BEZ OSTAVKI U ZVEZDI: Džajić i dalje predsednik, čeka se vanredna Skupština
Foto: Fonet

Bura na Marakani

BEZ OSTAVKI U ZVEZDI: Džajić i dalje predsednik, čeka se vanredna Skupština

Fudbal -
Član UO Branko Radujko u prolazu potvrdio da nije bilo ostavki

Sednica Upravnog odbora Fudbalskog kluba Crvena zvezda završena je posle nešto manje od dva i po sata razgovora. Novinarima se posle sednice obratio samo Branko Radujko, koji je rekao da nije bilo ostavki. Potpredsednici Slaviša Kokeza i Ivica Tončev nisu želeli da daju izjave.

Kako nezvanično saznajemo u narednom periodu biće sazvana vanreedna sednica klupske Skupštine, na kojoj će aktuelno rukovodstvo, koje u njoj ima većinu tražiti glasanje o poverenju timu na čelu sa predsednikom Draganom Džajićem

20:25 - Saopštenje Upravnog odbora

Po okončanju sednice Upravnog odbora Crvena zvezda je izdala sledeće saopštenje:

Upravni odbor Fudbalskog kluba Crvena zvezda je konstatovao da je izvanrednim zalaganjem i odricanjem prvotimaca, stručnog štaba, stručnih službi i svih organa kluba ostvaren prvi i najvažniji cilj, titula šampiona Srbije. Upravni odbor FK Crvena zvezda tim povodom izražava veliku zahvalnost svim navijačima, simpatizerima, sponzorima i svima koji su doprineli u ostvarivanju ovog rezultata, a pre svega kompaniji „Gasprom“.Upravni odbor Fudbalskog kluba Crvena zvezda konstatuje da je ovaj rezultat utoliko značajniji jer je ostvaren u teškim finansijskim prilikama koje je UO zatekao na početku mandata i koje su u potpunosti prezentovane javnosti u finansijskom izveštaju, nakon što ga je usvojila Skupština kluba. U takvim okolnostima klub je funkcionisao i ostvario najvažniji cilj, usput nadoknadivši i niz nasleđenih obaveza, o čemu će javnost i Skupština biti detaljno informisani.Upravni odbor FK Crvena zvezda je sa žaljenjem primio odluku Arbitražne komisije UEFA kojom nisu uvaženi argumenti FK Crvena zvezda. UO FK Crvena zvezda će posle urađene analize pravnog tima doneti odluku, u toku ove nedelje, da li će uložiti žalbu na odluku Arbitražne komisije UEFA.Upravni odbor FK Crvena zvezda je zaključio da će u narednih sedam dana obaviti razgovore sa igračima, članovima stručnog štaba i radnom zajednicom, a u vezi ispunjenja obaveza kluba, imajući u vidu nastalu situaciju.Upravni odbor FK Crvena zvezda je doneo odluku da svoje mandate stavlja na raspolaganje Skupštini kluba, koja će se održati u što kraćem roku, a u skladu sa Statutom kluba. Upravni odbor će Skupštini prezentovati detaljan izveštaj o svom radu. Na taj način će Crvena zvezda, u skladu sa svojom tradicijom i kroz institucije kluba, rešavati sve svoje probleme.Sve odluke članovi Upravnog odbora doneli su jednoglasno.

19:35 - Sastanak završen bez ostavki

Sednica Upravnog odbora Fudbalskog kluba Crvena zvezda završena je posle nešto manje od dva i po sata razgovora. Novinarima se posle sednice obratio samo Branko Radujko, koji je rekao da nije bilo ostavki. Slaviša Kokeza i Ivica Tončev nisu želeli da daju izjave.

19:30 - Tončev: Biće sve u redu, čekajte saopštenje

Potpredsednik Crvene zvezde Ivica Tončev nije po napuštanju Marakane želeo da u medije iznosi detalje sa sastanka:

"Uskoro će klub izdati saopštenje, ja ne bih da remetim pravila, koja su odavno postavljena", rekao je Tončev dodavši na insistiranje novinara:

"Biće sve u redu"

Foto: Marina Lopičić
Foto: Marina Lopičić

19:05 - Kokeza napustio sastanak

Potpredsednik Crvene zvezde Slaviša Kokeza je posle nešto više od sat vremena napustio sastanak, koji je i dalje u toku, ali nije želeo da razgovara sa predstavnicima medija.

Foto: Dragan Kadić
Foto: Dragan Kadić

17:50 - Džajić bez reči

Predsednik Crvene zvezde Dragan Džajić, samo je pozdravio novinare na Marakani:

"Ne bih sada o ostavci. Molim vas da sačekate kraj sastanka, pa ću vam se obratiti", rekao je Džajić.

Foto: Ccrvenazvezdafk.com
Foto: Ccrvenazvezdafk.com

Stanje je alarmantno. Zvezda duguje, više od 50 milona evra, ali najviše pritiska dug bivšim igračima Bronovickom (600.000 evra), Šišiću (150.000) i Suzukiju (230.000 evra), jer ako to ne isplati do 6. jula UEFA će je preseliti u drugu srpsku ligu!

Zato se očekuje buran sastanak, pa i ostavke najužeg rukovodstva, a ukoliko bi predsednik kluba Dragan Džajić, posle nekoliko sastanka i konsultacija, koje su obavljene od petka do danas, povukao, ovaj pre svega moralni čin, to bi automatski značilo i raspuštanje kompletnog Upravnog odbora, zakazivanje Skupštine i raspisivanje izbora po skraćenom postupku.

Pomiinje se da bi u slučaju da mu se omogući da sastavi svoj tim u rukovodstvu na čelo kluba mogao da dođe Mirko Petrović, sadašnji direktor Zavoda za izradu novčanica i kovanog novca.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track