UŽIVO SPORTSKI PREGLED: Jelena Janković uspešno startovala na turniru u Bogoti

Najnovije informacije iz sveta sporta

UŽIVO SPORTSKI PREGLED: Jelena Janković uspešno startovala na turniru u Bogoti

Fudbal -
Izvesni Emanuel Seron je naslikao sliku na kojoj Bog pomaže fudbaleru Monaka da se oporavi od povrede pred Prvendtvo sveta

BEOGRAD - Najnovije informacije i zanimljivosti iz sveta sporta na jednom mestu.

23:55 - Teodosić nije teže povređen Povreda Miloša Teodosića nije teže prirode! Srpski košarkaš će zbog povrede lista pauzirati dve nedelje ustanovljeno je na pregledima u Izraelu! Košarkaš CSKA će i narednih dana ostati u Izraelu, gde će biti podvrgnut terapijama.

23:30 - Ibrahim Gaj bez odigranog minuta napustio niški Radnički Samo dva meseca nakon što je došao u klub i predstavljen kao pojačanje, senegalski fudbaler Ibrahim Gaj je spakovao kofere i otišao iz niškog Radničkog, a da nije odigrao ni minut u zvaničnim utakmicama!U Radničkom nisu hteli da navedu razloge za prekid saradnje sa bivšim igračem Crvene zvezde, samo je saopšteno da je Gaj tražio "sporazumni raskid ugovora".

23:00 - Bože pomozi Falkau da ode na Mundijal Koliko je Kolumbija u strepnji i panici zbog povrede Radamela Falkaa pred predstojeći Mundijal, najbolje govori slika koju je napravio jedan kolumbijski dečak i navijač reprezentacije. Izvesni Emanuel Seron je naslikao sliku na kojoj Bog pomaže fudbaleru Monaka da se oporavi od povrede pred Mundijal.

22:33 - Jelena Janković uspešno startovala na turniru u Bogoti

Najbolje rangirana srpska teniserka Jelena Janković uspešno je startovala na WTA turniru u Bogoti savladavši Francuskinju Matildu Johanson u dva seta - 7:5, 7:5.

Protivnica Jankovićeve u drugom kolu biće Gruzijka Sofija Šapatava koja je pobedila Nemicu Dinu Ficenmajer sa 2:1 (6:4, 2:6, 6:2).22:15 - MOK ne razmišlja o izmeštanju igra iz RijaMeđunarodni olimpijski komitet (MOK) izrazio je veliku zabrinutost zbog lošeg toka pripreme Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru 2016. godine, ali je odbio da Brazilu oduzme organizaciju Olimpijade.

Predsednik MOK-a Tomas Bah je dodao da mu je predsednica Brazila Dilma Rusef obećala da će pripreme biti završene na vreme i da će organizacija OLimpijskih igara biti uspešna. Olimpijske igre u Riju trebalo bi da se održe od 5. do 21. avgusta 2016.

21:50 - Banke u Brazilu rade i kada domaćin igra

Banke u Brazilu moraće da rade tokom Svetskog prvenstva u fudbalu, čak i kada bude igrala reprezentacija Brazila. Centralna banka Brazila saopštila je da će banke moći da skrate radno vreme sa minimalnih pet na četiri sata, ali neće moći da sasvim zatvore vrata tokom turnira koji počinje 12. juna u Sao Paolu.

21:20 - Gaćinović dve nedelje van terena

Fudbaler novosadske Vojvodine Mijat Gaćinović povredio je unutrašnje ligamente kolena zbog čega će naredne dve nedelje provesti van terena. Fudbaleri Vojvodine izborili su u sredu plasman u još jedno finale nacionalnog Kupa, ukupno sedmo u svojoj istoriji.

20: 40 - Veliko srce Kube Blaščikovskog – donirao 60 hiljada evra bolesnom dečaku

Fudbaler Borusije iz Dortmunda, Jakub Kuba Blaščikovski, napravio je potez na kome treba da mu se divi cela planeta. Dečak koji boluje od raka, 11-ogodišnji Dominik Mlikovijaka, dobio je veliku pomoć od strane njegovog sunarodnika koji svoj hleb zarađuje u Borusiji iz Dortmunda,

Kube Blaščikovskog.Kuba je zbog činjenice da porodica mladog dečaka nije u stanju da finansira njegovo lečenje uplatio čak 60 hiljada evra na njihov račun. Prema pisanju poljskih medija, Kuba je hteo da sve prođe u tajnosti, ali je majka dečaka insistirala da se sve ovo objavi.

19:55 - Radnički pobedio podmlađeni Partizan

Vaterpolisti Radničkog pobedili su u Beogradu Partizan sa 9:8 (4:0, 2:2, 2:2, 1:4), u devetom kolu Grupe B Lige šampiona. Partizan je utakmicu igrao s rezervnim timom i to je bilo vidno na početku kada su Kragujevčani prvu četvrtinu dobili sa 4:0 i uspeli da tu prednost sačuvaju do kraja. Podmlađeni tim crno-belih uspeo je u ostatku meča da bude konkurentan i ravnopravan pred skoro punim plivalištem na Banjici. Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Filip Filipović sa tri gola, koliko je dao i Partizanov Dušan Mandić. Golman crno-belih Dimitrije Rističević istakao se sa 11 odbrana. Ova utakmica nije imala nikakav rezultatski značaj, pošto su oba tima već obezbedila plasman na završni turnir u Barseloni.

19:25 - Kadeti Srbije na EP u grupi sa Švedskom, Švajcarskom i IslandomMuška kadetska rukometna reprezentacija Srbije igraće u A grupi prvenstva Evrope sa selekcijama Švedske, Švajcarske i Islanda, odlučeno je žrebom u Varšavi. Ostali učesnici kontinentalnog šampionata na leto su Španija, Rusija, Danska, Makedonija (B grupa), Francuska, Hrvatska, Rumunija, Mađarska (C), Nemačka, Belorusija, Poljska i Češka (D).Prvenstvo Evrope za rukometaše rođene 1996. godine i mlađe biće održano u Poljskoj od 14. do 28.avgusta.

18:50 - Ništa od finala Evrokupa: Zvezda na minus 17 u KazanjuKošarkaši Crvene zvezde nisu uspeli da se plasiraju u finale Evrokupa, pošto su u Kazanju poraženi od Uniksa s 84:67 u polufinalu ovog takmičenja. Crvena zvezda je u prvom duelu slavila s 63:52.Najefikasniji u Zvezdi u revanšu bio je Boban Marjanović sa 12 poena, Demarkus Nelson postigao je 11, a Raško Katić 10. Uniks je predvodio Nikos Zisis sa 26 poena.18:20 - Kazim-Ričards kažnjen zbog homofobijeBritanski sud novčano je kaznio turskog fudbalera Kolina Kazim-Ričardsa zato što je napravio homofobični gest dok je igrao za Blekburn. Kazim-Ričards sada igra u turskom Bursi, a na sudu je izjavio da se samo šalio sa navijačima kada je februara 2013. igrao protiv Brajtona u drugoj ligi Engleske. Sudija Daren Rejnolds ocenio je, međutim, da su ti gestovi bili uvrednjivi. Ovaj 27-godišnji napadač moraće da plati 750 funti kazne, zatim 620 funti za sudske troškove, kao i 75 funti nadoknade za žrtve.17:53 - Jovana Jakšić poražena u prvom kolu KatovicaSrpska teniserka Jovana Jakšić nije uspela da se plasira u drugo kolo WTA turnira u poljskim Katovicama.Jakšićeva je danas u prvom poražena od Hrvatice Mirjane Lučić-Baroni rezultatom 2:0, po setovima 6:3, 6:4.Srpska teniserka nije uspela da prikaže igru kao prošle nedelje na turniru u Montereju kada je u finalu poražena od Ane Ivanović.WTA turnir u Katovicama se igra za nagradni fond od 250.000 dolara.17:35 - FA odbila zahtev Hala za promenu imena

Savet Fudbalske asocijacije Engleske (FA) odbio je zahtev premijerligaškog kluba Hal Siti da promeni naziv u Hal Tajgers. Vlasnik Hala, Egipćanin Asem Alam, podneo je krajem prošle godine zahtev za promenu naziva kluba, čemu su se protivili navijači.Članovi saveta FA većinom od 63,5 posto glasova odlučili su da se tom klubu ne dozvoli promena imena.Hal Siti je osnovan 1904. godine, a najveći uspeh ostvario je 1930. i 2014. godine, kada je izborio plasman u polufinale FA kupa.

17:25 - Bivši predsednik Valensije uhapšen zbog pokušaja otmice

Španska policija privela je bivšeg predsednika Valensije Huana Solera zbog pokušaja otmice Visentea Sorijana, koji je bio njegov naslednik na kormilu španskog kluba. Soler je uhaopšen jer je pokušao da iznudi novac od Sorijana koji je od njega 2009. godine otkupio većinski paket akcija, ali ga do sada nije isplatio u potpunosti.Kako se ističe, Soler je pušten na slobodu uz kauciju i zabranu prilaska Sorjanu, kao i zabranu putovanja u inostranstvo.17:15 - Jovičić: Partizan podržava inicijativu Aleksandra VučićaPotpredsednik fudbalskog kluba Partizan Mile Jovičić rekao je da crno-beli podržavaju inicijativu budućeg premijera Aleksandra Vučića o privatizaciji u sportu, kao i smanjenju pomoći sportskim kolektivima, koja bi išla novoformiranom fondu za lečenje dece."Vučić je apsolutno potvrdio i hvala mu na tome da je u prethodnih sedam godina fudbalski klub Partizan dobio od državnih preduzeća oko milion evra, što je mnogo manje nego Crvena zvezda. Iz toga se vidi da su netačne tvrdnje da iza Partizana stoji država i da ima taj vetar u leđa", rekao je Jovičić.On je dodao da je neminovno da dođe do prekida odnosa između države i klubova, ali i da je za to potrebno vreme.16:50 - Vojvodina ponovo u finalu Kupa SrbijeFudbaleri Vojvodine igraće četvrti put u poslednjih pet godina u finalu Kupa Srbije.Vojvodina je danas u Subotici pobedila Spartak s 1:0 u revanš meču polufinala nacionalnog kupa. "Lale" su i u prvom meču slavile identičnim rezultatom. Jedini gol na utakmici postigao je Milinkovi-Savić u 75. minutu. Novosađani nisu uspeli da do sada osvoje nijedan trofej u Kupu Srbije.Vojvodina će u finalu Kupa igrati sa boljim iz duela između Jagodine i OFK Beograda. Jagodina je u prvom duelu slavila s 2:1, a revanš je na programu večeras u Jagodini.16:15 - Bento selektor Portugalije do 2016.

Selektor fudbalske reprezentacije Portugalije Paulo Bento ostaće na tom mestu još dve godine, saopštila je Portugalska fudbalska federacija. Četrdesetčetvorogodišnji Bento produžio je ugovor do 2016, zaključno sa prvenstvom Evrope u Francuskoj. Bentov aktuelni ugovor ističe po zavrsetku Mundijala u Brazilu u julu, gde Portugalija igra grupi G sa Nemačkom, SAD i Ganom.Bento je preuzeo portugalsku selekciju 2010. i vodio je taj tim do polufinala prvenstva Evrope 2012. u Ukrajini i Poljskoj.

15:45 - Jan Torp gubi osećaj u levoj ruci?

Menadžer slavnog australijskog plivača Jana Torpa demantovao je da je on zbog infekcije levog ramena, nastale nakon operacije, u opasnosti da izgubi osećaj u levoj ruci."Torpu nije dobro, ali se on ne nalazi u intenzivnoj nezi i niko od lekara nije rekao da bi on mogao da izgubi osećaj u ruci", rekao je menadžer australijskog plivača Džejms Erskin."Torp je sada na antibioticima, ali je dobro raspoložen", rekao je Erskin.

15:20 - Vujošević: Želimo častan oproštaj od EvroligeKošarkaši Partizana pokušaće protiv Galatasaraja dostojno da se oproste od takmičenja u Evroligi ove sezone, rekao je trener crno-belih Duško Vujošević. "Iako nemamo šanse da se plasiramo među osam najboljih u Evropi ove sezone, moraćemo da vodimo računa o svom imenu, prezimenu i da tačku na ovo takmičenje stavimo na dostojanstven način", rekao je Vujošević. Partizan će u poslednjem kolu Top 16 faze igrati protiv Galatasaraja, a turskoj ekipi će taj duel direktno odlučiti da li će se plasirati u četvrfinale. Utakmica između Galatasaraja i Partizana igra se u petak od 19.00.

15.00 - Predsednik PSŽ-a najavljuje nova pojačanja Predsednik Pari Sen Žermena Naser Al Kalifi najavio je da će taj klub sledeće sezone napraviti još tim. On je istakao da će Parižani u bliskoj budućnosti osvojiti Ligu šampiona. PSŽ je u utorak eliminisan u četvrtfinalu Lige šampiona, pošto je Čelsi prošao dalje zahvaljujući golu postignutom u gostima. PSŽ je samo od prošlog leta potrošio 120 miliona evra na pojačanja. Sveci sun a korak od druge uzastopne titule prvaka Francuske, pošto šest kola pre kraja imaju 13 bodova više od drugoplasiranog Monaka. 14.30 - Maksi Lopez: Mihajlović je trener za velike klubove Fudbaler Sampdorije Maksi Lopez rekao je da je Siniša Mihajlović trener za velike klubove, ali da se nada da će srpski stručnjak i sledeće sezone ostati u Đenovi. Mihajlović je preuzeo Sampdoriju u novembru prošle godine i sa pretposlednjeg mesta na tabeli Serije A doveo je tim u situaciju da se bori za Evropu. Sampdorija ima 41 bod i nalazi se na 12. mestu na tabeli Serije A 41 bodom.13:25 - Ana Ivanović predvodi reprezentaciju protiv RumunijeTenisku Fed kup reprezentaciju Srbije u duelu protiv Rumunije predvodiće Ana Ivanović. Za Srbiju će pored Ane Ivanović igrati i Bojana Jovanovski, Jovana Jakšić i Nina Stojanović. Sve do jedan sat pre početka žreba, koji je zakazan za 18. april, savezni kapiteni oba tima imaju pravo promene dve igračice na koje računaju. Meč između Srbije i Rumunije igraće se u Bukureštu 19. i 20. aprila. 13:02 - Laudrup: Atletiko može da osvoji PrimeruBivši fudbaler Real Madrida i Barselone Mihael Laudrup rekao je danas da Atletiko Madrid ima velike šanse da osvoji titulu u Španiji. "Atletiko ima sjajan tim i ima veliku šansu da osvoji Primeru. Vrlo su organizovan tim sa izuzetnim igračima i velikim trenerom. Dijego Simeone radi odličan posao... U timu ima igrače koji su željni da dokažu da mogu da osvoje titulu", rekao je Laudrup.12:26 - Udovičić: Sledi uređenje sistema sporta u Srbiji

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić najavio je danas da će uskoro biti uređen sistem sporta u Srbiji. "Građani sa pravom očekuju resetovanje sistema srpskog sporta i to će se dogoditi. Novac poreskih obveznika niko ne sme da rasipa, mora da se zna gde, kome i zašto odlazi svaki dinar", rekao je Udovičić.

12:14 - Murinjo: Uživaću ako Čelsi bude igrao protiv Reala

Žoze Murinjo, Foto: Beta / AP
Žoze Murinjo, Foto: Beta / AP

Menadžer fudbalera Čelsija Žoze Murinjo rekao je danas da će uživati ako "plavci" za rivala u polufinalu Lige šampiona dobiju njegov bivši klub, Real iz Madrida."Stvarno ću uživati ako budemo igrali protiv Reala. Mada, iskreno, nisam opterećen žrebom za polufinale. Ko god da dođe, biće dobro. U četvrtfinalu su bili svi jaki timovi. Tako će biti i u polufinalu. Važno je da je Čelsi među najjačima", rekao je Murinjo

12:01 - Kasorla: Arsenal želi Kasiljasa

Fudbaler Arsenala Santi Kasorla otkrio je da je londonski klub zainteresovan da dovede golmana madridskog Reala Ikera Kasiljasa. Reprezentativcu Španije ugovor sa Realom ističe u junu 2017. godine, a ove sezone priliku dobija u Ligi šampiona i Kupu kralja, dok Lopez brani u Primeri.

11:34 - Svetske obaveštajne agencije pomagale Rusiji na ZOI

Šef ruske Federalne službe bezbednosti (FSB) Aleksandar Bortnikov izjavio je danas da su obaveštajne agencije drugih zemalja pomagale Rusiji u sprečavanju terorizma tokom Zimskih olimpijskih igara u Sočiju. Bortnikov je precizirao da su obaveštajne agencije SAD, Austrije, Francuske, Nemacke i Gruzije pomogle Rusiji, kako bi se identifikovali pojedinci koji su planirali teroristicke napade na Igrama u Sociju.

11:05 - Ramos od naredne sezone u Dortmundu

Napadač Herte Kolumbijac Adrijan Ramos na kraju sezone preći će u Borusiju iz Dortmunda. Ramos je potpisao ugovor na četiri godine, a detalji transfera nisu poznati. On će u Dortmundu zameniti Roberta Levandovskog, koji će karijeru nastaviti u Bajernu iz Minhena.

10:30 - Kuzeljević: Partizan apsolutni favorit u Ivanjici

Trener fudbalera Javora Slavenko Kuzeljević izjavio je danas da je Partizan apsolutni favorit u predstojećoj utakmici 23. kola Superlige Srbije."Iluzorno je trošiti reči o vrednosti Partizana, on je šampion, ali to ne znači da se unapred predajemo. Ovo su utakmice gde nemamo šta da izgubimo, a možemo mnogo da dobijemo", kazao je Kuzeljević.Utakmica između Javora i Partizana biće odigrana u subotu, 12. aprila, sa početkom u 16 sati na stadionu kraj Moravice.

09:00 - NBA: Pet pobeda gostiju

U nastavku prvenstva američke profesionalne košarkaške lige (NBA) jutros je odigrano šest utakmica. Rezultati: Atlanta - Detroit 95:102, Majami - Bruklin 87:88, Minesota - San Antonio 110:91, Juta - Dalas 83:95, Sakramento - Oklahoma 92:107, L.A. Lejkers - Hjuston 130:145.

08:00 - Pregled dana za utorak 8. aprilOvde možete pronaći najvažnije informacije iz sveta sporta koje su se desile u utorak 8. aprila.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track