UŽIVO POPLAVE BEOGRAD: Dunav u stagnaciji
Foto: Beta

Ne očekuje se porast reke

UŽIVO POPLAVE BEOGRAD: Dunav u stagnaciji

Beograd -
Dok je Dunav u stagnaciji, Sava opada u svim mestima, osim u Beogradu, u kojem se ovog vikenda očekuje vrh poplavnog talasa

Dunav je iznad redovne odbrane od poplava u Novom Sadu, Zemunu, Pančevu, Smederevu i Banatskoj Palanci. I dok je Dunav u stagnaciji, Sava opada u svim mestima, osim u Beogradu, u kojem se ovog vikenda očekuje vrh poplavnog talasa. Trenutni nivo Dunava u Zemunu je 620 cm i ne očekuje se veći porast reke..

16.12 - Na području Srema očekuje se prestanak opasnosti od poplava u naredna tri dana, kaže komandant Pokrajinskog štaba za vanredne situacije Goran Ješić. 15.45 - Od ponedeljka, 26. maja, i dalje neće raditi pet škola u opštini Lazarevac u kojima se nisu stekli higijenski uslovi.12.30 - Krupnju neophodna teška mehanizacija kako bi se grad što pre osposobio za život, javlja reporter RTS-a. 11.15 - Zavod za Javno zdravlje Šapca počeo je dezinfekciju domaćinstava na seoskim područjima koja su bila poplavljena, javlja dopisnik RTS-a.10.05 - U Obrenovcu se ubrzano radi na ispumpavanju vode, kako bi se što pre pristupilo asanaciji terena., j 08.45 - U Trsteniku ukinuta vanredna situacija, ljudi se polako mogu vraćati u svoje domove, saopšteno je iz opštine Trstenik.

Iako se situacija u svim ugroženim područjima stabilizuje, nema mesta za opuštanje, upozorava načelnik Sektora za vanredne situacije Predrag Marić.Vlada Srbije ukinula je juče vanrednu situaciju na teritoriji cele zemlje, a zadržala je na području dva grada - Šapca i Sremske Mitrovice, i u opštinama gde je situacija najteža. To su Obrenovac, Ljig, Ub, Lajkovac, Osečina, Paraćin, Mionica, Smederevska Palanka, Šid, Trstenik, Kosjerić, Bajina Bašta, Krupanj, Mali Zvornik, Koceljeva i Vladimirci.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track