UŽIVO SPORTSKI PREGLED: Udovičić: Hvala svim sportistima
Foto: Marina Lopičić

Najnovije informacije iz sveta sporta

UŽIVO SPORTSKI PREGLED: Udovičić: Hvala svim sportistima

Fudbal -
"Mnogi su pokrenuli svoje fondacije - Dejan Stanković, Novak Đoković, i mnogi su se uključili kroz te fondacije, a mnogi su i zvali ministarstvo da pitaju kako da se uključe i daju sredstva ili pošalju nekakvu pomoć", rekao je Udovičić

BEOGRAD - Najnovije informacije i zanimljivosti iz sveta sporta na jednom mestu.

23:55 - Udovičić: Hvala svim sportistima Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić zahvalio se svim sportistima kako u zemlji tako i u inostranstvu koji su učinili sve da Srbija dobije adekvatnu pomoć. "Mnogi su pokrenuli svoje fondacije - Dejan Stanković, Novak Đoković, i mnogi su se uključili kroz te fondacije, a mnogi su i zvali ministarstvo da pitaju kako da se uključe i daju sredstva ili pošalju nekakvu pomoć", rekao je Udovičić i dodao:"Sportisti su naši najveći ambasadori u inostranstvu i neko ko je najviše zadužio zemlju. Ovim činom samo pokazuju svoju veličinu i koliko se iskreno bore za svoju otadžbinu".

23:40 - Furnije preuzima LionVišestruki francuski prvak Olimpik iz Liona postigao je sporazum sa dosadašnjim trenerom Remsa, Iberom Furnijeom, i od sledeće sezone taj stručnjak vodiće ekipu sa Žerlana. Predsednik Olimpika, Žan-Mišel Ola, na današnjem sastanku u Parizu dogovorio je saradnju sa Furnijeom, a da će sporazum biti ozvaničen u petak, kada se ekipa vrati sa gostovanja u Južnoj Koreji. Furnije će na klupi zameniti Remija Gardea, koji je prošle nedelje potvrdio da neće potpisati novi ugovor, nakon što mu važeći istekne u junu.23:14 - Igokea odbranila titulu prvaka Bosne i HercegovineKošarkaši Igokee odbranili su titulu prvaka Bosne i Hercegovine. Igokea je u četvrtoj utakmici finalne serije na svom terenu pobedio ekipu Širokog rezultatom 54:51. Igokea je serijom od 3:1 došla do nove titule. Igokeu je do pobede vodio Jošilo s 14 poena i 15 skokova, Gipson je dodao 13, a Nemanja Gordić sedam poena. Rikić je kod Širokog ubacio 16 poena, a Peršić 14.

22:48 - Metaloplastika igra samo jedan meč finala Čelendž kupaEvropska rukometna federacija (EHF) objavila je da će u finalu Čelendž kupa između rukometaša srpskog predstavnika Metaloplastike i švedskog Savehofa biti odigrana samo jedna utakmica. Prvi meč finala tog takmičenja trebalo je da bude odigran u subotu u Šapcu, ali je susret otkazan zbog vanredne situacije u Srbiji. Uz dogovor klubova u koji je bio uključen i Rukometni savez Srbije odlučeno je da se odigra samo jedan finalni meč, 25. maja u Partileu kraj Geteborga, u Švedskoj, saopštio je EHF. Utakmica za trofej Čelendž kupa između Savehofa i Metaloplastike zakazana je za nedelju od 17.30 sati.

22:25 - Bekrić: Humanost bar malo vida raneSrpski atletičar Emir Bekrić rekao je da humanost bar malo vida rane unesrećenim ljudima od katastrofalnih poplava, koje su poslednjih dana pogodine gotovo celu zemlju. Bekrić je posetio evakuisane iz Obrenovca u prihvatnom centru lociranom u Gradskom zavodu za fizičku kulturu, u organizaciji Atletskog saveza Beograda."Jako težak osećaj je videti ovako unesrećene ljude. Baš stresno, tuga seče kao žiletom. Humanost bar malo vida rane", rekao je Bekrić.

21:55 - Nemci kubure s povredama nekoliko nedelja uoči SPReprezentacija Nemačke počela je pripreme na severu Italije, suočena sa brojnim povredama uoči Svetskog prvenstva u Brazilu. Nekoliko ključnih igrača, uključujući kapitena Filipa Lama i golmana Manuela Nojera, nije došlo u kamp Leonard. Lam i Nojer će se ekipi pridružiti do kraja nedelje, dok će Sami Kedira doći nakon finala Lige šampiona gde će sa Real Madridom igrati protiv gradskog rivala Atletika. Selektor Nemačke Joakim Lev će do kraja nedelje imati 27 igrača na raspolaganju, a po povratku u svoju zemlju i prijateljske utakmice sa Kamerunom 1. juna odlučiće koja će 23 fudbalera voditi u Brazil.

21:05 - Turska pobedila kosovsku selekciju s 6:1Fudbalska reprezentacija Turske savladala je u prijateljskoj utakmici u Kosovskoj Mitrovici kosovsku selekciju sa 6:1. Bio je to drugi prijateljski meč kosovske selekcije sa odobrenjem Međunarodne fudbalske federacije (FIFA), nakon što je u martu odigrala protiv Haitija bez golova (0:0). FIFA je početkom godine odobrila kosovskom savezu organizaciju i odigravanje prijateljskih utakmica, ali bez isticanja nacionalnih simbola.20:29 - Mihajlović: Nisam se dvoumioTrener fudbalera Sampdorije Siniša Mihajlović rekao je da nije imao nedoumice oko produžetka ugovora sa timom iz Đenove. "Potpisivanje novog ugovora sa Sampdorijom nije dolazilo u pitanje. Čelnici kluba su učinili sve što sam tražio, izneo sam im svoje planove i nije bilo nikakvih problema. Svi verujemo u novi projekat, a cilj u narednoj sezoni je da ostvarimo još bolje rezultate", rekao je Mihajlović. On je dogovorio produžetak saradnje sa Sampdorijom, pošto mu je prethodni ugovor isticao u junu.

19:51 - Krajinović u drugom kolu kvalifikacija za RGSrpski teniser Filip Krajinović uspešno je startovao u kvalifikacijama za glavni žreb gren slem turnira na Rolan Garosu pošto je danas savladao Francuza Enca Kouka u tri seta - 7:5, 4:6, 8:6. Njegov naredni rival biće Italijan Lorenco Đustino. Takmičenje na drugom gren slem turniru sezone počinje u nedelju.

19:15 - Vesna Dolonc u drugom kolu kvalifikacija za RGSrpska teniserka Vesna Dolonc plasirala se u drugo kolo kvalifikacija za glavni žreb Rolan Garosa. Dolonc je u prvom kolu pobedila Japanku Majo Hibi 6:0, 7:6. Ona će u drugom kolu igrati protiv Australijanke Jarmile Gajdosove. Aleksandra Krunić će kasnije danas u prvom kolu igrati protiv Australijanke Storm Sanders. Nikola Milojević je ranije danas u drugom kolu turnira u Dizeldorfu poražen od Hrvata Ive Karlovića 6:4, 7:5.

18:50 - Rodžers pobedio na 11. etapi ĐiraAustralijski biciklista Majkl Rodžers pobedio je u 11. etapi tradicionalne Trke oko Italije, vožene danas od Kolekija do Savone. Brdsku stazu dugu 249 kilometara Rodžers je prevezao za pet sati i 48,07 minuta, trijumfujući ispred velike grupe vozača, koja je zaostala 10 sekundi. Drugo i treće mesto zauzeli su Nemac Simon Geške i Italijan Enriko Bataljin. U generalnom plasmanu Đira nema promena. Vodeći Australijanac Kadel Evans i dalje ima 57 sekundi prednosti nad drugoplasiranim Kolumbijcem Rigobertom Uranom.

18:25 - Ronaldo: Finale LŠ je za mene poseban mečFudbaler Real Madrida Kristijano Ronaldo rekao je da će predstojeće finale Lige šampiona biti poseban meč za njega jer se igra u Portugalu. "Ovo će biti poseban meč. Igraće se u mojoj zemlji i ovo je moje prvo finale Lige šampiona sa Realom, što dodatno čini meč posebnim", rekao je Ronaldo. U finalu Lige šampiona u subotu, 24. maja, sastaju se Real i Atletiko Madrid. Meč se igra u Lisabonu. "Igramo protiv Atletika koji je bio spektakularan ove sezone. Ali, mi idemo tamo da pobedimo i dacehmo sve od sebe da pobedimo", kazao je Ronaldo.

17:51 - Odbojkaši obe utakmice sa Rusijom igraju u NišuObe utakmice prvog vikenda B grupe Svetske lige za odbojkaše između reprezentacija Srbije i Rusije biće odigrane u dvorani Čair u Nišu, saopštila je Svetska odbojkaška federacija (FIVB). FIVB je odlučila da se i druga utakmica odigra u Nišu, a ne u Beogradu, kako je prvobitno planirano, s obzirom na vanrednu situaciju u Srbiji izazvanu katastrofalnim poplavama i činjenicom da je ugroženo stanovništvo smešteno u sportskim dvoranama širom zemlje. Utakmice protiv Rusije u Nišu biće odigrane 30. i 31. maja od 20 sati.

17:30 - Macari ostaje u InteruTrener fudbalera Intera Valter Macari ponovio je da ostaje u tom italijanskom klubu. "Definitivno ostajem. Imam ugovor s klubom. Već sam o tome razgovarao sa upravom kluba, tako da je besmisleno da nastavljamo priču o tome", rekao je Macari. I predsednik Intera Erik Tohir je ranije kazao da želi da Macari ostane. Inter je sezonu u Seriji A završio na petom mestu i na taj način je obezbedio učešće u Ligi Evrope naredne sezone, ali je na kraju imao čak 42 boda manje od Juventusa koji je osvojio Skudeto.

17:10 - Bez odlaganja EP u veslanju u BeograduGeneralni sekretar Veslačkog saveza Srbije (VSS) Nebojša Jevremović potvrdio je da pripreme za Evropsko prvenstvo u Beogradu teku po planu uprkos katastrofalnoj poplavi koja je zahvatila zemlju. Jevremović je u odgovoru Svetskoj veslačkog federaciji (FISA) potvrdio da se nada da do novih poplava neće doći i da prijavljene zemlje normalno mogu da dođu u Srbiju. Evropsko prvenstvo u veslanju trebalo bi da bude održano od 30. maja do 1. juna na Adi Ciganliji.

16:44 - Bogdanović: Teško je misliti o košarciKošarkaš Partizana Bogdan Bogdanović rekao je da se njegova ekipa priprema za nastavak prvenstva, ali je i istakao da je teško razmišljati samo o košarci u trenutku kada je veliki broj građana Srbije pogođen poplavama. "Mora čovek makar malo da razmišlja i o košarci, ali je stvarno teško", rekao je Bogdanović. Igrači crno-belih su prethodnih dana pomagali stanovništvu koje je ugroženo poplavama. I dalje nastavljaju da pomažu, ali Bogdanović ističe da on ne voli da o tome da govori u medijima. "Pomagali smo... Ja, iskreno, ne volim kada se to medijski prati... Da, to možda daje motivaciju drugim ljudima da pomognu, ali ovo je nesreća i niko ne treba da se hvali time. Treba iskreno pomoći, da ti osećaš da treba da pomogneš", rekao je Bogdanović.

16:00 - UEFA preti PSŽ-u zbog rasizmaPari Sen Žermen suočava se sa kaznom Evropske fudbalske unije (UEFA) žbog rasističkog ponašanja navijača na meču Lige šampiona (LŠ) protiv Čelsija. UEFA je saopštila da će Disciplinska komisija ramatrati slučaj PSŽ-a 17. jula. Ukoliko se dokaže krivica, francuski šampion bi mogao da bude kažnjen delimičnom suspenzijom stadiona na prvom meču kod kuće u grupnoj fazi Lige šampiona u septembru. UEFA je saopštila da se incident dogodio u prvoj utakmici četvrtfinala LŠ u Parizu 2. aprila, kada su Parižani pobedili Čelsi sa 3:1, ali su kasnije u revanšu poraženi sa 2:0 i tako bili eliminisani iz daljeg takmičenja.

15:24 - Sportski savezi nastavljaju da pomažu ugroženimaSvi sportski savezi u Srbiji nastaviće da budu aktivni učesnici u akcijama kojima se pomaže stanovnicima u poplavljenim područjima, sve dok se život u pogođenim mestima ne normalizuje, zaključeno jes na sastanku svih nacionalnih granskih sportskih saveza koji je održan na inicijativu Ministarstva omladine i sporta. Državni sekretar u Ministarstvu omladine i sporta Predrag Peruničić obavestio je prisutne da je u prostorijama Republičkog zavoda za sport formiran centralni magacin, u koji se smeštaju sve donacije za ugrožene u poplavama. Peruničić je rekao da se sva prikupljenja sredstva, prema uputstvima Štaba za vanredne situacije, prosleđuju na mesta gde je pomoć neophodna.

14:55 - Enrike: Napraviću novu BarselonuNovoizabrani trener Barselone Luis Enrike poručio je da će u katalonski tim uneti znatne izmene, kako bi ekipa ponovo vratila primat u Evropi. "Ove godine ćemo uneti znatne izmene, pojačaćemo ekipu u svim linijama", rekao je Enrike. On je precizirao da će negovati napadački stil igre i dodao da će njegov ostanak u klubu zavisiti samo od titula koje bude osvojio. Španski stručnjak je danas i zvanično preuzeo Barselonu, umesto Argentinca Herarda Martina koji je pre dva dana odstupio sa funkcije, pošto su Katalonci prvi put posle šest godina ostali bez velikog trofeja.

14.22 - Deca vređala Balotelija na rasnoj osnovi Napadač Milana Mario Baloteli bio je meta vređanja na rasnoj osnovi tokom treninga reprezentacije Italije za svetsko prvenstvo u Firenci, zbog čega je intervenisala policija. Trening je bio otvoren za javnost i Baloteli je na nekoliko rasističkih uzvika koji su se čuli iz publike rekao da samo u "Rimu i Firenci mogu da se čuju ove gluposti". 14.09 - Bekam: Iznenađen sam zbog Gigsove penzije Nekadašnji fudbaler Mančester junajteda i reprezentacije Engleske Dejvid Bekam izjavio je da ga je iznenadila odluka Rajana Gigsa da završi karijeru, jer misli da Velšanin još može da igra na vrhunskom nivou. Gigs se penzionisao u 39. godini i od naredne sezone biće pomoćnik novom menadžeru Junajteda Luju van Galu. "Iznanađen sam što se Gigs oprostio jer još uvek može da igra na nivou koji zahteva Premijer liga. On može da izdrži fizičke napore, a da bi igrali fudbal u tim godinama morate biti maksimalno spremni", rekao je Bekam.13.55 - Otkazane utakmice mlade i omladinske reprezentacije Srbije Predstojeće utakmice mlade i omladinske fudbalske reprezentacije Srbije otkazane su zbog vanredne situacije u zemlji. Mlada reprezentacija trebalo je da se u prijateljskom susretu sastane sa Izraelom, a omladinska sa Mađarskom. Kako je saopštio Fudbalski savez Srbije (FSS), ekipe će odigrati zatvorene trening utakmice bez prisustva publike i bez javnog značaja, jer su selekcije Izraela i Mađarske već u Srbiji.13.39 - Mihajlović: Nisam imao nedoumice

Foto: AP
Foto: AP

Trener fudbalera Sampdorije Siniša Mihajlović istakao je da nije imao nedoumice oko produžetka ugovora sa timom iz Đenove. "Potpisivanje novog ugovora sa Sampdorijom nije dolazilo u pitanje. Čelnici kluba su učinili sve što sam tražio, izneo sam im svoje planove i nije bilo nikakvih problema. Svi verujemo u novi projekat, a cilj u narednoj sezoni je da ostvarimo još bolje rezultate", rekao je Mihajlović. 13.08 - Kojić obnovio povredu peteFudbaler Partizana Nemanja Kojić otputovaće večeras u Istanbul gde će biti operisan zbog povrede pete metatarzalne kosti. Kojić je u utorak tokom laganog trčanja na treningu obnovio povredu stopala, zbog koje je već bio na pauzi. On će operaciju obaviti u vodećoj svetskoj klinici Aćibadem. Kojić je ove sezone postigao sedam prevenstvenih golova, među kojima i odlučujući za pobedu Partizana (2:1) protiv Crvene zvezde u večitom derbiju.

12.43 - Milojević zaustavljen u drugom kolu Diseldorfa Mladi srpski teniser Nikola Milojević nije uspeo da se plasira u treće kolo ATP turnira u Diseldorfu, pošto je poražen od Hrvata Ive Karlovića sa 2:0, po setovima 6:4, 7:5. Turnir u Diseldorfu igra se za nagradni fond od 485.760 evra. 12.22 - Luis Enrike i zvanično trener Barselone Bivši fudbaler Barselone Luis Enrike i zvanično je postao trener katalonskog kluba. On je sa Barsom potpisao dvogodišnji ugovor. Enrike je na toj funkciji nasledio Argentinca Herarda Martina, koji je pre dva dana podneo ostavku. Četrdesetčetvorogodišnji Enrike je igrajući za Barselonu u periodu od 1996. do 2004. godine.11.57 - Štrajk policije u 14 brazilskih država Policajci u 14 brazilskih država, od kojih u šest u kojima će biti odigrane utakmice Svetskog prvenstva u fudbalu, najavili su za utorak jednodnevni štrajk. Policajci su se odlučili na prekid rada tražeći za 80 odsto više plate. Mundijal će biti održan u 12 brazilskih gradova u periodu od 12. juna do 13. jula.11.39 - Abijati u Milanu do 2015.

Foto: AP
Foto: AP

Golman Milana Kristijan Abijati produžio je ugovor sa tim klubom na još godinu dana. Abijati će u julu napuniti 37 godina. U Milan je stigao 1998. iz Monce, a tokom karijere bio je na pozajmicama u Juventusu, Torinu i Atletiku. Ove sezone branio je na 28 prvenstvenih utakmica, dok je gol Milana čuvao i na devet mečeva Lige šampiona.11.05 - Fondacija "Ana i Vlade Divac" i OKS prikupili prvu pomoć Fondacija "Ana i Vlade Divac" i Olimpijski komitet Srbije u saradnji sa Crvenim krstom prikupili su do sada za stanovništvo ugroženo poplavama 150 džakova ćebadi, peškira i posteljine, 150 džakova ženske odeće, 350 džakova dečije, 220 muške i 70 džakova sa obućom. Među prikupljenom pomoći su i paketi pelena, hrana i mleko za bebe i sredstva za ličnu higijenu. Sva prikupljena pomoć će u saradnji sa Crvenim krstom Srbije biti usmerena u ugrožena područja. 10.41 - Fabijanski odbio ponudu Arsenala za novi ugovor Golman Arsenala Lukas Fabijanski odbio je da produži ugovor s londonskim fudbalskim klubom. Fabijanskom ugovor ističe krajem sledećeg meseca, a za njega su zainteresovani nemački klubovi Šalke i Borusija iz Dortmunda, ali i pojedini klubovi iz Premijer lige. Uprava Arsenala mu je poslednjih dana u više navrata slala ponude, ali ih je 29-godišnji Poljak odbio. 10.06 - Šaf novi trener Ajntrahta Bivši dugogodišnji trener Verdera iz Bremena Tomas Šaf imenovan je za novog šefa stručnog štaba Ajntrahta iz Frankfurta. On je potpisao dvogodišnji ugovor, a na klupi Ajntrahta zameniće Armina Fea, koji je preuzeo Štutgart. Šaf je Verder vodio 14 godina, a najveći uspeh ostavrio je 2004. kada je sa klubom iz Bremena osvojio Bundesligu i nacionalni kup. Ajntraht je ove sezone završio na 13. mestu na tabeli. 09.44 - Ulrih izazvao saobraćajni udes Bivši pobednik Tur de Fransa nemački biciklista Jan Ulrih izazvao je saobraćajni udes u Švajcarskoj u kojem je povređeno dvoje ljudi. "Žao mi je, hvala bogu da niko nije nastradao. Bio sam pod stresom dok sam vozio, želeo sam što pre da stignem kući", rekao je Ulrih. Ulrih kategorički tvrdi da nije bio pod dejstvom alkohola u udesu, ali je policija saopštila da je čovek koji je izazvao udes pao na alkotestu i da mu je na licu mesta oduzeta vozačka dozvola. Kako se navodi, test je pokazao nivo od 1,4 promila, a legalni limit u Švajcarskoj je 0,5 promila. 09.29 - Del Boske: Ovo je najbolja stvar za španski fudbal

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Selektor aktuelnih evropskih i svetskih prvaka Visente Del Boske izjavio je da je plasman Reala i Atletika u finale Lige šampiona najbolja stvar koja je mogla da se dogodi za španski fudbal. "Atletiko je odigrao sjajan meč u Londonu protiv Čelsija, Real takođe protiv Bajerna. Pokazali su Evropi da imaju fantastične stilove igre. Teško je predvideti ko će kontrolisati meč. Očekujem susret pun strasti, ovo je najbolja stvar koja je mogla da se dogodi za fudbal u Španiji", rekao je Del Boske.09.12 - Klivlendu prvi pik drugu godinu za redomKlivlend Kavalirsi su drugi put uzastopno dobili pravo da prvi biraju na NBA draftu, drugi pik je pripao Milvokiju, a treći Filadelfiji. Kavalirsi su treći put u četiri godine imali najviše sreće. Oni su sa prve draft pozicije tada birali Lebrona Džejmsa, Kajrija Irvinga i Entonija Beneta. Baksima je pripao drugi pik, Siksersi su stigli do trećeg mesta, a potom će redom birati ekipe Orlanda, Jute, Bostona i LA Lejkersa.08.51 - Superliga Srbije možda već za vikendPredsednik Fudbalskog saveza Srbije Tomislav Karadžić rekao je da će takmičenje u Superligi morati da se završi, verovatno krajem ove i sredinom sledeće nedelje. "Premijer i Vlada su najavili da bi u petak verovatno mogle da budu suspendovne određene odluke vezane za neodigravanje utakmica, mi se spremamo da u subotu, eventualno nedelju odigramo pretposlednje kolo. Nakon toga, za tri ili četiri dana odigraćemo i poslednje kolo i tako hoćemo da završimo prvenstvo", poručio je Karadžić.08.30 - Brejk Majamija za 1:1 u finalu Istočnne konferencije

Foto: AP
Foto: AP

Košarkaši Majamija pobedili su ekipu Indijane u gostima sa 87:83 i izjednačili na 1:1 u finalnoj seriji plej-ofa Istočne konferencije NBA lige. LeBron Džejms i Dvejn Vejd su predvodili Majami - Džejms je ubacio 22 poena uz sedam skokova i šest asistencija, a Vejd je dodao 23 poena i po pet skokova i asistencija. Na drugoj strani istakao se Lens Stivenson sa 25 poena, sedam asistencija i šest skokova. Serija se sada seli u Majami gde će biti odigrana narena dva duela. Prvi je na programu u subotu.08:00 - Vesti koje su obeležile utorak, 20. maj možete pogledati OVDE.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track