CRNI PETAK 13. ZA ŠPANIJU: Holandija demolirala svetskog prvaka

Osveta sa kamatom

CRNI PETAK 13. ZA ŠPANIJU: Holandija demolirala svetskog prvaka

Brazil 2014 -
Fudbaleri Holandije deklasirali su aktelnog svetskog prvaka Španiju, rezultatom 5:1, u prvom meču Grupe B na Svetskom prvenstvu u Brazilu

SALVADOR - Fudbaleri Španije doživeli su jedan od najtežih poraza u svojoj istoriji. Reprezenztacija Holandije deklasirala je aktelnog svetskog prvaka Španiju, rezultatom 5:1, u prvom meču Grupe B na Svetskom prvenstvu u Brazilu. Holanđani su se tako revanširali Furiji za poraz u finalu prošlog Mundijala u Južnoj Africi. Španija je tada slavila golom Inijeste u 116. minutu. Meč na "Areni Fonte Nova" bio je jubilarni deseti okršaj Španije i Holandije, a Lale su upisale peti trijuf. Španije ima četiri pobede, a jedan meč je završen remijem.Španija je povela golom Alonsa sa penala u 27. minutu, ali je Van Persi u završnici prvog poluvremena izjednačio na 1:1. U nastavku meča Holandija je pregazila rivala golovima Robena u 53. i De Frija u 64. minutu, da bi Van Persi i Roben u završnici postigli još po jedan pogodak za potpunu katastrofu Furije.U drugom meču Grupe B sastaju se selekcije Čilea i Australije.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

II poluvreme22.50 - Kraj utakmice!Holandija je deklasirala Španiju sa 5:1. Ovo je tek drugi put da je Španija na Mundijalu primila više od tri gola na jednoj utakmici. Prvi put to se dogodilo davne 1950. godine na Svetskom prvenstvu u Brazilu, kada je domaća selekcija slavila sa 6:122.36 (80. minut) - Gooooool, Holandija vodi 5:1!Roben je ponovo bio neuhvatljiv za odbranu Španije. Roben je bio sebičan, poigravao se sa odbranom Španije, ali je nakraju još jednom matirao nemoćnog Kasiljasa.22.28 (72. minut) - Gooooool, Holandija vodi 4:1!Španija je pred debaklom, a tragičar je Iker Kasiljas. Španski golnam je napravio veliku grešku, a Van Persi koristi taj poklon i postiže novi gol za Holandiju.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

22.26 (70. minut) - Poništen gol ŠpanijeNišta od drugog gola za Španiju. Prvo je šutirao Pedro, da bi u nastavku akcije Silva zatresao mrežu Holandije. Međutim, igrač Mančester sitija je bio u nedozvoljenoj poziciji. 22.22 (66. minut) - Žuti karton za Van PersijaSamo minut kasnije Van Persi dobija žuti karton na drugoj strani. Popuštaju živci igračima na obe strane.22.21 (65. minut) - Žuti karton za KasiljasaGolman Španije dobio je žuti karton zbog prigovora

Foto: Reuters
Foto: Reuters

22.20 (64. minut) - Gooooool, Holandija vodi 3:1!De Vrij je iskoristio konfuziju u španskim redovima i posle centaršuta Snajdera ponovo trese mrežu Španije. Sporno je da li je Van Persi napravio prekršaj nad golmanom Ikerom Kasiljasom.22.16 (60. minut) - Van Persi trese prečkuVan Persi fantastično šutira posle novog brzog napada Holandije, ali je samo uzdrmao prečku. Na usporenom snimku vidi se da je Van Persi bio u ofsajdu.22.11 (55. minut) - Nesportski potez KošteDijego Košta je nesportski glavom gurnuo Indija, koji je pokušao da iscenira prekršaj za crveni karton. Pao je defanzivac na travu, ali se sve završilo na verbalnom upozorenju sudije Ricolija.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

22.09 (53. minut) - Gooooool, Holandija vodi 2:1!Majstorija Robena donosi vođstvo Holandiji. On je fantastično primio loptu u kaznenom prostoru i hladnokrvno lomi Pikea i Kasiljasa i rurinski trese mrežu Španije za 2:1.22.06 (50. minut) - Pokušaj Inijeste iz daljineŠutirao je Inijesta iz daljine, ali je golman Kilisen bio koncentrisan.Španac je pokušao da iskoristi klizav teren pa je šutirao po zemlji, ali golman Holandija ipak hvata loptu.22.02 (46. minut) - Počelo je drugo poluvremeNastavljena je utakmica na "Areni Fonte Nova", a na startu drugog poluvremena u Salvadoru pada jaka kiša.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

I poluvreme21.47 (46. minut) - Kraj prvog poluvremena!Posle prvih 45 minuta rezultat je izjednačen 1:1. Španija je povela golom Ćabija Alonsa sa penala u 27. minutu, da bi Robin van Persi u 44 izjednačio na 1:1. 21.43 (44. minut) - Gooooool, Holandija poravnava na 1:1!Robin van Persi u završnici prvog poluvremena donosi izjednačenje Holandiji. On je sjajno glavom lobovao Kasiljasa, posle još jednog odličnog centaršuta Blinda.21.42 (43. minut) - Silva se poigravao, ništa od golaŠpanija je lako mogla da duplira prednost, ali se Silva poigravao i pokušao nonšalantno lobuje golmana Holandije. Kilisen je pročitao njegovu nameru i uspeva da sačuva svoju mrežu.21.40 (41. minut) - Žuti karton za De VrijaDefanzivac Holandije prvavi novi prekršaj i dobija žuti karton.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

21.30 (31. minut) - Dobra kombinacija HolanđanaSjajno su kombinovali Holanđani po levoj strani, ali niko ne stiže do lopte posle centaršuta Blinda. Ramos je promašio loptu, ali Van Persi ne stiže do nje u petercu.21.26 (27. minut) - Gooooool, Španija vodi 1:0!Ćabi Alonso je bio siguran izvođač penala, Španija vodi 1:0.21.25 (26. minut) - Penal za Španiju!Dijego Košta sjajnim driblingom vara De Vrija koji nogom kači Španca i sudija Ricoli pokazuje na belu tačku.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

21.24 (25. minut) - Žuti karton za De GuzmanaPrvi žuti karton na meču dobija reprezentativac Holandije, posle novog prekršaja.21.22 (23. minut) - Prvi korner na meču Španije još jednom preti posle kornera koji je izveo Ćavi. Međutim, lopta je samo proletela kroz kazneni prostor pošto je Silva bio kratak.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

21.17 (18. minut) - Neprecizan udarac Dijega KošteZapretili su Španci preko Dijega Košte, ali je njegov udarac bio veoma neprecizan.21.15 (16. minut) - Ricoli oprašta karton SnajderuSnajder se izvukao posle zakasnelog starta na Busketsu i ne dobija žuti karton, ali je upozoren od sudije Ricolija.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

21.09 (10. minut) - Uzvraća InijestaInijesta je uputio prvi udarac ka golu Holandije, ali nema promene rezultata. Lopta je otišla preko gola.21.07 (8. minut) - Snajder propušta veliku prilikuRoben je sjajno uposlio Snajdera koji izlazi sam ispred golmana Kasiljasa. Međutim Holanđanin loše šutira desnom nogom, pa golman Španije uspeva da zaustavi njegov udarc.

Foto: AP
Foto: AP

21.04 (5.minut) - Miran početakNema uzbuđenje u uvodnim minutima meča. Obe reprezentacije opipavaju puls protivniku, pa za sada nema prilika.21.00 (1. minut) - Počela je utakmicaPočeo je meč na "Areni Fonte Nova" između selekcija Španije i Holandije. Španija igra u belim dresovima, dok su Lale u plavoj opremi i to na zahtev FIFA.

20.52 - Fudbaleri su na terenuSve je spremno za reprizu finala prošlog Mundijala. Himne su intonirane i uskoro počinje utakmica

TOK MEČA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track