UŽIVO SPORTSKI PREGLED: Ništa od duela Ivanović - Janković u Štutgartu
Foto: AP

Najnovije informacije iz sveta sporta

UŽIVO SPORTSKI PREGLED: Ništa od duela Ivanović - Janković u Štutgartu

Fudbal -
Portugalac se povredio tokom prvog meča četvrtfinala Lige šampiona protiv Borusije Dortmund pre tri nedelje

BEOGRAD - Najnovije informacije i zanimljivosti iz sveta sporta na jednom mestu.

22:59 - Panatinaikos bolji od CSKA, ostao u trci za F4

Košarkaši Panatinaikosa pobedili su danas na svom terenu moskovski CSKA sa 65:59 (20:11, 21:24, 10:12, 14:12) i tako smanjili prednost rivala na 2:1 u četvrtfinalnoj seriji Evrolige. Napad Panatinaikosa predvodio je Stefon Lazmi sa 13 poena, a pomogli su mu Zek Rajt sa 10, kao i Andonis Focis i Dimitris Dijamantidis sa po devet poena. CSKA je predvodio Soni Vims sa 14 poena, a pomogao mu je Vitalij Fridzon sa 10. Moskovljani su igrali bez povređenog Miloša Teodosića. Vladimir Micov postigao je sedam, a Nenad Krstić šest poena. Sledeća utakmica igra se u sredu.22:32 - Keln obezbedio povratak u Bundesligu tri kola pre kraja

Fudbaleri Kelna pobedili su danas na svom terenu Bohum sa 3:1 i tako obezbedili povratak u Bundesligu posle dve godine u Cvajti. Keln je ispao u drugu ligu u poslednjem kolu sezone 2011/12, a sada ima 10 bodova prednosti nad Grojter Firtom tri kola pre kraja. Iz druge lige dva prvoplasirana tima idu u Bundesligu, dok treći igra baraž sa 16. iz prve lige.

22:14 - Crnokosa zabeležila prvu pobedu u Superligi

Košarkaši Crnokose zabeležili su danas prvu pobedu u Superligi, pošto su u gostima pobedili Borac iz Čačka sa 80:72 (21:20, 24:12, 15:21, 20:19) u četvrtom kolu takmičenja. Tim iz Kosjerića ima i tri poraza, dok je Borac ostao bez ijednog trijumfa. Najefikasniji u pobedničkom timu bili su Dragoslav Papić sa 20, Milan Janjušević 19 i Bogić Vujošević 18 postignutih poena. Nikola Pešaković postigao je 22 poena za Borac.21:48 - Makabi siguran protiv Armanija

Košarkaši Makabija poveli su sa 2:1 u četvrtfinalnoj seriji Evrolige protiv Armanija, pošto su večeras u Tel Avivu savladali ekipu iz Milana sa 75:63 (15:16, 24:13, 22:16, 14:18). Makabi je predvodila trojka Dejvid Blu sa 16, Riki Hikman sa 15 i Aleks Tajus sa 14 poena. Danijel Haket postigao je 14 poena za Armani, dok je Kit Lengford dao 12. Četvrta utakmica igra se u sredu. Plasman na završni turnir u Milanu izboriće tim koji prvi dođe do tri pobede.

21:13 - Olimpijakos savladao Real i smanjio rezultat u seriji

Košarkaši Olimpijakosa izborili su četvrtu utakmicu u seriji protiv Reala pošto su na svom terenu savladali Madriđane rezultatom 78:76. Grci su vodili većim delom meča, a u neizvesnoj penal završnici Kostas Slukas je bio precizan. Real vodi sa 2:1 i potrebna mu je još jedna pobeda za plasman na F4. Naredni meč igra se u sredu, ponovo u Pireju.

21:10 - Ništa od duela Ivanović - Janković u Štutgartu

Ana Ivanović i Jelena Janković ipak se neće sastati u prvom kolu WTA turnira u Štutgartu, kao što je bilo predviđeno žrebom. Nastup na ovom turniru otkazale su Karolina Voznijacki i Dominika Cibulkova, pa je došlo do pomeranja u žrebu. Protivnica Jankovićeve u prvom kolu će biti Mona Bartel, dok će se Ivanovićeva sastati na startu sa Sabine Lisicki.21:02 - Veterani Liverpula igrali meč za poginule na Hilsborou

Legende Liverpula odigrale su danas dobrotvorni meč s fudbalerima "ostatka sveta" u znak sećanja na 96 navijača tog kluba koji su poginuli u tragediji na stadionu Hilsboro 1989. godine. Utakmica je odigrana na Enfildu. Domaći timi su činili fudbaleri Velike Britanije i Irske, a trener je bio Keni Dalgliš. Goste je vodio Žerar Ulije, a meč se završio 2:2.20:45 - Barnli novi član Premijer lige

Barnli je novi član Premijer lige, pošto je danas u 44. kolu Čempionšipa na domaćem terenu savladao Vigan sa 2:0. Golove za Barnli postigli su Ešli Barns u 22. i Majkl Kajtli u 42. minutu. Barnli je drugi tim posle Lestera koji je ove sezone direktno izborio plasman u Premijer ligu. 20:32 - Niksi otpustili Vudsona

Košarkaški klub Njujork otpustio je danas trenera Majka Vudsona, pošto Niksi nisu uspeli da se plasiraju u plej-of. Predsednik Njujorka Fil Džekson rekao je da je pored Vudsona otpušten i kompletan stručni štab tog NBA tima. Niksi su sezonu završili sa bilansom od 37 pobeda i 45 poraza.

20:13 - Mega Vizura pregazila FMP u Železniku

Košarkaši Mega Vizure pobedili su danas u gostima FMP sa 96:67 (20:23, 22:10, 33:13, 21:21) u četvrtom kolu Superlige Srbije. Oba tima sada imaju učinak od po dve pobede i dva poraza. Mega Vizuru je predvodio Novica Veličković sa 18 poena i 10 skokova, dok je Nemanja Dangubić završio utakmicu sa 15 poena i osam skokova. Još četvorica igrača pobedničkog tima imala su dvocifren broj poena. Najefikasniji u FMP-u bio je Filip Čović sa 21 poenom, a Marko Gudurić postigao je 19 poena.

19:39 - Rukometaši Crvene zvezde slavili u večitom derbiju

Rukometaši Crvene zvezde savladali su kao domaćini Partizan rezultatom 27:21 u meču 3. kola Superlige. Zvezda je gotovo konstantno vodila u ovom meču, a na poluvremenu je imala četiri gola prednosti - 15:11. Ovo je prva pobeda crveno-belih i drugi poraz crno-belih u prva tri kola.

19:28 - Rožerio Seni zvanično trostruki Ginisov rekorder

Rožerio Seni, Foto: AP
Rožerio Seni, Foto: AP

Golman Sao Paola Rožerio Seni dobio je danas, pred početak fudbalskog prvenstva Brazila tri sertifikata Ginisove knjige rekorda za brojke koje je ostvario u prvenstvu. Rekordi koje je 41-godišnji Seni postigao do kraja sezone 2013. su: najviše zvaničnih utakmica za jedan klub, najviše utakmica kao kapiten i najviše golova kao golman. Ginis nije objavio ko su prethodni rekorderi. Seni je od 25. juna 1993. godine odigrao 1.100 utakmica za Sao Paolo. Od 14. avgusta 1994. je kapiten i s tim zvanjem je odigrao 886 mečeva. Do kraja 2013. godine postigao je 113 golova kao golman.

18:49 - Amerikanac posle 31 godine pobedio na Bostonskom maratonu

Amerikanac Mebrahtom Keflezigi pobednik je Bostonskog maratona pošto je danas stazu dugu 42,1 kilometara prešao u vremenu 2:08,37 sata. Keflezigi, inače rođeni Eritrejac, drugi je Amerikanac koji je trijumfovao na ovoj stazi, posle Grega Majera 1983. godine. Drugo mesto zauzeo je Kenijac Vilson Čebet u vremenu 2:08,48 sata, a treći je bio njegov sunarodnik Frenklin Čepkvoni - 2:08,50 sata.

16:54 - Fudbalski savez Holandije osudio navijače Ajaksa

Predsednik Fudbalskog saveza Holandije Bert Van Ostven rekao je danas da će navijači Ajaksa biti kažnjeni zbog incidenata koje su izazvali na utakmici finala Kupa protiv Cvolea. Utakmica finala Kupa Holandije između Ajaksa i Cvolea prekinuta je posle pet minuta, zbog dimnih bombi i baklji koje su navijači Ajaksa bacili na teren, i tako oštetili igralište i reklamne panoe. Meč je nastavljen tek nakon pola sata, kada su vatrogasci uspeli da ugase požar na stadionu. Cvole je juče trijumfovao u finalu Kupa Holandije, pobedivši Ajaks sa 5:1.

15:40 - Kapelo završava karijeru posle Mundijala 2018.Selektor fudbalske reprezentacije Rusije Fabio Kapelo najavio je kraj trenerske karijere po završetku Mundijala u Rusiji 2018. godine, kada će imati imati 71 godinu.

"Rusija mi je poslednji angažman. Želim da budem kao Aleks Ferguson koji je okončao karijeru sa 72 godine", rekao je Kapelo, naglasivši da je cilj Rusa plasman u četvrtfinale.

15:00 - Udovičić otvorio hokejaški turnir za decu u Pioniru

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić otvorio je danas u ledenoj dvorani "Pionir" hokejaški turnir za decu "Miodrag Šišić - Šile". Otvaranju turnira prisustvovali su reprezentativci Srbije koji su nedavno osvojili bronzanu medalju na Svetskom prvenstvu održanom u Beogradu."Ovaj turnir je prilika da iskažemo svoj sportski duh i gostoprimstvo. Kako turnir nema takmičarski karakter, on predstavlja idealnu priliku da se kroz sport, bez rivaliteta, podstaknu prava prijateljstva među mladim hokejašima. Sport povezuje ljude, neguje prave vrednosti i uči životu od najranijih dana. Zato osećam veliko zadovoljstvo što postoje ovakvi turniri koji decu iz različitih država regiona uče da se kroz sport druže, okupljaju zbog sporta i čuvaju svoje zdravlje“, rekao je Udovičić.

14:22 - Ronaldo odradio ceo trening, spreman je za Bajern

Napadač Real Madrida Kristijano Ronaldo vratio se punom treningu posle tronedeljne pauze zbog povrede i najverovatnije će igrati u prvom meču polufinala Lige šampiona protiv Bajerna u sredu.Portugalac se povredio tokom prvog meča četvrtfinala Lige šampiona protiv Borusije Dortmund pre tri nedelje.

13:52 - Ulaznice za F4 ABA lige i na Marakani

Ulaznice za predstojeći završni turnir košarkaške Jadranske lige u Beogradu prodavaće se i na blagajni stadiona Crvene zvezde, saopštio je danas organizator. Ulaznice se mogu kupiti na prodajnim mestima Eventima, a u utorak će se od 12.00 do 17.00 prodavati i na stadionu u Ljutice Bogdana. U prvom polufinalu u četvrtak od 20.00 sastaće se Crvena zvezda i Cibona, dok će Partizan i Cedevita igrati u petak u istom terminu. Finale je zakazano za nedelju. Ako se u finalu nađu Crvena zvezda i Partizan, severna tribina biće rezervisana za navijače zvezde, a južna za crno-bele. Kapacitet u Beogradskoj areni biće smanjen iz bezbednosnih razloga.

13:20 - Viljaš-Boaš: Glasine o pregovorima sa Barselonpm nemaju osnova

Trener fudbalera Zenita iz Sankt Peterburga Portugalac Andre Viljaš-Boaš demantovao je glasine da preuzima kormilo Barselone."Sve glasine o mojim navodnim pregovorima sa predstavnicima Barselone nemaju osnova", rekao je bivši šef stručnog štaba Porta, Čelsija i Totenhema. On je naglasio da namerava da ostane u Rusiji do isteka dvogodišnjeg ugovora. Angažman u Zenitu mi je glavni prioritet", rekao je Portugalac.

12:40 - Žiru: Naravno da ostajem u Arsenalu Fudbaler Arsenala Olivije Žiru rekao je da je srećan u tom londonskom klubu, što je verovatno razbesnelo mnoge navijače "tobdžija" jer mnogi i žele što skoriji rastanak sa njim, nezadovoljni partijama i učinkom pred suparničkim golovima."Naravno da ću da ostanem u klubu. Srećan sam ovde u Londonu. Sa Arsenalom imam ugovor do leta 2016. godine i hoću da ostanem do kraja. Sve ostalo su medijska nagađanja", rekao je Žiru.

11:20 - Srbija pred osvajanjem nezvaničnog prvenstva sveta za mlade košarkaše

Juniorska košarkaška reprezentacija Srbije ostvarila je drugi trijumf na turniru „Albert Švajcer“ u Manhajmu, nezvaničnom prvenstvu sveta za igrače do 18. godina. Izabranici selektora Aleksandara Bućana u okviru drugog kola grupe „A“ posle velike borbe savladali su neugodnu selekciju Engleske 64:60 (13:14, 15:11, 19:19, 17:16).

U našoj ekipi, košgeterski su se istakli Radovan Đoković (11 poen) i Jovan Sarinčević (10), Stefan Peno je uz devet poena imao i osam skokova, a Stefan Lazarević je ostvario po pet asistencija i skokova, te takođe postigao devet poena, baš kao i Nikola Pavlović, koji je 11 puta uhvatio loptu posle promašaja.

U poslednjem kolu, u ponedeljak od 18 časova, naši juniori igraju protiv Argentine, koja je najpre izgubila od Engleske sa 63:58, a potom i sa 83:66 od Švedske, koju su srpski reprezentativci na startu takmičenja deklasirali sa 92:72.

10:40 - Nadal povećao prednost nad Đokovićem Zbog poraza Novaka Đokovića u polufinalu Masters turnira u Monte Karlu Španac Rafael Nadal povećao je prednost na rang listi najboljih tenisera sveta i sada "beži" Đokoviću za 2.270 bodova.

10:10 - Vavrinka: Mogu da pobedim svakoga Švajcarski teniser Stanislas Vavrinka rekao je posle trijumfa na Mastersu u Monte Karlu da veruje da može da pobedi svakog rivala. Vavrinka je u Kneževini došao do prvog trofeja na nekom turniru Masters serije i to pošto je u finalu slavio protiv svog sunarodnika i dobrog prijatelja Rodžera Federera sa sa 4:6, 7:6, 6:2.“Kada sam psihički tim, kada se borim ii gram svoj tenis, mogu da pobedim svakoga. Verujem da sam odigrao odlično i zaista sam srećan što sam osvojio svoj prvi Gren slem i Masters u tako kratkom vremenskom razmaku. Zaista to nisam očekivao. Kada sam došao ovde, mislio sam da će to biti samo test za mene. Znao sam da igram dobro, ali nisam očekivao titulu zbog teškog žreba”, istakao je Vavrinka

09:40 - Majami pobedom krenuo u odbranu titule, brejk Vašingtona U prvoj utakmici četvrtfinala plej ofa Istočne konferencije američke profesionalne košarkaške lige (NBA) Majami je jutros savladao Šarlot sa 99:88 i poveo sa 1:0 u seriji u kojoj se igra do četiri pobede .Iznenađenje dana napravio je Vašington savladavši u Čikagu domaćina sa 102:93.

Rezultati: ISTOČNA KONFERENCIJA Majami - Šarlot 99:88 (19:23, 30:19, 23:23, 27:23) - 1:0, Čikago - Vašington 93:102 (22:24, 32:24, 21:24, 18:30) - 0:1, ZAPADNA KONFERENCIJA San Antonio - Dalas 90:85 (21:12, 22:32, 22:21, 25:20) - 1:0, Hjuston - Portland 120:122 (produžetak) - (20:27, 29:21, 30:25, 27:33, 14:16) - 0:1.

09:30 - Bez promena na WTA listi

Jelena Janković zadržala je 8, Ana Ivanović 12. a Bojana Jovanovski 39. mesto na svetskoj rang listi koju svakog ponedeljka objavljuje Udruženje profesionalnih teniserki (WTA).

09:05 - Hokejaši Srbije treći na kontinentalnom šampionatu Divizije 2

Reprezentacija Srbije u hokeju na ledu uzrasta do 18 godina osvojila je bronzanu medalju na Svetskom prvenstvu Divizije II, Grupa B, u estonskom Talinu. Naš nacionalni tim savladao je u poslednjem kolu selekciju Kine rezultatom 4:0.

Dva gola za selekciju Srbije u meču sa Kinom postigao je Ivan Glavonjić, dok su se po jednom u strelce upisali Siniša Pajić i Mirko Đumić.

Prema odluci Direktorata turnira, našoj selekciji pripalo je i pojedinačno priznanje za najboljeg odbrambenog igrača turnira koje je otišlo u ruke Pavla Podunavca.

09:00 - Vesti koje su obeležile subotu, 19. april možete pogledati OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track