PRES KONFERENCIJA SELAKOVIĆ: Šariću ništa nije nuđeno, prihvatio bezuslovnu predaju!
Foto: Tanjug

Vlada Srbije

PRES KONFERENCIJA SELAKOVIĆ: Šariću ništa nije nuđeno, prihvatio bezuslovnu predaju!

Crna Hronika -
Lociran na teritoriji 4 države Latinske Amerike. U Srbiji oprao 22 miliona evra. Bezuslovno se predao kako bi bilo izbegnuto krvoproliće. Jedini uslov za predaju bio je da razgovara sa svojim braniocem, majkom i sinom
1 / 3 Foto: Tanjug

BEOGRAD - Narko-bos Darko Šarić, uhapšen u Južnoj Americi, jutros je u pratnji specijalaca sleteo na beogradski aerodrom.

On je posle identifikacije u zgradi beogradske policije u Bulevaru despota Stefana sproveden u zgradu Specijalnog suda gde ga sudija trenutno saslušava posle čega će mu biti određen i pritvor. Šarić bi u toku saslušanja trebalo da otkrije gde se i na koji način skrivao pune četiri godine.

UŽIVO KONFERENCIJU O DETALJIMA HAPŠENJA ŠARIĆA MOŽETE PRATITI OVDE

U zgradi Vlade Srbije u toku je konferencija za novinare o detaljima hapšenja narko-bosa Darka Šarića na kojoj govore prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić i ministar pravde Nikola Selaković. Šarića je u toku bekstva locirala BIA pa će se novinarima obratiti i njen direktor Aleksandar Đorđević, tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević i direktor srpske policije Milorad Veljović.

UŽIVO KONFERENCIJU O DETALJIMA HAPŠENJA ŠARIĆA MOŽETE PRATITI I OVDE

12.23 - Konferencija je završena. Sednica Vlade Srbije o hapšenju Šarića najavljena je za 12.30 sati.

12.20 - Šarić je boravio na teritoriji 4 države Latinske Amerike, pojasnio ministar Selaković naglašavajući da se bezuslovno predao kao i da mu ništa nije nuđeno. Jedino što je tražio jeste da razgovara sa svojim braniocem, majkom i sinom.

12.14 - Šarić je samo u Srbiji od ukupnog novca zarađenog trgovinom narkoticima oprao čak 22 miliona evra, saopštio je tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević dodajući da je u ovom trenutku saslušanje Šarića u Specijalnom sudu najverovatnije gotovo. Na pitanje šta je Šarić rekao, Radisavljević je u šali odgovorio da je rekao "Dobar dan" što je izazvalo smeh u pres-sali Vlade Srbije. Posle završetka saslušanja prema rečima radisavljevića uslediće pretres na suđenju zakazan za 24. mart ove godine, ali je nepoznato da li će Šarić tražiti odlaganje ročišta ili će se pridružiti suđenju.

Radisavljević je dodao i da se na listi begunaca nalazi još 15 osoba osumnjičenih za šverc kokaina i tri osobe osumnjičene za pranje novca. On je dodao i da je na ovom slučaju od samog početka radila slovenačka obaveštajna služba SOVA, ali nije hteo da kaže kakva je njihovau uloga u lociranju i hapšenju Šarića.

Tužilac Radisavljević je dodao da će se u nastavku postupka protiv Šarića utvrđivati i način na koji je uspeo da pobegne iz Srbije, ko mu je u tome pomagao i gde se skrivao.

Tužilac Miljko Radisavljević (Foto: Printskrin RTS)
Tužilac Miljko Radisavljević (Foto: Printskrin RTS)

12.12 - Šariću ništa nije nuđeno i prihvatio je bezuslovnu predaju, naglasio ministar Selaković dodajući da mu je predaja ponuđena pre mesec i po dana. Na lociranju se radilo 9,5 meseci, kazao ministar pravde dodajući da je najvažnije da je došlo do bezuslovne predaje.

Ministar pravde Nikola Selaković (Foto: Printskrin RTS)
Ministar pravde Nikola Selaković (Foto: Printskrin RTS)

12.08 - Počela konferencija za novinare u Vladi Srbije. Prvi se novinarima obratio ministar pravde Nikola Selaković koji je rekao da je danas veliki dan pošto je uhapšen narko-bos Darko Šarić. Selaković je ukazao na značajnu ulogu prvog potpredsednika Vlade Aleksandra Vučića koji je započeo proces Šarićevog hapšenja osnivanjem Radne grupe u okviru BIA 13. juna 2013. godine. Radna grupa je ukupno brojala 100 ljudi među kojima je bilo 10 operativaca BIA. U akciji su učestvovali i operativci brojnih stranih obaveštajnih službi, među kojima su italijanska, crnogorska, španska, slovenačka, kao i belgijska policija, američka CIA i mnoge druge.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track