DULE PENZIONER: Kecman završio igračku, počinje trenersku karijeru
Foto: Printskrin

Ispraćaj šampiona

DULE PENZIONER: Kecman završio igračku, počinje trenersku karijeru

Košarka -
Ovacije, velika količina emocija, prelepih poteza i pesma navijača Partizana obeležili su veče u kojem je završena igračka, a počela je trenerska karijera legende tima iz Humske
1 / 12 Foto: Printskrin

BEOGRAD - Poslednja utakmica legendarnog srpskog košarkaša Dušana Kecmana odigrana je pred više od 5000 ljudi u dvorani Pionir uz učešće nekoliko desetina saigrača i prijatelja beka čiju je karijeru obeležila trojka postignuta u finalu ABA lige sa Cibonom u Zagrebu, šest stotinki pre kraja.

Ovacije, velika količina emocija, prelepih poteza i pesma navijača Partizana obeležili su veče u kojem je završena igračka, a počela je trenerska karijera Dušana Kecmana.

On je posle meča rekao:

""Hvala publici, hvala navijačima što su se odazvali pozivu i napravili ovakav ambijent, a i podržali humanitarnu akciju. Ovi trenuci će ostati zauvek u mom srcu i mislim da je ovo sjajna poruka i poziv da bude što više ovakvih dešavanja. Želja nam je da se taj vrtić što pre obnovi i da se mališani što pre vrate u svoje učionice, radionice iz kojih će izaći kao budući šampioni", rekao je Kecman po završetku meča.

Publika je burno pozdravila nekadašnje Kecmanove saigrače i druge legende Partizana, među kojima su bili Nikola Peković, Petar Božić. Novica Veličković, Dragan Lukovski, Miroslav Berić, Dejan Milojević, Bogdan Bogdanović, Bo Mekejleb, Slavko Vraneš, Dragan Milosavljević, Uroš Tripković, Vule Avdalović i drugi. Osim nekadašnjih igrača crno-belih, oproštaj Kecmana uveličali su i Milan Gurović, Vladimir Radmanović, Duško Savanović, Slaven Rimac, Marko Kešelj, Ognjen Aškrabić, Nikša Prkačin i drugi.

Prihod od ulaznica namenjen je za obnovu vrtića "Dečija radost" u Svilajncu

18:48 - Nasledenici na terenu

Publika u Pioniru se dobro zabavljala i često skandirala svojim herojima. Parket beogradske dvorane su na poluvremenu i na kraju utakmice "okupirala" deca koja su htela da se slikaju sa idolima. Ekipa u kojoj je nastupao Kecman pobedila je u krajnje opuštenoj atmosferi rivala sa 108:98.

18:08 - Nikola Peković: Lep je osećaj biti u Pioniru

Crnogorski košarkaš Nikola Peković je posle ćetiri godine ponovo zaigrao u dvorani Pionir. Lep je osećaj biti ovde makar i na klupi. Drago mi je što sam prisutan na poslednjoj utakmici Dušana Kecmana i što mi navijači stalno pominju ime u znak poštovanja za ono što sam dao klubu.

18:00 - Poruka od Vestermana

17:47 - Kecmanova trojka uz zvuk siree - opet

Na isteku prvog poluvremena Dušan Kecman je pogodio trojku, bliže nego onu u Zagrebu, ali je to izazvao ovacije u Pioniru

17:45 - Petar Božić: Sa Kecmanom kao treneri na klupi Partizana

Nekadašnji kapiten i saigrač Dušana Kecmana Petar Božić poručio je da bi voleo da se obojica kao treneri nađu na klupi Partizana.

"Sigurno da je najveća uspomena, trojka iz Zagreba, ali svakako da među nama ima mnogo uspomena i da se i danas družimo i pričamo. Ovo je sjajno, posebno što je cilj da skupimo novac za obdanište u Svilajncu. A kada je u pitanju Duletova budućnost nadam se da će nam se trenerski putevi ukrstiti u Partizanu"

17:30 - Dejan Milojević: Neka što pre počne da radi

Dejan Milojević je dao savet Kecmanu:

"Neka se dobro odmori pa potom što pre neka počne da radi. Meni prvo što padne na pamet kada je on u pitanju je trojka u Zagrebu".

17:25 - Počela je utakmica

17:20 - Marina Maljković: Čast je biti uz velikog Kecmana

Selektorka košarkašica Srbije Marina Maljković je pre utakmice rekla:

"Čast je biti deo ovoga spektakla. U čast Dušana Kecmana, svi ćemo uživati. Nisam prvi put na klupi muškog tima, kada sam počela u Ušću vodila sam i muškarce, ali ovakve asove je milina posmatrati. Nadam se da ćemo pobediti, jer smo pre meča rekli grobarima da nismo navikli da gubimo. Meni je posebno važno što se Dušan setio da uz mene i Natašu Kovačević i mene spoji mušku i žensku košarku. Svaka čast velikom sportisti", rekla je Maljkovićeva, koja je na klupi uz Duška Vujoševića.

17:15 - Trubač Dejan Petrović odvirao je himnu "Bože pravde"17:11 - Na terenu su perkusionisti Muzičke škole Stanković

Kecman je rođen 6. novembra 1977. On je u karijeri igrao za Beopetrol,FMP, Partizan, Makedonikos, Efes Pilsen, Ostende, Kijev, Panatinaikos, Roan i Monako. On je sa crno-belima osvojio 7 nacionalnih titula, 4 srpska kupa, 4 trofeja u Jadranskoj ligi. Sa Panatinaikosom osvojio je 2009. Kup Grčke, titulu u Grčkoj i Evroligu.

Prihod od ulaznica biće iskorišćen za obnavljanje i renoviranje obdaništa PU "Dečja radost" u Svilajncu, koje je pretrpelo veliku štetu u nedavnim poplavama.Kecmana će u igračku penziju ispratiti njegovi prijatelji, rivali i saigrači.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track