MINIMALNA POBEDA PANCERA: Nemci i Amerikanci u osmini finala Mundijala

Ništa od dogovorenog remija

MINIMALNA POBEDA PANCERA: Nemci i Amerikanci u osmini finala Mundijala

Brazil 2014 -
Fudbaleri Nemačke savladali su Sjedinjene Američke Države sa minimalnih 1:0 u trećem kolu Grupe G, ali su obe reprezentacije prošle u osminu finala Svetskog prvenstva u Brazilu

RESIFE - Fudbaleri Nemačke savladali su Sjedinjene Američke Države sa minimalnih 1:0 u trećem kolu Grupe G na Svetskom prvenstvu u Brazilu. Međutim, obe reprezentacije su izborile plasman u osminu finala Mundijala, pošto je u drugom meču grupe reprezentacija Portugala savladala Ganu sa 2:1. Utakmica u Resifeu, na "Areni Pernambuko" odlučio je fantastični Tomas Miler koji je u 55. minutu postigao jedini gol. Panceri su imali više od igre tokom većeg dela meča, ali ih je u prvom poluvremenu zaustavio odlični golman SAD, Tim Hauard.

Nemci su konačno slomili otpor rivala u 55. minutu, kada je Miler preciznim udarcem sa ivice kaznenog prostora konačno savladao Hauarda.Nemačka je sa sedam bodova osvojila prvo mesto u Grupi G, dok je selekcija SAD druga sa četiri boda. Isti broj bodova ima i Portugal, ali i slabiju gol razliku, dok je reprezentacija Gane takmičenje završila na četvrtom mestu sa jednim osvojenim bodom. Grupa G se u nastavku takmičenja ukršta sa Grupom H, po sistemu prvi sa drugim.

TOK MEČA19.53 - Kraj meča!19.50 (93. minut) - Lam čuva leđa NojeruSjajna prilika za selekciju SAD u sudijskoj nadoknadi vremena. Bedoja je savladao Nojera, ali je Lam u poslednjem trenutku uklizao i sprečio loptu da uđe u gol. Posle kornera pokušao je i Dempsi, ali je lopta otišla preko gola. 19.42 (85. minut) - Utakmica se gleda i u predsedničkom avionuPredsednik SAD Barak Obama nalazi se u svom avionu na putu ka Mineapolisu, ali ga to nije sprečilo da odgleda meč SAD - Nemačka.

19.40 (83. minut) - Dobar napad NemacaNemcima se otvorila kontra posle greške Bekermana na sredini terena. Međutim, posle dobre kombinacije Ozil ne stiže da uputi udarac na gol. U poslednjem trenutku američka odbrana interveniše i izbacuje loptu.19.37 (80. minut) - Nema uzbuđenjaNemci i dalje kontrolišu igru, ali je tempo pao posle vodećeg gola Tomasa Milera. s druge strane, Amerikanci ne mogu da stvore pravu priliku u nastavku.

19.31 (74. minut) - Novi sudarPosle sudara sa glavnim arbitrom u prvom poluvremenu Džons se sada sudario i sa svojim saigračem Bedojom. Posle silovitog sudara obojica su završila na travi pred kaznenim prostorom Nemačke.19.26 (69. minut) - Slavlje u BerlinuVodeći gol Tomasa Milera podigao je navijače Nemačke, koji širom zemlje organizovano prate duel Pancera i Amerikanaca.

19.21 (64. minut) - Istrčava NojerBrdli je poslao loptu u prazno za Džons, ali golman Nojer to odlično čita i izlazi skoro do polovine terena kako bi presekao taj pas.19.19 (62. minut) - Novi žuti kartonOštar start Bekermana sudija iz Uzbekistana odmah kažnjava žutim kartonom.19.12 (55. minut) - Gooooool, Nemačka vodi 1:0!Ozil je odlično izveo korner, ali Hauard fantastično brani udarac Hovedes. U nastavku akcije lopta dolazi do Tomasa Milera koji sa ivice kaznenog prostora precizno gađa suprotni ugao, a lopta uz stativu završava u mreži.

19.04 (47. minut) - Nemci u istom ritmuBoateng je centrirao sa desne strane, ali Ozil slabo zahvata loptu glavom i ne pogađa gol SAD.19.03 (46. minut) - Počelo je drugo poluvremeNemačka je na poluvremenu napravila jednu izmenu. Klose je zamenio Podolskog. Ukoliko postigne gol, Klose će postati najbolji strelac u istoriji Mundijala.II poluvreme

Foto: Reuters
Foto: Reuters

18.47 - Kraj prvog poluvremenaNemačka je bila bolja u prvih 45 minuta, ali Panceri nisu uspeli da savladaju fantastičnog golmana Tima Hauarda. Ukoliko ostane ovaj rezultat u osminu finala prolaze upravo selekcije Nemačke i SAD.18.40 (41. minut) - Prvi korner za SADZusi je izveo prvi korner, ali to radi veoma loše. Lopta je preletela sve i odlazi u gol-aut. 18.38 (39. minut) - Joša jedan dobar napad PanceraPonovo su Nemci pronašli rupu na levoj strani. Centrirao je Švajnštajger, ali je Hauard kao i svaki put do sada bio na visini zadatka.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

18.35 (36. minut) - Novi žuti kartonI Gonzales dobija žuti karton posle prekršaja nad Švajnštajgerom.18.34 (35. minut) - Nova odbrana HauardaOzil je odlično šutirao, lopta prolazi jednom defanzivcu kroz noge, ali je Tim Hauard još jednom bio na pravom mestu. Golman SAD uspeva da odbije loptu i sačuva gol.18.30 (31. minut) - Udarac KrosaKros je ponovo zapretio, ali i njegov udarac bez problema zaustavlja golman Hauard.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

18.28 (29. minut) - Sudar sa sudijomAmerikanci su imali dobar napad po desnoj strani Džonson je stigao loptu i centrirao, ali se Džons na ivici kaznenog prostora sudario sa sudijom Rasulovim iz Uzbekistana i završio na travi. 18.21 (22. minut) - Dobra prilika za SADZusi se odlučio na udarac, ali je za malo bio neprecizan. Nojer se bacio, a lopta ide preko gola. Prvi ozbiljan pokušaj SAD.18.19 (20. minut) - Hauard braniTomas Miler je šutirao iz daljine, lopta pronalazi put do gola, ali Hauard brani i ovaj udarac.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

18.18 (19. minut) - Pokušaj BizlijaAmerikanci konačno dolaze do gola Nemačke, ali je loše šutirao Bizli. Nema opasnosti po Nojera.18.15. (16. minut) - Nova sjajna intervencijaJoš jednom je Gonzales izašao kao pobednik iz duela sa Milerom. Nemačka konstantno napada od prvog minuta, dok selekcija SAD nije imala ni jednu priliku.18.14 (15. minut) - Gonzales izbija loptuAmerički defanzivac u poslednjem trenutku interveniše i klizećim startom izbija loptu ispred Milera.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

18.10 (11. minut) - Prvi žuti kartonHovedes prvi dobija žuti karton, posle prekršaja nad Džonsonom.18.08 (9. minut) - Hauard oprezanJoš jednom je golman Hauard bio oprezan i sigurno interveniše posle centaršuta Podolskog. Opasan napad Pancera, Miler je čekao loptu na gol liniji.18.03 (4. minut) - Nemačka napadaNemačka vodi glavnu reč od prvog minuta meča. Švajnštajger je proigrao Boatenga koji centrira, ali golman Hauard prvi stiže do lopte loptu.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

18.01 (2. minut) - Prete PanceriPrva prilika za Nemačku. Prvo Miler ne uspeva da akrobatski zahvati loptu, a u nastavku akcije Podolski šutira preko gola.18.00 (1. minut) - Utakmica je počela Počeo je duel SAD - Nemačka u Resifeu. Eventualni remi vodi obe reprezentacije u osminu finala Mundijala u Brazilu. U drugom meču Grupe G istovremeno se sastaju selekcije Gane i Portugala.17.40 - Startne postaveSAD: Hauard, Džonson, Gonzales, Besler, Bizli, Bekerman, Džons, Zusi, Bredli, Dejvis, Dempsi.Nemačka: Nojer, Hovedes, Humels, Švajnštajger, Ozil, Podolski, Miler, Lam, Mertesaker, Kros, Boateng.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track