UŽIVO SMEDEREVO POPLAVE: Naložena hitna evakuacija naselja Orešac i Metalog!

Vanredna situacija

UŽIVO SMEDEREVO POPLAVE: Naložena hitna evakuacija naselja Orešac i Metalog!

Srbija -
Dunav je danas kod Smedereva dostigao nivo od 680 centimetara i očekuje se da će tokom noći ili sutra vodostaj dostići kotu vanredne odbrane od poplava na ovom području

Smederevski Gradski štab za vanredne situacije naložio je stanovnicima ribarskog naselja Metalor i vikend naselja Orešac da se hitno evakuišu sa tog područja, s obzirom da se taj deo grada nalazi u nebranjenom području Dunava.

Dunav je danas kod Smedereva dostigao nivo od 680 centimetara i očekuje se da će tokom noći ili sutra vodostaj dostići kotu vanredne odbrane od poplava na ovom području.

Po nalogu Štaba, stručna ekipa je obišla postrojenja NIS-a i fabrike "Milan Blagojević", koja se nalaze u blizini Dunava, i konstatovala da su postrojenja zaštićena postojećim visokim nasipom.

14.30 - Kako javlja reporter Pinka, voda je već ušla u dvorišta, ali se stanovništvo još ne evakuiše.

14. 17 - Gradonačelnik Smederevske Palanke i Načelnik Gradskog štaba za vanredne situacije Radoslav Milojičić rekao je danas da na toj teritoriji nema stradalih i povređenih u poplavama, ali da je ugroženo oko 8.000 hektara obradive površine.

"Ugroženo je oko 8.000 hektara obradive površine, što je zaista velika materijalna šteta, ali zaista sam ponosan jer nemamo nijednu ljudsku žrtvu i nijedna osoba nije povređena u poplavama", kazao je Milojičić. On je rekao da je 400 ljudi smešteno u prihvatilišta i dodao da će se dok se čitav teren ne očisti svakog dana održavati akcije čišćenja."Svakog dana u 9 časova se održavaju akcije čišćenja dok se u potpunosti ne očisti ovo naselje.

Zahvalio bih se volonterima koji su došli da pomognu, zatim ide deratizacija, dezinfekcija, a trenutno imamo stručne službe na terenu i veterinarsku inspekciju koja uklanja leševe životinja", objasnio je gradonačelnik. On se zahvalio i svim pojedincima, opštinama i ministru odbrane Bratislavu Gašiću koji su pružili pomoć tokom poplava. U Palanci više od 30.000 građana je bez vode, a u selima je voda zagađena.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track