STOTKA CRNO-BELIH: Partizan pregazio Crnokosu
Foto: Saša Pavlić

Šampion Srbije slavio s plus 30

STOTKA CRNO-BELIH: Partizan pregazio Crnokosu

Košarka -
Partizan je zabeležio i treću pobedu u domaćem šampionatu

BEOGRAD - Košarkaši Partizana pobedili su na svom terenu ekipu Crnokose rezultatom 101:71 (34:17, 18:22, 21:20, 28:12) u meču trećeg kola Superlige Srbije.Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Musli sa 22 poena, dok su Bogdanović i Andrić ubacili po 11. Kod gostiju, istakao se Vujošević sa 15 poena.

Partizan je trijumfom protiv Crnokose stigao do treće pobede u Superligi Srbije, dok je Crnokosa zabeležila i treći poraz.Pomoćni trener košarkaša Partizana Velimir Gašić rekao je da je protiv Crnokose želeo ravnomerno da rasporedi minutažu. "Razmišljali smo o nekom planu i hteo sam da, pre svega, ovi mladići koji su pod velikim pritiskom minutaže ove sezone igraju nešto manje, a da oni koji vredno treniraju dobiju prostor za igru i to je bilo dobro u većem delu utakmice", rekao je Gašić. U samoj završnici prvog poluvremena povredio se košarkaš Partizana Milenko Tepić za koga je Gašić rekao da je dobio udarac u kuk i da veruje da će bit spreman za narednu utakmicu, u subotu u Valjevu protiv Metalca. "Ekipa je posle toga dobro reagovala i po pristupu i po igri. Dobro je da je tim rastrčan, dobro je što su mladi osetili značaj utakmice i verujem da će u nastavku dobiti priliku. Crnokosa je pokazala da je zasluženo u Superligi", rekao je on.

TOK UTAKMICE.

Prednost Partizana rasla je iz minuta u minut, a u domaćem timu briljirao je Musli. Crno-beli su dozvolili rivalu da u poslednjoj četvrtini postigne samo 12 poena. Partizan je na kraju slavio s ubedljivih 101:71.

IV četvrtina

Prednost Partizana je u trećoj četvrtini rasla iz minuta u minut, a crno-beli su u 26. minutu stigli do plus 19, 65:46. Međutim, Crnokosa je uspela da smanji prednost Partizana, koji je u poslednju četvrtinu ušao sa plus 14 (73:59).III četvrtinaPartizan je održavao visoku prednost u drugoj četvrtini, ali su gosti u finišu uspeli da smanje prednost šampiona Srbije. Crno-beli su prvih 20 minuta rešili u svoju korist s 52:39.II četvrtinaPrednost Partizana rasla je iz minuta u minut, a crno-beli su prvih 10 minuta dobili s 34:17. U ekipi crno-belih najbolji je bio kapiten Žofri Lovernj sa 10 poena, dok je Gagić ubacio 7.

Crno-beli su dobro ušli u meč i u 3. minutu poveli s 8:2. Partizan je nastavio sa odborom igrom, a u 6. minutu bilo je 18:7 za aktuelnog srpskog šampiona.I četvrtina

TOK MEČA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track