UŽIVO SPORTSKI PREGLED: Ronaldo i Marselo počeli da treniraju, možda u timu Reala za Bajern
Foto: Difusion/Fejsbuk

Najnovije informacije iz sveta sporta

UŽIVO SPORTSKI PREGLED: Ronaldo i Marselo počeli da treniraju, možda u timu Reala za Bajern

Fudbal -
Real u sredu dočekuje Bajern, a svi u klubu se nadaju da će dva važna fudbalera za tim trenera Anćelotija biti spremna za duel sa prvakom Evrope

BEOGRAD - Najnovije informacije i zanimljivosti iz sveta sporta na jednom mestu.

23.30 - Sent Etjen i Ren odigrali meč bez golovaU premijernom meču 34. kola francuske Lige 1 nije bilo pobednika, jer su Sent Etjen i Ren odigrali meč bez golova. Sent Etjen je propustio šansu da se sa nova tri boda učvrsti na mestu koje vodi u Ligu Evrope naredne sezone. S druge strane, ovakav ishod ne opterećuje previse goste, jer su oni spokojni u sredini tabele.23.15 - Masimo Alegri preuzima Totenhem? Italijanski mediji pišu da su čelnici londonskog Totenhema postigli dogovor sa bivšim trenerom fudbalera Milana Masimilijanom Alegrijem, koji bi na klupu "pevaca" sa Vajt Hart Lejna trebalo da sedne po završetku sezone.Italijani tvrde da će zajedno sa Alegrijem u London stići i njegova desna ruka Mauro Tasoti, kao da bivši strateg Rosonera već tri meseca živi u Londonu, gde marljivo uči engleski i sprema se za novi težak poziv u karijeri.

22.50 - Armani izjednačio na 1:1 protiv Makabija Košarkaši Emporio Armanija pobedili su Makabi sa 91:77 u drugom meču četvrtfinalne serije Evrolige i izjednačili na 1:1.Kurtis Džerels bio je najbolji kod domaćina sa 17 poena i 6 asistencija, po 13 su dodali Dejvid Mos i Kristijan Kangur, 12 je ubacio Lengford, a po 10 Semjuels i Valas. Na drugoj strani, Makabi je predvodio Tajus sa 16 poena, dok je Dejvid Blu dodao 12.

22.00 - Ronaldo i Marselo počeli da treniraju, možda u timu Reala za Bajern

Fudbaler Real Madrida Kristijano Ronaldo vratio se treninzima sa ekipom u pokušaju da se oporavi od povrede do utakmice s Bajern Minhenom u polufinalu Lige šampiona. Ronaldo zbog povrede mišića i bola u levom kolenu nije igrao u poslednje četiri utakmice Reala, među kojima je i pobeda nad Barselonom od 2:1 u finalu španskog Kupa kralja u sredu. Real je saopštio i da se defanzivac Marselo takođe vratio treninzima posle povrede. Real u sredu dočekuje Bajern u polufinalu Lige šampiona.

21.10 - Repeša nezadovoljan pred meč sa Partizanom Trener košarkaša Cedevite Jasmin Repeša nije bio zadovoljan iako je njegov tm pobedio Šibenik sa 83:65 u domaćem šampionatu. Ovo je bio poslednji meč Cedevite pred duel sa Partizanom u polufinalu ABA lige, a Repeša je istakao da će njegov tim morati bolje u Areni."Nije bilo dobro. Poslednja utakmica pred Partizan morala je da izgleda bolje, uz puno uvažavanje toga da su dobrim delom treninzi i misli već okrenuti prema tome. Uz pun respekt prema Šibeniku, nema potrebe da ja zbog pristupa moram zvati tajm-aut nakon šest minuta i da promenom obrane pravimo neku razliku. To mora izgledati mnogo bolje", rekao je Repeša.

20.23 - CSKA na korak od plasmana na F4

Košarkaši moskovskog CSKA nalaze se na korak od plasmana na završni turnir Evrolige pošto protiv Panatinaikosa vode sa 2-0 u pobedama. Moskovljani su u drugom meču polufinala savladali grčki tim sa 77:51 (21:19, 18:6, 11:14, 27:12).

Najefikasniji u ekipi CSKA bio je Soni Vims sa 23 poena, srpski reprezentativac Vladimir Micov postigao je 12, a Nenad Krstić 10 poena. Na drugoj strani, Roko Ukić je ubacio 15, a Mavrokefalidis 8 poena.

Treći meč četvrtfinalne serije plej-ofa koja se igra do tri pobede na programu je u ponedeljak 21. aprila u Atini.

19.30 - Simonović: maksimalan pristup i protiv Radničkog Košarkaši Crvene zvezde u subotu od 18 časova igraće u Hali Pionir protiv Radničkog iz Kragujevca derbi meč 4. kola Superlige Srbije. Kapiten Marko Simonović je istakao je da ekipa igra u zgusnutom rasporedu i pohvalio je ekipu zbog maksimalne angažovanosti u takvoj situaciji."Nakon polufinala Evrokupa postojao je mali strah kako ćemo sve to izneti, ali momci pokazuju karakter i želju da odigraju celu sezonu na visokom nivou. Mi ne biramo utakmice, pristupamo svakoj maksimalno i moram da pohvalim ceo tim jer smo pokazali da smo pravi i nadam se da ćemo sve to krunisati na kraju sezone", rekao je Simonović.

19:05 - Krajinović bolji od BogomolovaFilip Krajinović plasirao se u četvrtfinale čelendžera u američkom gradu Sarasota, pošto je u drugom kolu pobedio Rusa Aleksa Bogomolova – 6:3, 6:4. Krajinović je do pobede protiv 116. igrača na svetu, koji je postavljen za prvog nosioca na turniru, došao posle 73 minuta igre.Njegov protivnik u četvrtfinalu biće Uzbekistanac Faruk Dustov, koji je bio bolji od Kanađanina Pita Polanskog sa 7:6 (7:5), 6:2. Turnir na Floridi igra se za nagradni fond od 100.000 dolara.

18.25 - Valensija za Zvezdinog Evandra plaća 1,5 miliona evra Bivši fudbaler Crvene zvezde, a sada član Eštorila Evandro Goebel uskoro bi mogao da ode u Primeru, jer se za njega interesuje Valensija i spremna je da ga dovede u svoje redove."Slepi miševi" su za Evandrove usluge spremni daju 1,5 miliona evra portugalskom timu, pošto se brazilski vezista odlično pokazao i u Ligi Evrope.

17.40 - Federer preživeo Congu, čeka NovakaŠvajcarac Rodžer Federer treći je polufinalista Mastersa u Monte Karlu. Federer je u četvrtfinalu, posle velikog preokreta, savladao Francuza Žo-Vilfreda Congu sa 2:6, 7:6 (8:6), 6:1. Federer je do teškog trijumfa stigao posle dva sata i 27 minuta igre i sada čeka ishod duela između Novaka Đokovića i Giljerma Garsije Lopesa. Ukoliko Novak opravda ulogu favorita u tom meču, u polufinalu nas očekuje 34. duel dvojice velikih rivala.

17.00 - Zimonjić i Nestor u polufinalu Srpski teniser Nenad Zimonjić i Kanađanin Danijel Nestor plasirali su se u polufinale Mastersa u Monte Karlu u konkurenciji dublova. Zimonjić i Nestor su u četvrtfinalu savladali Romaina Arneoda i Bendžamina Balrea iz Monaka sa 6:4, 6:3. Zimonjić i Nestor su na turniru postavljeni za pete nosioce, a u nastavku takmičenja igraće protiv pobednika meča BobBrajan/Majk Brajan - Žulijen Beneto/Eduard Rožer-Vaselan. Zimonjić u Monte Karlu brani titulu koju je osvojio prošle godine u tandemu sa Žilijenom Benetoom.15.30 - Bojana Jovanovski zadovoljna žrebomSrpska teniserka Bojana Jovanovski rekla je da je zadovoljna žrebom za predstojeći duel sa selekcijom Rumunije u Fed kupu."Zadovoljna sam žrebom. Priželjkivala sam da igram drugi meč, jer ne volim da igram prva. Ovo će mi biti drugi put da igram protiv Simone Halep. Mislim da je Simona dosta napredovala od našeg poslednjeg meča. Ona je veoma težak protivnik, ali ja verujem u sebe. Pozitivna sam i ceo tim veruje u pobedu", izjavila je Bojana Jovanovski.Duel selekcija Rumunije i Srbije na programu je u subotu i nedelju, a pobednik će izboriti opstanak u Svetskoj grupi II Fed kupa.15.05 - Za Beogradski maraton prijavljeno 3.450 takmičaraZa učešće na ovogodišnjem Beogradskom maratonu do sada se putem interneta prijavilo 3.450 takmičara iz 52 zemlje, što je oko 600 učesnika više od rekordne 2013. godine, saopštio je organizator. Nastavak prijavljivanja vršiće se u Prijavnom centru 27. Beogradskog maratona na Trgu Nikole Pašića, koji počinje da radi 21. aprila, dodaje se u saopštenju. Radno vreme Prijavnog centra biće od 10.00 do 20.00 svakog dana, osim u subotu, 26. aprila, kada će raditi do 16.00. Prijavljivanje na sam dan maratona nije moguće, naveli su organizatori. Beogradski maraton održaće se 27. aprila.14.55 - Poraz Nadala u četvrtfinalu Monte KarlaŠpanac David Ferer priredio je veliko iznenađenje na mastersu u Monte Karlu. David Ferer je u četvrtfinalu eliminisao svog zemljaka i najboljeg tenisera sveta Rafaela Nadala sa 2:0, po setovima 7:6 (7:1), 6:4. Ferer je do trijumfa stigao posle dva sata i 14 minuta igre. To je bio njihov 27 međusobni duel i tek šesta pobeda Ferera. Ferer će u polufinalu igrati protiv Švajcarca Stanislasa Vavrinke.

14:23 - Džerard, Suarez i Staridž kandidati za igrača PLFudbaleri Liverpula Stiven Džerard, Luis Suarez i Danijel Staridž nominovani su za najboljeg igrača Premijer lige u sezoni 2013/14. u izboru Udruženja profesionalnih fudbalera (PFA). Pored igrača "crvenih" za najboljeg igrača nominovani su još i Eden Azar (Čelsi), Jaja Ture (Mančester siti) i Adam Lilana (Sautempton). Kapiten Liverpula Stiven Džerard jedini je od šestorice fudbalera koji su do sada već osvajali ovu nagradu. On je za najboljeg igrča Premijer lige proglašen u sezoni 2005/06. Azar i Staridž se nalaze i na listi nominovanih za najboljeg mladog igrača u sezoni. Pored njih, u konkurenciji su i Ros Barkli (Everton), Aron Remzi (Arsenal), Luk Šo (Sautempton) i Rahim Sterling (Liverpul).14:00 - Van Basten preuzima AZ AlkmarLegendarni holandski fudbaler i bivši selektor te zemlje Marko van Basten naredne dve godine vodiće AZ Alkmar. Van Basten će na klupi AZ Alkmara zameniti Dika Advokata, koji je najavio odlazak iz kluba. Bivši napadač Ajaksa i Milana na kraju sezone napustiće Herneven, a saradnju sa ekipom iz Alkmara ozvaničiće sledeće nedelje. On je pre Hernevena vodio Ajaks i reprezentaciju Holandije. Tokom igračke karijere Van Basten je osvojio tri titule prvaka Evrope sa Milanom, a sa Ajaksom ima trofej Kupa pobednika kupova. Za selekciju Holandije odigrao je 58 utakmica i postigao 24 pogotka, uključujući i spektakularan volej u finalu šampionata Evrope 1988. godine protiv Rusije.

13:38 - Hauard ostaje u Evertonu do 2018.Golman Evertona Tim Hauard produžio je ugovor na još dve godine, pa će u tom fudbalskom klubu ostati do 2018. godine. Hauard je 2006. godine iz Mančester junajteda prešao u Everton i sa 342 utakmice nalazi se na 22. mestu klupske liste po broju odigranih utakmica. Hauard je u sezoni 2008/2009 postavio klupski rekord od 16 prvenstvenih utakmica bez primljenog gola, a ove sezone je u više navrata bio kapiten Evertona. On će braniti za selekciju SAD na predstojećem Svetskom prvenstvu u Brazilu.13:18 - Alegri preuzima Totenhem?Bivši trener Milana Masimilijano Alegri mogao bi na leto da preuzme Totenhem. Totenhem traži menadžera za narednu sezonu jer je izvesno da Tim Šervud neće ostati na toj funkciji. Italijanski mediji navode da je Alegri ove nedelje bio na pregovorima u Londonu i da je dogovorio finansijske uslove sa Totenhemom. Uz to, tehnički direktor Totenhema Franko Baldini insistira da na klupu dođe njegov zemljak, kao i pomoćni trener Milana Mauro Tasoti. Alegri je početkom januara dobio otkaz na klupi Milana, posle čega ga je zamenio Klarens Sedorf.12:51 - Jelenić, Krivokapić i Avramović kandidati za predsednika VSSVaterpolo savez Srbije (VSS) saopštio je da su kandidati za predsednika te organizacije Viktor Jelenić, Milorad Krivokapić i Zoran Avramović. Jelenića je predložila Crvena zvezda, Krivokapića Radnički iz Kragujevca, a Avramovića vaterpolo klub Šabac.Vaterpolo savez nema predsednika od oktobra prošle godine kada je Zoran Babić podneo ostavku reagujući na predlog predsednika Srpske napredne stranke, Aleksandra Vučića, da se članovi Glavnog odbora te stranke povuku iz sportskih saveza i klubova. Skupština VSS biće održana 24. aprila u Beogradu.12:28 - Pronađeno 1.020 kopija trofeja Svjetskog prvenstvaKineske vlasti su saopštile da su pronašle veliku količinu kopija trofeja Svetskog prvenstva u fudbalu.U saopštenju se nalazi da je u oblasti Jivu u istočnoj Kini pronađeno 1.020 pozlaćenih pehara koji su identični originalu. Originalni trofej je 1971. godine napravio italijanski umetnik Silvio Gacaniga. Kopije pehara su bile namenjene za Libiju gde bi se prodavale po ceni od 130 eura. SP u fudbalu počinje 12. juna u Brazilu

12:05 - Vavrinka u polufinalu Monte KarlaŠvajcarski teniser Stanislas Vavrinka prvi je polufinalista Mastersa u Monte Karlu, pošto je u četvrtfinalu pobedio Kanađanina Miloša Raonića sa 7:6 (7:5), 6:2. Vavrinka će u borbi za ulazak u finale igrati protiv boljeg iz meča Rafel Nadal (Španija) - David Ferer (Španija).U preostala dva četvrtfinala sastaju se Žo-Vilfred Conga (Francuska) - Rodžer Federer (Švajcarska) i Novak Đoković (Srbija) - Giljermo Garsija-Lopez (Španija).Masters u Monte Karlu igra se za ukupan nagradni fond od 3,45 miliona evra.11:36 - Čelsi nudi Teriju jednogodišnji ugovorFudbalski klub Čelsi ponudio je svom kapitenu Džonu Teriju novi jednogodišnji ugovor, ali sa upola manjom platom. Britanski mediji navode da je 33-godišnjem Teriju ponuđen jednogodišnji ugovor, u skladu sa politikom kluba da se igračima starijim od 30 godine ne nude višegodišnji ugovori, kao i da će u odnosu na dosadašnju platu od 150.000 funti nedeljno, Teri morati da pristane na upola manju. Pojedini mediji spekulišu da bi Teri mogao da odbije takvu ponudu i pređe u Galatasaraj, koji je u više navrata izrazio želju da ga dovede. Teri je prošao omladinsku školu Čelsija a za prvi tim debitovao je 1998. godine. Osvojio je tri šampionske titule u Premijer ligi, Ligu šampiona, Ligu Evropa, pet trofeja u FA kupu i po dva u Liga kupu i Komjuniti šildu.

11:11 - Huan Mata: Moramo da se držimo zajednoFudbaler Mančester junajteda Huan Mata izjavio je da klub ima svetlu budućnost i istakao da nije vreme za međusobne kritike.Junajted ima lošu sezonu, a klub se bori za plasman u Ligu Evrope."Moramo da se držimo zajedno, nije vreme za međusobno optuživanje i traženje krivca. Moramo da idemo dalje i da se držimo uz menadžera, moramo da verujemo u njega. Nije stvar samo u treneru, taktici, stvar je u svima nama i ne smemo da krivimo nijednog čoveka. U ovome smo zajedno. Cela svlačionica mora da se drži zajedno i da naporno radi kako bi napredovala", rekao je Mata.Junajted je trenutno sedmi na tabeli Premijer lige sa 57 bodova uz meč manje. Totenhme koji je šesti na tabeli ima tri boda više.10:36 - Trener Totenhema: Jeftino smo prodali BejlaTrener Totenhema Tim Šervud rekao je da je Real jeftino kupio Gereta Bejla, koji je za rekordan transfer od 100 miliona evra prešao iz engleskog u taj španski klub. "Njegov transfer sada izgleda tako jeftino. Ako će Bejl Realu doneti Ligu šampiona, a čini se da hoće, onda je Real napravio dobar posao", rekao je Šervud. Bejl je prošle godine, poslednjeg dana letnjeg prelaznog roka iz Totenhema prešao u Real Madrid za rekordan transfer od 100 miliona evra. Bejl je lepim golom doneo pobedu Realu u finalu Kupa kralja protiv Barselone (2:1). Šervud je rekao da je sms porukom čestitao 24-godišnjem napadaču na prikazanoj igri u finalu, ali je kroz osmeh dodao da mu Bejl nije odgovorio na poruku. 10:21 - Alonso i Hamilton najbrži na treninzima u ŠangajuVozač Ferarija Fernando Alonso ostvario je najbrže vreme na prvom treningu uoči trke Formule jedan za Veliku nagradu Kine u Šangaju. Alonso je ostvario vreme od minut, 39 sekundi i 783 stotinke po krugu. Trening u Šangaju gledao je i novi direktor italijanske ekipe Marko Matijaći, koji je zamenio Stefana Domenikalija. Drugi je bio vozač Mercedesa Niko Rozberg sa skoro 0,4 sekunde zaostatka, a treći Danijel Rikardo iz Red Bula sa skoro sekundom zaostatka. Luis Hamillton iz Mercedesa bio je najbrži na drugom treningu (1:38.315), ispred Alonsa (0.141) i klupskog kolege Nika Rozberga (0.411).U subotu će biti održane kvalifikacije, dok je trka na programu u nedelju od 9 sati po srednjoevropskom vremenu.

09:50 - Lavov ne odustaje od ZOI 2022. godineUkrajinski grad Lavov nije odustao od kandidature za Zimske olimpijske igre 2022. godine, uprkos krizi u zemlji koja se pogoršava svakog dana. "Naš san je trenutno zaustavljen zbog situacije u Ukrajini, a videđemo šta će posle predsedničkih izbora biti. Smanjili smo aktivnosti na minimum i suspendovali promotivne i medijske aktivnosti do rešenja trenutnih izazova sa kojima se suočavamo", rekao je predsednik organizacionog odbora Sergej Gončarov. On je istakao i da je Međunarodni olimpijski komitet (MOK) podržavao Lavov tokom svih previranja u Ukrajini.Lavov ima 700.000 stanovnika, nalazi se na zapadu Ukrajine i bliži je Zapadu nego Rusiji. Protivkandidati Lavova biće Almati, Peking, Krakov i Oslo.MOK će početkom jula odlučiti koji gradovi će ući u uži izbor, a domaćina će izabrati 31. jula 2015.

09:31 - Srbija odustala od kandidature za EP 2020.Fudbalski savez Srbije (FSS) odustao je od potvrde aplikacije za Evropsko prvenstvo 2020. godine!Rok za dostavljanje kandidature je 24. april, a sada je već izvesno da do tada neće stići državne garancije, kao ni koncept novog stadiona. Uslovi za kandidaturu su i uređivanje infrastrukture, sređivanje aerodroma, saobraćajnica, izgradnja hotela, a za to je pored garancija države potrebno i odobrenje uprave grada Beograda. Srbija je kako je ranije bilo najavljeno trebalo da se kandiduje da bude domaćin jedne od grupa na EP 2020. Preliminarno su prijavljene čak 32 države za 13 domaćinstava.09:14 - Zlato za Silađija u IstanbuluSrpski plivač Čaba Silađi osvojio je prvo mesto u trci 100 metara prsno na Otvorenom prvenstvu Turske u Istanbulu.On je pobedio u vremenu ličnog rekorda bez odela 1:01,09 (876 FINA bodova). Srpski plivač je treći put u manje od mesec dana stigao do najboljeg ličnog rezultata."Uspeo sam psihički da se oporavim posle za mene u tom trenutku loših 1:01,48. Sada sam sporije krenuo sa 28,9, ali sam zato vratio odličnih 32,2. Nisam imao konkurenciju, tako da sam kontrolisao trku. Iskreno obradovao me ovaj rezultat i potvrda da kvalitetno radimo. Cilj je da na Evropskom prvenstvu u Berlinu idemo ispod 1:01", istakao je Silađi.Silađi će u Istanbulu u nedelju plivati trku na 50 prsno.08:51 - Predsednik Borusije zadovoljan sezonomPredsednik Borusije Dortmund Hans Joakim Vacke izjavio je da je zadovoljan sezonom njegovog kluba iako rezultati nisu na prošlogodišnjem nivou. "Milioneri" će u finalu Kupa Nemačke igrati sa Bajernom. Borusija je na drugom mestu na tabeli Bundeslige, a nedavno je pobedila Bajern s 3:0 usred Minhena."To su veoma važne stvari za klub, za navijače... Ušli smo u treće uzastopno finale Kupa i to pokazuje kakvu silu u nemačkom fudbalu predstavlja Borusija", rekao je Vacke i dodao:"Jedan od naših ciljeva je da zadržimo drugo mesto na tabeli. Pored toga želimo i da osvojimo Kup. Daćemo sve od sebe da to uradimo, ali bez obzira na konačne ishode, ove sezone je tim uradio fantastičan posao".08:20 - Entoni ostaje u Njujorku pod uslovom da Niksi imaju pobedničke ambicijeKošarkaš Njujorka Karmelo Entoni najavio je da će ostati u Niksima samo ako klub sledeće sezone bude imao pobedničke ambicije. Njujork nije uspeo da se ove sezone plasira u plej-of NBA lige, pošto je regularni deo sezone završio na devetom mestu Istočne konferencije sa 37 pobeda i 45 poraza."Želim da ostanem, ali želim i da pobeđujem. Ako klub bude u situaciji da se takmiči na višem nivou, nema razloga da menjam sredinu, ali ne želim da budem u ekipi koja se tek stvara. U ligi sam 11 godina i ovo nije deo karijere u kom mogu sebi da dozvolim da budem u gubitničkom timu. Ukoliko se od mene bude tražilo mišljenje o budućnosti trenera Majka Vudsona, ja ću ga podržati", zaključio je Entoni.On je ove sezone na 77 utakmica imao prosek od 27 poena, 8 skokova i 3 asistencije po meču.

08:00 - Pregled dana za četvrtak 17. april

Ovde možete pronaći najvažnije informacije iz sveta sporta koje su se desile u četvrtak 17. aprila.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track