NOVAK SILNI: Đoković pregazio Gaskea za polufinale Montreala
Foto: Reuters

Četvrtfinalni duel na Rodžers kupu

NOVAK SILNI: Đoković pregazio Gaskea za polufinale Montreala

Tenis -
U polufinalu mastersa, koji se igra za ukupan nagradni fond od 2,88 miliona dolara, svetski broj jedan čeka pobednika meča između Španca Rafaela Nadala i Australijanca Marinka Matoševića

MONTREAL - Novak silni!

Najbolji svetski teniser Novak Đoković plasirao se u polufinale masters turnira Rodžers kup u Montrealu pošto je rano u subotu po našem vremenu, u četvrtfinalu, savladao Francuza Rišara Gaskea sa 2:0 u setovima - 6:1, 6:2.

Đoković je neočekivano lako izašao na kraj s devetim teniserom sveta i zabeležio osmu pobedu u njihovom devetom međusobnom okršaju.

Dominirao je tokom čitavog meča, ne dopustivši Gaskeu nikakvu šansu za eventualno iznenađenje.

Koliko je srpski as igrao dobro, sigurno i veoma precizno, toliko je Francuz bio daleko ispod očekivanog nivoa i renomea. Gaske je delovao potpuno odsutno i dekoncentrisano, kao da se unapred pomirio sa porazom.

Đoković je s lakoćom kažnjavao sve greške protivnika i rutinski, gotovo sa pola snage, okončao neravnopravnu borbu posle samo 53 minuta igre.

U polufinalu mastersa, koji se igra za ukupan nagradni fond od 2,88 miliona dolara, svetski broj jedan čeka pobednika meča između Španca Rafaela Nadala i Australijanca Marinka Matoševića.

U drugom polufinalu sastaju se Kanađani Miloš Raonić, koji je savladao Letonca Ernestsa Gulbisa sa 7:6 (7:3), 4:6, 6:4, i Vasek Pospišil, kome je Rus Nikolaj Davidenko predao četvrtfinalni meč u prvom setu zbog bolesti pri vođstvu protivnika sa 3:0.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track