UŽIVO SPORTSKI PREGLED: Teodosić se vraća za majstoricu
Foto: Euroleague.net

NAJNOVIJE INFORMACIJE IZ SVETA SPORTA

UŽIVO SPORTSKI PREGLED: Teodosić se vraća za majstoricu

Fudbal -
Košarkaš CSKA Moskve i reprezentativac Srbije Miloš Teodosić biće u sastavu Moskovljana za peti meč Top8 faze Evrolige protiv Panatanaikosa

BEOGRAD - Najnovije informacije i zanimljivosti iz sveta sporta na jednom mestu.23.55 - Nadal rutinski protiv DodigaŠpanski teniser Rafael Nadal prošao je treće kolo turnira u Barseloni savladavši Hrvata Ivana Dodiga sa 6:3, 6:3. Treće kolo turnira u Barseloni uz ovaj, obeležili su i španski okršaj između Fernanda Verdaska i Nikolasa Almagra, a Almagro je slavio sa 6:3,6:3. U duelu Marina Čilića i Tomija Robreda viđena su dva taj brejka, a na kraju je Hrvat bio bolji 7:5, 6:7, 7:6. U dva seta bili su sigurni Nišikori, Kolšrajber, Gulbis i Gabašvili, koji je nastavio sa dobrim partijama, nakon što je u drugom kolu napravio senzaciju izbacivši Davida Ferera23.45 - Teodosić se vraća za majstoricuKošarkaš CSKA Moskve i reprezentativac Srbije Miloš Teodosić biće u sastavu Moskovljana za peti meč Top8 faze Evrolige protiv Panatanaikosa. Teodosić je propustio sva četiri meča u ovom delu takmičenja, u kojem je trenutni skor u seriji 2-2 i odluku o tome ko će u Milano na F4 doneće majstorica. Srpski reprezentativac je početkom aprila doživeo povredu lista desne noge, a nakon skoro tronedeljne pauze biće u konkurenciji za mesto u timu. On je prošle godine propustio Evropsko prvenstvo u Sloveniji zbog povrede. Teodosić ove sezone u Evroligi prosečno beleži 11.1 poena uz 4.2 asistencije. CSKA dočekuje Panatanaikos u petak od 18 sati.23.15 - Suares: I sebe smo iznenadili dobrim igrama Fudbaler Liverpula Luis Suares rekao je da su igrači i sami sebe iznenadili pošto su tako blizu osvajanja titule u Premijer ligi, prvoj posle 24 godine. Ekipa Brendona Rodžersa odigrala je drugi deo sezone gotovo bez greške i vezala 11 uzastopnih pobeda, što je i klupski rekord."Osvajanje titule će biti nešto u šta niko ne može da poveruje. Istina je, i sami smo iznenađeni koliko dobro igramo", rekao je Suares. Liverpul je prvi na tabeli Premijer lige sa 80 bodova, odnosno ima pet više od drugoplasiranog Čelsija. "Crveni" se u nedelju sastaju upravo sa Čelsijem.

22.55 - Pobede Benfike i Sevilje

Fudbaleri Benfike savladali su Juventus sa 2:1, dok je Sevilja bila bolja od Valensije rezultatom 2:0 u prvim mečevima polufinala Lige Evrope. Benfika je povela veću trećem minutu golom Garaja, posle kornera koji je izveo srpski reprezentativac Miralem Sulejmani. Gosti su izjednačili pogotkom Karlosa Teveza u 73.minutu, ali je samo desetk minuta kasnije trijumf Benfiki doneo Lima.U španskom derbiju fudbaleri Sevilje su u tri minuta rešili pitanje pobednika. Domaći tim je poveo pogotkom M'Bije u 33. minutu, da bi samo tri minuta kasnije prednost Sevilje duplirao Baka. Revanš mečevi polufinala Lige Evrope igraju se za nedelju dana u Torinu i u Valensiji.22.50 - Utakmice EP 2020. na Olimpijskom stadionu u Rimu Fudbalski savez Italije (FIGC) objavio je da će za domaćina utakmica u okviru prvenstva Evrope 2020. godine kandidovati Olimpijski stadion u Rimu. Prvobitni predlog bio je da mečeve kontinentalnog šampionata Italija organizuje na milanskom San Siru, ali se FIGC opredelio na stadion u Rimu, kapaciteta 72.000 sedišta, gde su 1960. održane Olimpijske igre, a 1990. godine odigrana finalna utakmica prvenstva sveta. FIGC je naveo da bi Olimpijski stadion bio domaćin mečeva prvog kruga EP i nokaut faze takmičenja, bilo osmine finala ili četvrtfinala. Evropska fudbalska unija u septembru će izabrati 13 domaćina EP 2020. godine, čiji će nacionalni timovi igrati kvalifikacije za učešće na panevropskom turniru, gde će nastupiti 24 reprezentacije. To će biti prvi put u istoriji da se prvenstvo Evrope održava u više od dve zemlje. 22.30 - Inijesta: Mesi nikada neće naći klub kao što je Barsa Andres Inijesta istakao je da Lionel Mese neće uspeti da nađe klub kao što je Barselona, ako ovog leta odluči da napusti Nou Kamp. Argentinski fudbaler je ovu sezonu odigrao dosta slabije nego prethodne, a mediji u Španiji čak navode da će Mesi možda pasti u iskušenje da, zbog trenutnog nezadovoljstva, potraži drugi klub."Klub nikada neće imati igrača kao što je Mesi, ali ni Mesi nikada neće naći klub kao što je Barselona. Zato se nadam da će on svoju karijeru završiti u Barsi", kazao je Inijesta.Aktuelni šampion Primere je izgubio od Atletiko Madrida u četvrtfinalu Lige šampiona, a prošle nedelje poraženi su i u finalu Kupa kralja od Reala. Barselona je trenutno druga na tabeli Primere sa 81 bodom, četiri manje od prvoplasiranog Atletika.

22.10 - Klop: Ima 1.000 razloga zbog kojih sam srećan u Borusiji Trener fudbalera Borusije Jirgen Klop rekao je da nije bilo ponuda na da preuzme Mančester junajted i dodao da ima 1.000 razloga zbog kojih će ostati u Dortmundu."Ja zaista mislim da je Junajted veliki klub, ali ja imam jasan dogovor sa Borusijom. Malo je čudno da nekoga odbijem kad nisam ni dobio ponudu", rekao je Klop.Klop je samo jedan od nekoliko trenera koje su britanski mediji navodili prethodnih dana kao zamenu za Mojesa, koji je u utorak dobio otkaz."Postoji barem 1.000 razloga zbog kojih sam srećan što radim u ovom klubu", dodao je Klop.21.50 - Zvezda poražena od CiboneKošarkaši Crvene zvezde poraženi su od Cibone u polufinalu ABA lige rezultatom 75:70 (21:15, 17:12, 23:18, 14:25) i time izgubili šanse da kroz regionalnu ligu zaigraju u Evroligi naredne sezone. Crveni-beli, koji su ubedljivo okončali ligaški deo takmičenja na prvom mestu, nisu izdržali pritisak favorita u meču koji je odigran pred oko osam hiljada gledalaca u beogradskoj "Areni".

21.30 - Železničar ubedljivo pobedio Partizan Rukometaši Železničara savladali su u Nišu ekipu beogradskog Partizana sa 36:25 (21:13), u poslednjoj utakmici 4. kola plej-ofa Superlige Srbije. Nišlije su do druge pobede u plej-ofu predvodili Đukić sa 11 i Živković sa devet golova, dok su kod crno-belih, koji su pretrpeli treći poraz, čak šestorica igrača postigla po tri - Mandić, Radovanović, Jovanović, Beočanin, Markićević i Marsenić. Tabela: Metaloplastika i Vojvodina po 6 bodova, Radnički i Železničar po 4, Crvena zvezda i Partizan po 2.21.10 - Janković i Klejbanova u četvrtfinalu dublova Srpska teniserka Jelena Janković i Ruskinja Alisa Klejbanova plasirale su se u četvrtfinale u konkurenciji dublova na WTA turniru u Štutgartu pošto su u prvom kolu savladale letonsko-beloruski par Dijana Marčinevič/Aleksandra Sasnovič sa 2:0 u setovima - 6:3, 6:0. Jankovićeva i Klejbanova u borbi za polufinale igraju sa Italijankama Sarom Erani i Robertom Vinči, koje su pobedile Srpkinju Teodoru Mirčić i Francuskinju Lauru Torp sa 6:2, 6:2. Zanimljivo je da se Jankovićeva i Klejbanova u Štutgartu sastaju u četvrtfinalu singla.

20.45 - Ramiresu četiri meča suspenzije

Fudbaler Čelsija Ramires kažnjen je sa četiri meča neigranja zbog udaranja igrača Sanderlenda Sebastijana Larsona. Ramires je kažnjen zato što je na meču protiv Sanderlenda 19. aprila laktom udario Larsona, ali sudija tog meča Majk Din to nije video tako da je vezista Čelsija prošao i bez žutog kartona. "Kazna obuhvata tri utakmice zbog ovog dela i još jednu zato što je prošlog mecesa dobio crveni karton u meču protiv Aston Vile", navodi se u saopštenju Fudbalske asocijacije Engleske.20.20 - Katar traži da se Mundijal igra na osam, a ne na 12 stadiona Organizatori Svetskog prvenstva u Kataru 2022. godine saopštili suda će tražiti da se to takmičenje održi na osam stadiona, umesto na 12 koliko je planirano. Organizacioni odbor će razgovarati sa čelnicima Svetske fudbalske federacije (FIFA) da li je moguće da se otkaže izgradnja četiri od 12 stadiona. Zvanični predlog poslaće se do decembra, a odluka Izvršnog odbora FIFA očekuje se do marta naredne godine. Katar je imao velikih problema zbog prostesta grupa za prava radnika, koje su izrazile zabrinutost zbog uslova za rad u toj zemlji.20.00 - Velike mere obezbeđenja u Atini pred finale kupa Grčka policija objavila je da će u subotu biti zabranjena masovna okupljanja zbog finala nacionalnog kupa između Panatinaikosa i PAOK-a. Zbog utakmice će biti angažovano više od četiri hiljade policajaca. Velike mere obezbeđenja su određene posle incidenata na polufinalnoj utakmici, u kojoj je PAOK 16. aprila eliminisao atinski Olipijakos. Taj susret su obeležili navijači solunskog kluba, koji su upalili više stotina baklji, a nekoliko njih je ubačeno na teren. Finale Kupa Grčke igra se u subotu od 19 časova na Olimpijskom stadionu u Atini.

19.20 - Krivokapić novi predsednik Vaterpolo saveza Srbije Legendarni golman reprezentacije Jugoslavije Milorad Krivokapić izabran je za predsednika Vaterpolo saveza Srbije (VS S). Krivokapić je na 12. redovnoj Skupštini VS S izabran za predsednika te organizacije. On je dobio podršku 22 delegata, dok je za njegovog protivnika Viktora Jelenića glasalo njih 11. Treći kandidat Zoran Avramović pismeno je obavestio Skupštinu da povlači svoju knadidaturu. Krivokapić bi na čelu VS S trebalo da ostane naredne četiri godine, a pre glasanja, izlagajući kandidaturu, rekao je da će glavni cilj tokom njegovog mandata biti osvajanje zlatne medalje reprezentacije Srbije na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru 2016. godine. On je istakao da će učiniti sve da vaterpolo postane sport od nacionalnog značaja i dodao da je obavezno rešavanje loše finansijske situacije unutar VSS. Dug Saveza iznosi oko milion i 600 hiljada evra, a Krivokapić je rekao da bi najveći deo duga trebalo da bude vraćen do Evropskog prvenstva 2016. godine u Beogradu. 19.05 - Milan nije na prodaju Kompanija Fininvest, vlasnika Milana Silvija Berluskonija, demantovala je da će taj klub biti prodat biznismenu iz Singapura Piteru Limu. Italijanski mediji objavili su informaciju da je milijarder ponudio 500 miliona evra za rosonere. Za Milan se navodno interesuje kineski magnat Žong Ćingžu. Milan ove sezone igra promenjivo, a trenutno zauzima sedmo mesto na tabeli Serije A, bez šansi da se plasira u Ligu šampiona sledeće sezone.

18.50 - Đuričić će sam odlučiti o svojoj budućnosti Srpski fudbaler Filip Đuričić sam će odlučiti da li će ostati u Benfiki ili će otići iz kluba, rekao je njegov menadžer Oliver Kabrera. "Uvek postoje kontakti, razgovori. To je prirodno, jer je Đuričić zaista veliki talenat. Ali, svima govorim da je Filip fudbaler Benfike i da će sam odlučivati o svojoj budućnosti i eventualnom odlasku ili ostanku", rekao je Kabrera. Đuričić je u Benfiku stigao prošlog leta iz Herenvena, a za portugalski klub odigrao je 20 utakmica. Za Đuričića su zainteresovani Njukasl i PSV. 18.35 – Fudbaleri Zvezde I Partizana u majicama "Ne mržnji" Državni sekretari ministarstva omladine i sporta Nenad Borovčanin i Predrag Peruničić uručiće fudbalerima Crvene zvezde i Partizana majice sa naptisom "Ne mržnji", uoči predstojećeg večitog derbija. Borovčanin će u petak na konferenciji za novinare uručiti majice fudbalerima Partizana, dok će Peruničić majice dati fudbalerima Crvene zvezde. Fudbaleri Zvezde i Partizana nosiće majice prilikom izlaska na teren u subotnjem susretu. Večiti derbi igra se u subotu u 19 časova na stadionu Crvene zvezde u 25. kolu Super lige Srbije. 17.55 - Majkl Džordan najpopularniji sportista u SAD Legendarni američki košarkaš Majkl Džordan, koji je poslednju utakmicu u NBA ligi odigrao pre 11 godina, i dalje je najomiljeniji sportista u SAD. Pedesetjednogodišnji Džordan sada je vlasnik Šarlot Bobketsa i zahvaljujući prodaji patika sa svojim logom postao je milijarder. Džordan je treću godinu uzastopno poneo epitet najpopularnijeg sportiste među Amerikancima, a pretekao je Pejtona Meninga, LeBrona Džejmsa i Tajgera Vudsa. Džordan, koji je završio karijeru 2003. godine u 40. godini, smatra se najboljim košarkašem svih vremena.

17:38 - Olić produžio ugovor sa Volfsburgom do 2016.

Hrvatski internacionalac Ivica Olić produžio je ugovor sa Volfsburgom do 2016. godine. Tridesetčetvorogodišnji Olić koji je 90 puta igrao za Hrvatsku, pridružio se Volfsburgu iz minhenskog Bajerna 2012. godine. Olić je na 61 bundesligaškoj utakmici postigao 22 gola i namestio 11.17:02 - Dodic: Želimo da nastavimo seriju dobrih rezultataTrener fudbalera Jagodine Mladen Dodić rekao je danas da želi da njegov tim nastavi seriju dobrih rezultata i u Užicu protiv Slobode u borbi za plasman za kvalifikacije za Ligu Evropa. "Sigurno da mi imamo svoje motive, a to je borba za vrh tabele, bez obzira što svi već u prvi plan stavljaju finale Kupa. Pre svega, moramo da se koncentrišemo na Slobodu, jer svaka dekoncentracija može da se odrazi na loš rezultat", rekao je Dodić.Utakmica 26. kola Jelen superlige Srbije izmedu Slobode i Jagodine igra se u subotu na gradskom stadionu u Užicu od 16 casova.16:18 - Belgija potvrdila kandidaturu za organizaciju EP 2020.Belgijska fudbalska federacija (URBSFA) potvrdila je danas da će Brisel biti zvanično predstavljen kao jedan od kandidata za organizaciju prvenstva Evrope 2020. godine. UEFA će u septembru objaviti imena 13 gradova u kojima će se igrati utakmice šampionata Evrope. Prestonica Belgije ponudila je da bude domaćin četiri meča, uključujući prvi meč na šampionatu. Češka i Poljska su se u sredu povukle iz trke za organizaciju šampionata Evrope.15:49 - Martinez: Verujem da će Mojes uskoro naći posaoMenadžer Evertona Roberto Martinez veruje da će smenjeni šef Mančester junajteda Dejvid Mojes uskoro pronaći novi posao. Škotski stručnjak je opstao na klupi Junajteda svega deset meseci, da bi mu juče bio uručen otkaz zbog katastrofalne sezone kluba, koj prvi put posle 1996. neće igrati u Ligi šampiona. Menadžer Vest Hema Sem Alardajs je savetovao Mojesu da se neko vreme odmori od fudbala, pa zatim da odluči o sledećem koraku.15:18 - Merkelova kritikovala direktora Šalkea zbog želje da poseti PutinaNemačka kancelarka Angela Merkel uputila je danas kritike na račun predsednika fudbalskog kluba Šalke, Klemensa Tenisa, zbog prihvatanja poziva predsednika Rusije Vladimira Putina da bundesligaški klub poseti Kremlj. Generalni sekretar Merkelove partije, Patrik Taubver rekao je za nemački Bild da ta partija smatra da prihvatanje poziva za posetu Rusiji u ovom momentu nije dobar potez. Glavni sponzor Šalkea je ruska kompanija "Gazprom", što je jedan od glavnih razloga zbog kojeg je Klemens Tenis rekao da bi želeo da poseti Rusiju.

15:12 - Prvenstvo Srbije u odbojci na pesku u 12 gradova

Odbojkaški savez Srbije i Vip mobile danas su predstavili novu sezonu takmičenja Vip Beach Masters 2014 - prvenstva Srbije u odbojci na pesku, koje će se ovog leta održati u rekordnih 12 gradova. Takmičenje za šampionsku titulu i ukupni nagradni fond od 32.000 evra počinje turnirom u Novom Pazaru od 30.maja do 1.juna, a zatim se svakog vikenda nastavlja u drugom gradu - Užicu, Kruševcu, Novom Sadu, Kraljevu, Bačkoj Palanci, Velikom Gradištu, Baču, Somboru, Kanjiži i Temerinu.Veliko finale tradicionalno je rezervisano za kraj leta, od 27. do 30. avgusta, kada će, nakon četvorodnevnog nadmetanja na beogradskoj Adi Ciganliji, biti proglašeni novi prvaci i prvakinje Srbije u odbojci na pesku. 15:11 - Suarez: Svi smo iznenađeni prvim mestomNajbolji strelac Liverpula Luis Suarez rekao je danas da su svi u klubu iznenađeni liderskom pozicijom u Premijer lige, jer su direktni konkurenti uložili mnogo više novca. Tri kola pre kraja Liverpul se nalazi na prvom mestu sa 80 bodova, pet više od Čelsija i šest od Mančester Sitija, ali "građani" imaju i utakmicu manje."Osvajanje titule u Premijer lige je nešto u šta niko nije verovao. Ne mislim da nemamo ekipu za to, već zbog toga što su Mančester Siti, Čelsi i Arsenal ulagali mnogo više novca. Nismo bili aktivni u prelaznom roku, čak je i Totenhem više potrošio. Iznenađeni smo koliko dobro igramo i da se nalazimo na prvom mestu. To je neverovatno", rekao je Suarez 15:09 - Protesti protiv Blatera u Hong KonguNekolicina demonstranata protestovala je danas u Hong Kongu protiv predsednika Međunarodne fudbalske federacije (FIFA) Sepa Blatera, povodom slučaja sezonskih radnika koji su izgubili život radeći na izgradnji infrastrukture za Mundijal u Kataru 2022. Međunarodna sindikalna organizacija nedavno je objavila da je 1.200 radnika, uglavnom iz Južne Azije, za manje od četiri godine umrlo od posledica velikih vrućina i teških uslova tokom radova u Kataru. 15:03 - Olimpijac Majkl Felps najavio svoj povratak u sportAmerički plivač i nosilac 22 olimpijske medalje, Majkl Felps, najavljuje svoj povratak u sport nakon skoro dve godine odsustvovanja. Felps se, kako je rekao, odlučio na takav korak jer mu je sve to nedostajalo. Plivač je rekao da se odlično zabavio tokom treninga u rodnom Baltimoru, da je smršao, i da će učestvovati na prvenstvu u Arizoni. On će na prvenstvu plivati 100 metara u leptir stilu, ali je odustao od ideje da se istog dana takmiči i na 100 metara slobodnim stilom. Felps nije komentarisao pitanje da li će njegov povratak dovesti do toga da učestvuje na olimpijadi u Rio de Žaneiru 2016. godine.14:55 - Olivera Jevtić trči polumaraton, ne brani titulu u maratonuProšlogodišnja pobednica Beogradskog maratona, srpska atletičarka Oliver Jevtić, rekla je danas da će ove godine nastupiti samo u trci polumaratona. "Dugo sam razmišljala šta da trčim ove godine na Beogradskom maratonu, i na kraju sam se odlučila za polumaraton. Potrebno mi je vreme da odmorim mišiće pred predstojeće ekipno Evropsko prvenstvo u Skoplju, jer tamo želim da trijumfujem", rekla je Jevtićeva.Beogradski maraton biće održan u nedelju, a start je planiran za 10.00.

14:38 - Kuman: Ne bih mogao da odbijem BarselonuHolandski fudbalski trener Ronald Kuman izjavio je danas da ne bi mogao da odbije poziv bivšeg kluba i na leto preuzme Barselonu."Naravno da sam zainteresovan da preuzmem Barselonu, ali niko me još iz kluba nije kontaktirao", rekao je Kuman.Kuman je dres Barselone nosio od 1989. do 1995. godine i za to vreme sa klubom sa Nou Kampa osvojio četiri titule prvaka Španije, kao i istorijsku, prvu titulu šampiona Evrope 1992. godine, kada je postigao jedini gol u produžetku finalnog meča na Vembliju protiv Sampdorije. 14:17 - Staridž: Voleo bih da u nedelju igram protiv bivšeg klubaFudbaler Liverpula Danijel Staridž izjavio je danas da veruje da će biti spreman da igra na predstojećoj utakmici protiv svog bivšeg kluba Čelsija. "Nadam se da ću se vratiti na teren ovog vikenda. Još ne znam da li ću zaigrati, ali bih svakako voleo to Ako postignem gol, zaista ne znam kako ću reagovati. Želeo bih da svojim ponašanjem ukažem poštovanje svom bivšem klubu", rekao je Staridž.Jedna od najvažnijih utakmica u finišu engleskog šampionata, između Liverpula i Čelsija, odigraće se u nedelju na "Enfildu" sa početkom u 15.05.14:09 - La Porterija: Barselona bacila oko na OzilaBarselona je zainteresovana za fudbalera Arsenala Mesuta Ozila, objavljeno je danas na "La Porteriji", sportskom programu televizije Barselone. Kako se navodi, katalonski klub, odnosno njegov sportski direktor Andoni Zubizareta već tri sezone želi nemačkog internacionalca u svojim redovima i spremni su da za Ozila plate 30 miliona evra. Dvadesetpetogodišnji Ozil je u karijeri igrao za Real Madrid, Verder iz Bremena i Šalke 04, a boje Nemačke je branio od 2009. godine na 53 utakmice, uz 17 postignutih golova.

13:59 - Veselinović: Prerano su nas otpisaliFudbaler Javora Borko Veselinović rekao je uoči meča sa OFK Beogradom da se ivanjički klub nalazi u veoma nezavidnoj poziciji na tabeli, ali da još uvek niko ne može da ga otpiše iz borbe za opstanak u Superligi. "U teškoj smo situaciji, ali su nas neki prerano otpisali. Neočekivano smo izgubili bodove protiv Užičana, a stvari će doći na svoje mesto ukoliko budemo slavili u Beogradu. Veoma cenimo mladi tim protivnika, i uveren sam da se sa ovog gostovanja možemo vratiti sa sva tri boda", kazao je Veselinović Tanjugu.Utakmica 26. kola Superlige između OFK Beograda i Javor Matisa igra se u nedelju, 27. aprila, na stadionu na Karaburmi, sa početkom u 16 sati.13:36 - Nevil: Junajtedu nije potreban poznati menadžerBivši kapiten Mančester Junajteda Geri Nevil rekao je danas da klub sa Old Traforda ne mora da dovodi poznatog menadžera kao zamenu za Dejvida Mojesa."Besmislena je ideja da klub kao što je Mančester Junajted mora da ima zvučnog menadžara kako bi dovodio igrače. Junajted je dovoljno veliki klub. Nije bitno ko će biti menadžer, navijačima je najvažnije da ekipa pobeđuje i vrati se na mesto koje joj pripada", rekao je Nevil.13:22 - Njeguš: Moramo da pobedimo VoždovacTrener fudbalera Novog Pazara Zoran NJeguš izjavio je danas da njegova ekipa u predstojećem meču protiv Voždovca u 26. kolu Superlige ima imperativ pobede."Vreme je da upišemo tri boda, igraćemo agresivno i dati maksimum na terenu. Očekujem dobru fudbalsku predstavu u kojoj ćemo, nadam se, slaviti kod kuće", kazao je Njeguš za Tanjug.Utakmica 26. kola Superlige Srbije između Novog Pazara i Voždovca igra se u subotu od 16 sati. Beograđani su šestoplasirani na tabeli sa 35 bodova, dok Novi Pazar zauzima osmu poziciju sa bodom manje.12:56 - Murinju zeleno svetlo da izvede rezerve na EnfildUprava Čelsija, predvođena vlasnikom Romanom Abramovičem, dala je menadžeru Žozeu Murinjo zeleno svetlo da na prvenstveni meč sa Liverpulom izvede praktično rezervni tim, jer želi sve karte da baci na Ligu šampiona. "Plavce" u nedelju očekuje meč na Enfildu, dok će u sredu dočekati Atletiko Madrid u revanšu polufinala Lige šampiona posle 0:0 u Madridu.12:34 - Platini najavio kazne za velike kluboveEvropska fudbalska unija (UEFA) preduzeće oštre mere protiv velikih klubova koji su prekršili pravila finansijskog fer pleja, najavio je danas predsednik UEFA Mišel Platini, ali je napomenuo da neće biti izbacivanja iz evropskih takmičenja. Kako prenose francuski mediji, pod lupom istrage UEFA su Mančester Siti i Pari Sen Žermen. 12:02 - Stamenković: Pobeda nad Jagodinom uvodi nas u mirnu lukuTrener užičke Slobode LJubiša Stamenković rekao je danas da bi pobeda nad Jagodinom u 26. kolu Superlige njegovu ekipu "približila luci spasa" u borbi za opstanak."Igraćemo agresivno, nadam se da će fudbaleri izneti taj napor, budući da svi imamo želju i motivaciju da slavimo kod kuće", kazao je on.Utakmica 26. kola Superlige Srbije između Slobode i Jagodine igra se u subotu od 16 sati na gradskom stadionu u Užicu. Sloboda je 11. na tabeli sa 27 bodova, a "ćurani" zauzimaju treće mesto sa 42 boda.

11:29 - Novak Đoković odmara zbog povrede u AtiniNajbolji srpski teniser Novak Đoković nalazi se trenutno u Atini, gde po preporuci lekara miruje kako bi zalečio povredu zgloba na desnoj ruci.

10:57 - Novopazarac među bilijarskom elitom u AtiniNovopazarac Husein Đulović startovaće danas na turniru u bilijarskoj disciplini "devetka" u Atini, na kojem će se do nedelje, 27. aprila, nadmetati 168 igrača. Husein Đulović je prošlog meseca bio drugi u Prištini u disciplini "desetka", dok je na takmičenju sa devet kugli u Čačku zauzeo treće mesto. Sredinom februara nastupio je na jakom turniru "desetke" u Prilepu, gde je u meču za plasman među 16 najboljih poražen od kasnijeg finaliste, Šandora Tota iz Novog Sada.

10:42 - Beograđane trese groznica 146. večitog derbija

09:39 - Dalas šokirao San AntonioU drugoj utakmici četvrtfinala plej ofa Zapadne konferencije američke profesionalne košarkaške litge (NBA) Portland je jutros u Hjustonu savladao domaćina sa 112:105 i poveo sa 2:0 seriji u kojoj se igra do četiri pobede. Maksimalnu prednost (2:0) posle dve utakmice stekao je i Majami savladavši jutros Šarlot sa 101:97. Brejk je jutros napravio i Dalas savladavši San Antonio sa 113:92 za 1:1 u seriji.09:32 - Real pobedio Bajern, gol prednosti za revanš u MinhenuFudbaleri Reala iz Madrida savladali su sinoć na domaćem terenu ekipu minhenskog Bajerna sa 1:0, u prvoj utakmici polufinala Lige šampiona.

09:18 - Košarkaši Crvene zvezde za finale Jadranske ligeKošarkaši Crvene zvezde večeras igraju protiv Cibone polufinalnu utakmicu završnog turnira regionalne Jadranske lige. Večerašnja utakmica između Crvene zvezde i Cibone igra se u Kombank areni od 20 sati. U drugom polufinalu završnog turnira Jadranske lige u petak u istom terminu sastaju se Partizan i zagrebačka Cedevita.

09:00 - Vesti koje su obeležile sredu 23. april možete pogledati OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track