest minuta u znak protesta protiv predsednika Fudbalskog saveza Srbije Tomislava Karadžića.Zbog toga je glavni sudija Boško Jovanetić pre izlaska igrača na teren pokazao žute kartone kapitenima Nenadu Mirosavljeviću i Nenadu Milijašu.Početak drugog poluvremena takođe je kasnio 15-ak minuta.Prvi uzrok tome bio je potez navijača Zvezde koji su ubacivali konfete na teren, a zatim uvredljivo skandirali na račun sudija.Na kraju su postavili i parolu "Mažiću, istina boli?", a arbitar Jovanetić odlučio je, u dogovoru sa saradnicima, da se meč ipak nastavi.Parola koju su navijači Zvezde postavili bila je namenjena sudiji Miloradu Mažiću koji je prošle nedelje delio pravdu na meču crveno-belih i Jagodine.On je tada prekinuo meč na nekoliko minuta, pošto su navijači Zvezde okačili transparent na kojem je pisalo "Sudijska organizacija - kriminalna formacija".Kada je u pitanju fudbal, početak večerašnjeg meča pripao je Napretku, a zatim je Zvezda uspela da "smiri" domaćina i preuzme kontrolu na terenu.Kruševljani su svoje prilike propustili u prvih 20 minuta, kada je iskusni Mirosavljević čak četiri puta bio u prilici da savlada golmana gostiju Bobana Bajkovića. Pokušala je Zvezda posle toga da uzvrati preko kapitena Milijaša, ali bez uspeha.

http://www.youtube.com/watch?v=pUoCMvmyd4M

Tok meča:

90+ minut - Sudija je svirao kraj! Zvezda je sačuvala prednost i upisala nova tri boda!

81. minut - Mrđa je došao u priliku, ali ga je jedan igrač domaćih sprečio da uđe u izgeldnu šansu i oborio. Pištaljka sudije Jovanetića se nije oglasila.

76 minut - Šansa za domaći tim. Nakon centaršut sa desne strane, Dimitrov je prvi stigao do lopte, ali je glavom šutirao preko gola.

70. minut - Kasalica je dobio loptu i sa nekih dvadesetak metara šutirao odlično prema golu Krznarića, ali je ona otišla tik iznad prečke.

61. minut - Nova šansa za Zvezdu! Nakon kontre crveno-belih Mrđa je uputio centaršut, Pečnik je zahvatio loptu glavom, ali golman domaćeg tima sjajno interveniše.

57. minut - Sjajna prilika za Zvezdu! Pečnik je odlično prošao po desnom boku, ubacio se pred gol domaćina, međutim, Onjilo se loše snalazi. U nastavku je usledio šut Milijaša, ali golman Napredka uspeva da odbrani udarac.

48. minut - Ninković je odlično uposlio Kasalicu, ali Milošević sjajno uklizava i odnosi loptu. Usledili su zvižduci navijača koji traže jedanaesterac.

Drugo poluvreme je počelo sa zakašnjenjem. Naime, najpre se čekalo da redari sklone papirne trake sa terena nakon koreografije Zvezdinih navijača, a nakon toga su se sudije povukle sa terena zbog transparenta koji su navijači gostujućeg tima razvukli na južnoj tribini. Parola je bila upućena sudiji Miloradu Mažiću, pisalo je "Mažiću istina boli".

Napredak je sjajno otvorio utakmicu, ređale su se šanse iskusnog Mirosavljevića, međutim, nisu uspeli da postignu pogodak. U 20. minutu meča usledila je kazna za propuštene prilike. Slovenac Nejc Pečnik je nakon prve ozbiljnije prilike za Zvezdu uspeo da donese prednost svom timu (0:1)

45+ minut - Sudija Jovanetić je označio kraj prvog poluvremena.43. minut - Fudbaler Crvene zvezde, Nikola Mijailović, dobija žuti karton.

37. minut - Nakon šokantnog gola koji su primili, domaći tim konačno uspeva da se oslobodi pritiska. U poslednjih nekoliko minuta imali loptu u nogama ali sve što su napravili je bio jedan korner.

28. minut - Sporna situacija! Fudbaleri Crvene zvezde su tražili jedanaesterac jer je navodno lopta u šesnaestercu domaćeg tima pogodila jednog fudbalera Napredka u ruku.

26. minut - Šansa za Zvezdu. Vešović je odlično prošao po desnoj strani i sa ivice šesnaesterca uputio udarac ka golu Napredka, međutim, lopta je otišla preko gola.

20. minut - GOL! 1:0 vodi Zvezda, strelac je Nejc Pečnik! Nakon nesmotrene reakcije odbrane domaćeg tima Beograđani dolaze do prednosti. Izabranici Slaviše Stojanovića iz prve prilike na meču dolazi do gola. Ninković je sjajno uposlio Mijailovića koji odlično prolazi i upućuje ošatar udarac. Golman domaćeg tima je samo zakačio loptu, koja dolazi pravo na nogu Pečniku.

17. minut - Strašna šansa za domaći tim! Najpre je Bojić pogodio prečku Zvezdinog gola, a onda je Bajković sjajno intervenisao nakon udarca Mirosavljevića.

15. minut - Sjajna prilika za Napredak! Ponovo preti Mirosavljević. Malo je nedostajalo da najbolji strelac domaćeg tima donese prednost Kruševljanima. Regan je poslao loptu do centarfora Napredka kome je nedostajao korak...

9. minut - Nova šansa za Napredak! Nakon centaršuta Bajića, odilični Mirosavljević je sjajno zahvatio loptu glavom, međutim, Bajković je dobro intervenisao.

4. minut - Prvu priliku na utakmici imao je Napredak. Nakon nesmotrene reakcije Zvezdine odbrane, iskusni Mirosavljević se našao u gol šansi, uputio je udarac ali lopta je završila iznad gola.

Utakmica je počela sa šest minuta zakašnjenja u znak protesta protiv prvog čoveka Fudbalskog saveza Srbije Tomislava Karadžića i njegovih saradnika. Zbog kašnjenja sudija je kapitenima oba tima pokazao žuti karton.

Sastavi timova:Napredak: Krznarić - Cvetković, Veselinović, Milošević, Janičić, Frimpong, Regan, Bajić, Bojić, Dimitrov, Mirosavljević.Crvena zvezda: Bajković - Vešović, Martinović, Lazić, Mladenović, Kovačević, Milijaš, Pečnik, Ninković, Onjilo, Mrđa.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track