Oslabljena Zvezda srušila Partizan u grotlu Pionira!

Šesti okršaj pripao crveno-belima

Oslabljena Zvezda srušila Partizan u grotlu Pionira!

Košarka -
Zvezda je u šestom ovosezonskom derbiju zabeležila četvrti trijumf protiv večitog rivala

BEOGRAD - Košarkaši Crvene zvezde pobedili su Partizan rezultatom 76:69 u derbiju devetog kola Agroživ Superlige Srbije.

Junak pobede crveno-belih bio je kapiten Igor Rakočević, koji je postigao 27 poena. Raško Katić postigao je 17, dok je u Partizanu najefikasniji bio Leo Vesterman sa 13 poena

Crvena zvezda je zabeležila šestu pobedu u dosadašnjem delu takmičenja, dok je Partizan pretrpeo drugi poraz.

Tok meča:

I četvrtina

Zvezda je odlično otvorila meč. Raspoloženi Amerikanac Nelson postigao je šest poena u nizu za prednost crveno-belih (2:6). Kapiten Zvezde Igor Rakočević doneo je svom timu šest poena prednosti, međutim, centar Partizana Lovernj pogodio je za tri poena i tako samnjio prednost gostiju (5:8).

Zvezda je sredinom prve četvrtine imala osam poena prednosti (13:5), međutim, probudili su se crno-beli, koji preko kapitena Lučića i Lea Vestermana smanjuju zaostatak (15:12).U samom finišu deonice, usledio je novi nalet crveno-belih koji zahvaljujući Katiću i Radivojeviću dolaze prave seriju 6:0 i na pauzu odlaze sa +9 (12:21).

II četvrtina

Partizan je dobro otvorio drugu četvrtinu. Poenima Bertansa, a zatim Milosavljevića i Gagića, crno-beli su prišli na -3, međutim, nakon toga je usledio novi nalet večitog rivala.Najpre je Katić prekinuo seriju crno-belih, a onda je nakon zakucavanja Subotića usledila i trojka raspoloženog kapitena Rakočevića za dvocifrenu prednost Zvezde (18:28).Košarkaši Partizana uspeli su da smanje prednost rivala, zahvaljujući poenima i skoku Francuza Lovernja i poenima Bogdanovića, ali do kraja poluvremena razigrao se mladi Luka Mitrović. On je kaznio opuštenost odbrane Partizana i sa dve vezane trojke odveo Zvezdu na poluvreme sa deset poena prednosti.

III četvrtina

Zahvaljujući trojkama Milosavljevića na startu treće četvrtine, Partizan je uspeo da smanji zaostatak na -3 (43:46).Raspoloženi Zvezdin kapiten nije dozvolio preokret, pogodio je trojku i prekinuo seriju domaćina, a nakon poena Katića Zvezda je ponovo imala devet poena prednosi 43:52.Lučić je pogodio i smanjio prednost gostiju. Simonović je u narednom napadu promašio tri bacanja i tako propustio priliku da vrati dvocifrenu prednost svojoj ekipi. Usledila je serija promašaja na obe strane, zatim poeni Gordića za 47:52. U poslednjem napadu treće četvrtine Radivojević je u zadnjoj sekundi ubacio trojku sa pola terena za 47:55.

IV četvrtina

Partizan je podigao nivo igre na startu poslednje četvrtine. Trojkom sjajnog Lovrenja crno-beli su prišli na -2 (55:57). Košarkaši trenera Vujoševića su imali odličnu priliku da u potpunosti preokrenu rezultat, ali Lučić i Lovrenj su bili neprecizni.Rakočević je kaznio promašaje Partizana, pogodio je trojku i prekinuo seriju domaćina. Nakon nekoliko brzopletih napada usledila je trojka Milosavljevića, a već u narednom napadu odgovor Nelsona.U uzbudljivoj završnici Partizan je pokušavao da dođe do preokreta, međutim, Zvezda je zahvaljujući Nelsonu i Rakočeviću uspela da sačuva prednost i zasluženo slavi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track