UŽIVO SPORTSKI PREGLED: Zbog smrti sestrića Skolari možda propusti meč sa Hrvatskom
Foto: AP

Najnovije informacije iz sveta sporta

UŽIVO SPORTSKI PREGLED: Zbog smrti sestrića Skolari možda propusti meč sa Hrvatskom

Fudbal -
Tarsisio Džon Šnajder,sestrić selektora brazilske reprezentacije poginuo je u saobraćajnoj nesreći samo dva dana pre početka Svetskog prvenstva

BEOGRAD - Najnovije informacije i zanimljivosti iz sveta sporta na jednom mestu.

23:30 - Cedevita prvak Hrvatske

Košarkaši Cedevite opravdali su ulogu favorita u borbi za titulu i prvi put u istoriji postali šampioni Hrvatske U zagrebačkom Domu sportova, tim Jasmina Repeše ostvario je i 18. uzastopni trijumf nad Cibonom (87:76) i završio plej-of sa perfektnim skorom

22:40 - Zbog smrti sestrića Skolari razmišlja da propusti meč sa HrvatskomTarsisio Džon Šnajder,sestrić selektora brazilske reprezentacije Luisa Felipea Skolarija poginuo je u saobraćajnoj nesreći samo dva dana pre početka Svetskog prvenstva, kada je svojim automobilom udario u kamion u blizini grada Paso Funda.Zbog toga selektor Brazila razmišlja da ode do porodice i na kratko napusti ekipu, koja u četvrtak u 22 sata duelom sa Hrvatskom počinje Mundijal

22:01 - Brazilska policija deportovala argentinskog navijačaBrazilska federalna policija potvrdila je danas da je deportovala navijača reprezentacije Argentine, samo sat vremena nakon što je u ponedeljak avionom doputovao u zemlju domaćina predstojećeg fudbalskog prvenstva sveta. Četrdesetpetogodišnji Argentinac nalazio se na crnoj listi od oko 2.000 pripadnika navijačkih fudbalskih klubova poznatih kao "baras bravas", a ekstremno su nasilničkog ponašanja u Argentini. Policija nije htela da objavi identitet deportovanog navjača, ali su lokalni mediji naveli da je reč o Danijelu Atardu, pristalici kluba Rosario Central. Očekuje se da u Brazil stigne više od 50.000 argentinskih navijača, a mnogi će doputovati automobilima i autobusima.

21:15 - Rojs pauzira najmanje 3 mesecaFudbaler Borusije Dortmund, nemački reprezentativac Marko Rojs, povređen je teže nego što se prvobitno činilo i odsustvovaće sa terena oko tri meseca. Dvadesetpetogodišnji napadač prošle nedelje povredio je ligamente na prijateljskoj utakmici nacionalnog tima protiv Jermenije, zbog čega je otpao iz sastava "pancera" na predstojećem Mundijalu u Brazilu. Prošle sezone Rojs je za Borusiju odigrao 43 utakmice i postigao 23 gola. Ranije danas nemački vicešampion demantovao je da će Rojs u letnjem prelaznom roku otići u Barselonu.

20:55 - Počela izgradnja reflektora na stadionu u Novom PazaruNa Gradskom stadionu u Novom Pazaru danas je počela izgradnja reflektora, pa će ovdašnji superligaš u narednoj sezoni moći da igra utakmice u večernjem terminu. Radove na izgradnji nosećih stubova obišli su ministar trgovine Rasim Ljajić i gradonačelnik Novog Pazara i predsednik skupštine fudbalskog kluba Meho Mahmutović. On je izrazio očekivanje da će reflektori biti završeni do početka nove sezone Super lige Srbije i da će posetioci Gradskog stadiona u još lepšem ambijentu pratiti fudbalske utakmice.

20:36 - UEFA protiv BlateraČelnici Evropske fudbalske unije (UEFA) saopštili su predsedniku Međunarodne fudbalske federacije (FIFA) Sepu Blateru da naredne godine, kada mu ističe mandat, mora da se povuče sa te funkcije. Na sednici Izvršnog komiteta UEFA, održanoj u Sao Paulu, Blater se našao pod "baražnom vatrom", što je za njega sigurno bilo neočekivano, s obzirom da su predstavnici ostalih pet kontinentalnih federacija prethodnih dana tražili od njega da se kandiduje i za peti mandat. Na zatvorenom sastanku, kome su prisustvovali predstavnici 54 članice UEFA, član Izvršnog komiteta UEFA i predsednik Fudbalske federacije Holandije Mihael van Prag i predsednik Fudbalske asocijacije Engleske Greg Djuk direktno su rekli Blateru da ga Evropa više ne želi na toj funkciji.

20:19 - Dijego Košta spreman za SPReprezentativac Španije Dijego Kosta rekao je da je u potpunosti spreman da nastupa na predstojećem Svetskom fudbalskom prvenstvu u Brazilu. "Svakim danom se osećam sve bolje i bolje. Veoma sam motivisan i mislim da sam 100 odsto spreman za Mundijal. Jedva čekam da Mundijal počne", rekao je Košta. Fudbaler Atletiko Madrida je povredu zadnje lože, zbog koje bio neizvestan nastup na Mundijalu, obnovio u finalnoj utakmici Lige šampiona protiv gradskog rivala Reala krajem maja. Reprezentacija Španije će prvu utakmicu na Svetskom prvenstvu u Brazilu odigrati protiv Holandije u prvom kolu Grupe B. 19:53 - Japanac Nišimura sudi na otvaranju SPJapanac Juiči Nišimura sudiće meč između Brazila i Hrvatske, kojim će u četvrtak biti otvoreno Svetsko prvenstvo u fudbalu, saopštila je FIFA. Nišimuri će pomagati Toru Sagara i Tošijuki Nađi, dok će četvrti arbitar biti Iranac Alireza Fagani.Kolumbijac Vilmar Roldan će suditi meč u petak između Meksika i Kameruna, dok će glavni arbitar na duelu između Španije i Holandije biti Italijan Nikola Ricoli. Meč Čile - Australija, koji je takođe na programu u petak vodiće Numandijez Dezire Doue iz Obale Slonovače.

Foto: reuters
Foto: reuters

19:05 - Ivanović preuzeo PanatinaikosCrnogorski košarkaški trener i selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine Duško Ivanović imenovan je za šefa stručnog štaba Panatinaikosa, objavio je trofejni grčki klub. Uspešni stručnjak na klupi Panatinaikosa zameniće Fragiskosa Alvertisa, a sa šestostrukim prvakom Evrope potpisao je ugovor na dve godine. Tokom trenerske karijere Ivanović je vodio reprezentaciju Švajcarske, Limož, u dva navrata Kahu Laboral (bivšu Taukeramiku) i Barselonu. Grčki mediji još krajem maja najavili su dolazak Ivanovića u Atinu, navodeći da će godišnje zarađivati 500.000 evra.

18:20 - Jemeljanenko gost humanitarnog MMA turnira u PančevuHumanitarni turnir "Tesla FC 4 - Slovenska bitka" u mešovitim borilačkim veštinama (MMA), biće održan 14. juna u dvorani Strelište u Pančevu. Snage će odmeriti najperspektivniji borci iz Srbije i Rusije, a sav prihod od prodatih ulaznica biće doniran dečjem odeljenju Opšte bolnice u Pančevu. Promoter turnira je jedan od najboljih MMA boraca u istoriji ovog sporta, Rus Fedor Jemeljanenko, koji je 10 godina vladao superteškom kategorijom. Jemeljanenko je aktuelni predsednik MMA unije Rusije, trenutno obavlja funkciju savetnika ruskog ministra za sport, a na turniru u Pančevu biće proglašen za počasnog predsednika MMA saveza Srbije.

http://www.youtube.com/watch?v=6n4vFxIWVKk

17:44 - Bazarevič novi trener LokomotiveLegendarni ruski košarkaš Sergej Bazarevič imenovan je za novog trenera Lokomotive Kuban, saopštio je klub iz Krasnodara. Bazarevič je potpisao trogodišnji ugovor, a na klupi Lokomotive zameniće Jevgenija Pašutina, koji je napustio klub na kraju sezone. On je sa reprezentacijom osvojio dva srebra na Svetskim prvenstvima (1990. i 1994), kao i jedno na Evropskom prvenstvu (1993. godine). Tokom trenerske karijere vodio je ekipu Krasnaja Krila, sa kojom je prošle godine osvojio Evročelendž.

17:21 - Del Boske: Nema favorita na SPSelektor reprezentacije Španije Visente Del Boske rekao je da "crvena furija", koja brani trofej, nije najveći favorit za osvajanje Svetskog prvenstva u Brazilu i dodao da nekoliko reprezentacija pretenduje za najviši plasman. "Sve će se pokazati na terenu, ne želim da unapred svrstavam favorite. Iskustvo mi govori da je SP suviše jako takmičenje da bi mogli da prognoziramo. Naporno smo trenirali, ali će utakmice pokazati da li smo se dobro spremili. Brazil igra na svom terenu i ima dobar tim, ali će biti pod velikim pritiskom. Ima dosta reprezentacija koje mogu da doguraju daleko", rekao je Del Boske. Španija je, osim titule prvaka sveta u Južnoj Africi, osvojila poslednja dva šampionata Evrope, 2008. u Austriji i Švajcarskoj, kao i 2012. godine u Poljskoj i Ukrajini.

17:01 - Rojs ostaje u DortmunduNemački fudbalski prvoligaš Borusija iz Dortmunda demantovao je da će napadač Marko Rojs u letnjem prelaznom roku otići u Barselonu. Rojs zbog povrede ligamenata neće igrati za Nemačku na predstojećem Mundijalu u Brazilu. Mediji u Nemačkoj i Španiji prethodnih dana pisali da je Barselona ozbiljna u nameri da ga dovede u svoje redove."Rojs je izjavio da zeli da igra za Borusiju i sledeće sezone, a ni klub ne želi da ga pusti", potvrdio je i sportski direktor Borusije Mihael Cork.16:44 - Maradona optužio FIFA da "jede fudbal"Legenda svetskog i argentinskog fudbala Dijego Armando Maradona optužio je Međunarodnu fudbalsku federaciju za gramzivost, rekavši da FIFA "jede fudbal". "FIFA bukvalno jede fudbal. Raspolažu sa četiri milijarde dolara, dok će pobedniku prvenstva sveta dati 35 miliona dolara. Razlika je više nego ocigledna. Narod to mora da zna", rekao je Maradona za venecuelansku TV stanicu Telesur, za koju će komentarisati predstojeći Mundijal. On je optužio predsednika FIFA Sepa Blatera da raspolaže sa četiri milijarde "ne radeći ništa". "Bil Gejts zarađuje novac, a ne on", rekao je Maradona.

16:21 - Pjanić: Ne plašimo se ArgentineFudbalski reprezentativac Bosne i Hercegovine Miralem Pjanić rekao je da se njegovi saigrači i on ne plaše meča sa Argentinom i poručio da se nada plasmanu u osminu finala Svetskog prvenstva u Brazilu. "Verujemo u naš tim i ne plašimo se nikoga, čak ni Argentine. Oni su među glavnim favoritima za osvajanje Mundijala, ali verujem da ćemo biti konkurentni. Mnogi igrači iz naše reprezentaciju igraju u jakim evropskim takmičenjima i znaju kako da se nose sa tim. Cilj je plasman u narednu rundu", rekao je Pjanić. Meč između Bosne i Hercegovine i Argentine na programu je u nedelju na stadionu Marakana u Rio de Žaneiro.

15:44 - Bošković: Moramo da pobedimo ŠvajcarskuSelektor ženske rukometne reprezentacije Srbije Saša Bošković izjavio je da njegova ekipa mora da pobedi Švajcarsku u predstojećoj utakmici u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo u Hrvatskoj i Mađarskoj kako bi održala kontinuitet učešća na velikim takmičenjima. "Pristupamo ozbiljno svakom meču. Sada nas samo zanima Švajcarska i pobeda u Stafi. Posle toga možemo pričati o narednom meču protiv Slovenije i gol razlici koju ćemo, verovatno, morati da jurimo. Svaki naredni korak je najbitniji", naveo je Bošković. Rukometašice Srbije u četvrtak od 20 časova u Stafi igraju protiv Švajcarske utakmicu petog kola Grupe pet u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, koje se od 7. do 21. decembra održava u Hrvatskoj i Mađarskoj. Tri dana kasnije, rukometašice Srbije će igrati u Nišu protiv Slovenije, protiv koje su u prvom krugu izgubile sa 26:31. Reprezentacija Srbije zauzima treće mesto u grupi sa četiri boda, dva više imaju Švedska i Slovenija, a Švajcarska na poslednjem mestu nije osvojila nijedan bod. Prve dve ekipe iz svake grupe plasiraće se na Evropsko prvenstvo.

15:31 - Peruničić: Važno je da Trka kroz Srbije bude održanaDržavni sekretar za sport Predrag Peruničić izjavio je da je važno nastaviti sa održavanjem Međunarodne biciklističke Trke kroz Srbiju, jer je reč o jednoj od najznačajnijih sportskih manifestacija u zemlji. "Međunarodna biciklistička Trka kroz Srbiju jedna je od najznačajnijih sportskih manifestacija naše zemlje. Potrudili smo se, da se i pored prirodne katastrofe koja je zadesila Srbiju, trka održi i ove godine i prenese poruku o značaju bavljenja sportom", rekao je Peruničić. On je istakao da su Ministarstvo omladine i sporta, Biciklistički savez Srbije, lokalne samouprave i druge kompanije pomogle da 54. trka po redu održi kontinuitet i kvalitet. Međunarodna Trka kroz Srbiju 2014 biće održana od 19. do 21. juna, a svečano otvaranje zakazano je u Požarevcu.

15:05 - Katić: Biće teško protiv Micića i DangubićaKošarkaš Crvene zvezde Raško Katić rekao je da crveno-bele očekuje mnogo teži meč u revanšu polufinala plej-ofa Superlige Srbije, jer će Mega Vizura biti jača za Vasilija Micića i Nemanju Dangubića. "Očekuje nas mnogo teži posao nego što je to bio slučaj u prvoj utakmici. U ekipu Mega Vizure vraćaju se dvojica veoma bitnih košarkaša za njihovu igru Micić i Dangubić. Na kampu u Trevizu, zbog koga su propustili prvi duel, pokazali su sav svoj raskošan talenat, dokazali da poseduju veliki potencijal i sigurno je da će njihovim povratkom Mega biti neuporedivo jača", rekao je Katić. Zvezda je u prvom meču slavila rezultatom 81:70 zahvaljujući odličnoj igri u odbrani, što je posle meča apostrofirao i trener Dejan Radonjić.

14:46 - Lajović poražen u prvom kolu KvinsaSrpski teniser Dušan Lajović nije uspeo da se plasira u drugo kolo ATP turnira u Londonu, pošto je na startu izgubio od Španca Felisijana Lopeza sa 3:6, 7:6 (3:7), 1:6. Lopez će u nastavku turnira igrati protiv Australijanca Lejtona Hjuita koji je bio bolji od Španca Danijela Himena Travera sa 6:3, 6:3. Turnir u Kvinsu igra se za nagradni fond od 711.010 evra.

14:31 - Džo Kol prešao u Aston ViluNekadašnji fudbalski reprezentativac Engleske Džo Kol potpisao je danas dvogodišnji ugovor sa Aston Vilom, saopštio je klub iz Birmingema. On je proteklu sezonu proveo u Vest Hemu, ali je nakon isteka ugovora kao slobodan igrač prešao u Aston Vilu. On je tokom karijere igrao još za Čelsi, Liverpul i Lil, dok je za reprezentaciju Engelske odigrao 56 utakmica i postigao 10 golova. Najuspešniji bio je u Čelsiju, gde je osvojio tri titule Premijer lige, tri FA kupa, dva Liga kupa i dva Komjuniti šilda.

14:17 - Daf prešao u Melburn SitiBivši fudbalski reprezentativac Republike Irske Demijen Daf karijeru će nastaviti u Melburnu, saopštio je danas australijski klub. Daf je prošlog meseca napustio Fulam, a sa klubom iz Melburna potpisao je jednogodišnji ugovor."Uzbuđeni smo što ćemo imati iskusnog i kvalitetnog igrača kao što je Demijen. Njegova karijera govori sama za sebe. Ostvario je skoro sve na klupskom nivou i postigao zapažene rezultata i sa reprezentacijom", rekao je trener Melburna Džon vant Šip.

14:00 - Kecman i kompanija "Bambi" biraju "Tim za sutra"Kompanija "Bambi" i Dušan Kecman izabraće u kampanji "Tim za sutra" desetoricu dečaka koji će učestvovati na oproštajnoj humanitarnoj utakmici nekadašnjeg košarkaša Partizana. Kecman će tokom juna obići osnovne škole u Kraljevu, Kragujevcu, Kruševcu, Nišu, Užicu, Subotici, Novom Sadu, Zrenjaninu, Čačku i Beogradu i izabrati najtalentovanije dečake uzrasta od 11 do 14 godina. Cilj ove kampanje je promocija sportskih vrednosti među mladima i vraćanje košarke na mesto koje joj pripada - u školska dvorišta."Tim za sutra" organizuje se u sklopu projekta "Bambi neguje buduće šampione", koji za cilj ima pravilan razvoj mališana i obezbeđivanje srećnijeg i bezbrižnijeg detinjstva. Kecman će se od aktivnog igranja košarke oprostiti 29. juna na revijalnoj utakmici u hali Pionir, a ceo prihod od prodatih ulaznica biće uplaćen ugroženima od poplava.13:29 - Blater: Rasizam u osnovi kritika Katara zbog korupcijePredsednik Međunarodne fudbalske federacije (FIFA) Sep Blater optužio je za rasizam kritičare dodeljiivanja organizacije Mundijala 2022. Kataru. Katar je optužen da je 2010. potplatio učesnike glasanja za organizatora prvenstva sveta sa oko pet miliona dolara. Blater je izjavio da se na FIFA obrušila "prava oluja", a da je u osnovi onih koji optužuju Katar za korupciju u stvari "diskriminacija i rasizam"."Ove optužbe me zaista čine tužnim", rekao je Blater.13:12 - Sterling ne želi da proda Los Anđeles KliperseSuspendovani vlasnik NBA ligaša Los Anđeles Klipersa Donald Sterling promenio je odluku i ne želi da proda košarkaški klub bivšem izvršnom direktoru Majkrosofta Stivu Balmeru. Advokat Maksvel Blečer rekao je da će Sterling pokrenuti milijardu dolara vrednu tužbu protiv uprave NBA lige, navodeći da su narušena njegova ustavna prava jer je doživotno suspendovan na osnovu "nelegalno" dobijenog snimka telefonskog razgovora. Takođe, Sterling traži i nadoknadu zbog nasilnog prekida vlasništva nad Klipersima. U izjavi za En-Bi-Si (NBC) Sterling je rekao "da će se boriti da sačuva svoj klub". "Od početka nisam želeo da prodam Los Anđeles Kliperse. Radio sam 33 godine da izgradim klub", rekao je on.12:49 - "L"Ekip": Monako odustao od ValdesaBivši golman Barselone Viktor Valdes ipak neće braniti boje francuskog Monaka od sledeće sezone, tvrdi današnji "L"Ekip". Monako je odustao od angažmana Valdesa, iako je sa njim potpisao predugovor. "Monako je odlučio da odustane od dovođenja Valdesa, uprkos predugovoru", tvrdi francuski sportski dnevnik.

12:26 - Rakitić blizu prelaska u BarselonuHrvatski fudbalski reprezentativac Ivan Rakitić blizu je prelaska u Barselonu, prenosi danas španski Sport. Isti list tvrdi da su se čelnici Barselone i Sevilje sastali u Andaluziji kako bi postigli dogovor, kao i da transfer Rakitića na Nou Kamp iznosio 20 miliona evra.

12:07 - Privremeno prekinut štrajk radnika metroa u Sao PaoluŠtrajk radnika metroa u Sao Paolu danas je prekinut, ali su čelnici sindikata upozorili da će, ako se njihovi zahtevi o povećanju plata ne ispune, radnici ponovo prekinuti rad u četvrtak, na dan otvaranja Svetskog fudbalskog prvenstva u Brazilu. Članovi sindikata su na sastanku izglasali privremeni prekid štrajka, ali su odlučili da sutra ponovo glasaju i tada će odlučiti da li će nastaviti s radom ili nastaviti štrajk u četvrtak, na dan otvaranja Mundijala.

11:34 - Azar: Ostajem u ČelsijuFudbaler Čelsija Eden Azar izjavio je danas da će sigurno ostati u londonskom klubu i da pregovara sa upravom o potpisivanju novog ugovora. Azar je prošle sezone postigao 17 golova za Čelsi, a za njega su bili zainteresovani brojni klubovi, među kojima i Pari Sen Žermen. "Ostajem u Čelsiju 100 odsto. Naravno, u fudbalu nikada ne znate šta će se dogoditi, ali imam ugovor sa Čelsijem i želm tu da ostanem. Pregovaramo o novom ugovoru. Tek smo na početku i ima vremena, ali činjenica da su mi ponudili novi ugovor znači da imaju poverenja u mene", rekao je Azar.11:12 - Teniserke od 2016. igraju na MajorciŽenska teniska asocijacija (WTA) saopštila je danas da će turnir na Majorci od 2016. godine biti uvršten u zvanični kalendar takmičenja. Turnir će se igrati na travi i biće organizovan dve nedelje pre Vimbldona, a u isto vreme kad i takmičenje u Birmingemu."Bilo je važno da igračima i navijačima ponudimo novi turnir na travi, jer će od sledeće godine sezona na toj podlozi biti produžena", rekao je izvršni direktor WTA Stejsi Alister.

10:59 - Mandžukić na meti Reala

Foto: AP
Foto: AP

Madridski Real zainteresovan je za napadača minhenskog Bajerna Hrvata Marija Mandžukića, tvrdi današnja "Marka". Španski list navodi da je Mandžukić, koji se sa hrvatskim timom nalazi u Brazilu gde će učestvovati na Mundijalu, najavio sigurni odlazak iz bavarskog kluba. "Marka" podseća da je trener Madriđana Karlo Anćeloti juče najavio odlazak napadača Alvara Morate, što praktično otvara prostor za hrvatskog fudbalera. 10:40 - Stiven Li ponovo kažnjen zbog prevareEngleski igrač snukera Stiven Li, koji je suspendovan na 12 godina zbog nameštanja mečeva, kažnjen je sa 1.815 funti pošto je priznao da je učestvovao u prevari vezanoj za prodaju svog snuker štapa. Kako su preneli britanski mediji, Li je putem Fejsbuka za 1.600 funti prodao svoj štap navijaču iz Hongkonga, ali mu ga nije poslao, iako je čovek uplatio novac na bankovni račun Lijeve supruge. Li je priznao prevaru, a Sud u Svindonu ga je kaznio sa 1.815 funti - 1.600 funti kompenzacije za navijača u Hongkongu, 110 funti za prekršaj, 85 funti za troškove tužilaštva i još 20 funti za doplatu oštećenom. Bivši peti snukeraš sveta je prošle godine suspendovan na 12 godina i kažnjen sa 40.000 funti pošto je utvrđeno da je namestio sedam mečeva.

10:16 - Gana ubedljiva protiv Južne Koreje u prijateljskoj utakmici Fudbalska reprezentacija Gane pobedila je noćas u Majamiju Južnu Koreju sa 4:0, u poslednjoj pripremnoj utakmici uoči početka Svetskog prvenstva u Brazilu. Trostruki strelac u pobedničkom timu bio je Džordan Aju, koji je golove postigao u 11. 53. i 89. minutu, a strelac je bio i Asamoa Đan u 44. minutu.

09:34 - Inzagi: Ponosan sam i počastvovan

Foto: Tviter
Foto: Tviter

Novoimenovani trener fudbalera Milana Filipo Inzagi rekao je da je ponosan i počastvovan što će sedeti na klupi trofejnog kluba za kojeg je sa velikim uspehom igrao punih 10 sezona.

"Oduševljen sam, današnji dan je nezaboravan. Zahvaljujem predsedniku Berluskoniju i svima u klubu za veru u mene i ukazanoj šansi koju su mi ponudili. Počastvovan sam i ponosan da budem trener tima za kojeg sam igrao toliko godina, tima i kluba u kojem sam imao tolike nezaboravne trenutke", rekao je Inzagi za klupski sajt u prvoj izjavi otkako je zvanično postao šef stručnog štaba roso-nera.

Vesti koje su obeležile ponedeljak, 9. jun možete pogledati OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track