UŽIVO SPORTSKI PREGLED: Rondove patike sa inicijalima žrtava napada na bostonski maraton

Najnovije informacije iz sveta sporta

UŽIVO SPORTSKI PREGLED: Rondove patike sa inicijalima žrtava napada na bostonski maraton

Fudbal -
Inicijali žrtava ispisani su po celim patikama zajedno sa rečima "Boston strong" kao i datumom velike nesreće koji je bio ucrtan na jeziku patika

BEOGRAD - Najnovije informacije i zanimljivosti iz sveta sporta na jednom mestu.

23:55 - Rondove patike sa inicijalima žrtava napada na bostonski maratonKošarkaš Bostona Ražon Rondo je tokom poslednjeg meča protiv Vašington Vizardsa, koji su Seltiksi izgubili 102:118, nosio patike sa inicijalima žrtvi koje su stradale 15. aprila 2013. godine u bombaškom napadu tokom bostonskog maratona.Inicijali žrtava ispisani su po celim patikama zajedno sa rečima "Boston strong" kao i datumom velike nesreće koji je bio ucrtan na jeziku patika.

23:35 - Miodrag Božović sa Rostovom u finalu Kupa Rusije Fudbalski stručnjak Miodrag Božović će imati zlatnu priliku da osvoji prvi trofej kao trener.Fudbqaleri Rostova su slavili pobedu u polufinalu nad Luč Energijom - 3:1. Golove za Rostov postigli su Gatan i Ananidze u prvom poluvremenu, smanjio je Romanenko u finišu tog dela igre, ali je Artem Dzjuba iz penala u nadokandi vremena potvrdio prolaz dalje. Finale je zakazano za 8. maj, a u njemu će protivnik Rostova biti Krasnodar, koji je u sredu napravio iznenađenje i eliminisao CSKA.

23:22 - Pelegrini se ne odriče titule Menadžer Mančester sitija Manuel Pelegrini rekao je da je remi sa Sanderlendom (2:2), koji je "građane" udaljio od titule, samo posledica umora i neuspeha od prošlog vikenda kada je tim izgubio derbi meč sa Liverpulom."Naše šanse za titulu mnogo su manje nego pre meča sa Sanderlendom, ali ćemo nastaviti da se borimo do kraja. Problem je bio to što nismo mogli da izbacimo iz glava utakmicu sa Liverpulom. Momci su umorni psihički, a ne fizički", rekao je Pelegrini za sajt kluba.

23:10 - Hanover pobedio Ajntraht u meču sa pet golova Fudbaleri Hanovera pobedili su danas u Frankfurtu Ajntraht sa 3:2 u prvoj utakmici 31. kola nemačke Bundeslige. Hanover je ovom pobedom prktično osigurao opstanak u najjačem rangu takmičenja. Strelci za Hanover bili su Leon Andersen u drugom i 29. minutu i Lars Štindl u 20. Golove za Ajntraht postigli su Martin Lanig u 13. i Aleksandar Mejer u 68. minutu. Hanover posle ove utakmice zauzima 12. mesto sa 35 bodova, kao i Ajntraht, koji je 11. 23:03 - Barselona se opet igrala sa Galatom Košarkaši Barselone pobedili su Galatasaraj kod kuće sa 84:63, pa sada vode sa 2:0 u četvrtfinalu Evrolige. Gosti iz Turske igrali su na ovom meču bez povređenog Karlosa Aroja, pa nisu imali nikakve šanse da naprave eventualno iznenađenje.Svih 12 košarkaša Barselone upisalo se u strelce, a najefikasniji je bio Bred Oleson sa 14 poena. 13 je dodao Abrines, 12 Uertas, 11 Tomić, a 10 Papanikolau. Na drugoj strani, samo su Domerkant sa 11 i Arlsan sa 10 poena bili dvocifreni u ekipi Galatasaraja. Zoran Erceg je za 19 minuta imao 9 poena i 3 skoka, a Milan Mačvan je za 24 minuta uz 7 poena pokupio i 4 skoka.

22:40 - Inđić prvak Srbije u šahu Najmlađi srpski velemajstor Aleksandar Inđić novi je državni prvak u šahu posle prvenstva danas završenog u Subotici. Inđić je u poslednjem, 11. kolu pobedio intermajstora Ivana Šarenca i osvojio prvo mesto sa 7,5 poena iz 11 partija, pola poena više od velemajstora Miloša Perunovića.Konačni plasman: Indjić 7,5 poena, Perunović 7, Sedlak 6,5, Markuš i Damljanović po 6, Popović i Miladinović po 5,5, Nikola i Dejan Nestorović po 5, Lajthajm 4,5, Čabarkapa 4, Šarenac 3,5 poena.22:20 - Lamin Dijara pogodio u porazu Antalije Nekadašnji fudbaler Partizana Lamin Dijara postigao je jedini gol za Antaliju u porazu od Eskišehira u revanš meču polufinala Kupa Turske. Senegalac se u strelce upisao na isteku prvog poluvremena, međutim u nastavku su gosti postigli tri gola i plasirali se u finale.Prva utakmica završena je minimalnom pobedom Antalije, a Eskišehir će se u borbi za titulu naći sa Galatasarajem, koji je eliminisao Bursu.Dijari je ovo bio peti gol na šest utakmica u turskom Kupu, upisao je i jednu asistenciju, dok je u domaćem prvenstvu osam puta zatresao mrežu, uz tri dodavanja na 29 mečeva.

http://www.youtube.com/watch?v=Dtyd19l06Ys

21.45 - Real poveo s 2:0 protiv OlimpijakosaKošarkaši Reala pobedili su Olimpijakos s 82:77 u drugom meču četvrtfinala Evrolige.Real je poveo 2:0 u seriji, koja se igra na tri pobede. Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Burusis sa 19 poena, dok je Fernandez dodao 15. Kod gostiju, najbolji je bio Spanulis sa 18 poena.Treći meč biće odigran 21. aprila, a domaćin će biti ekipa Olimpijakosa.20:55 - Nejmar i Đordi Alba ne igraju do kraja sezone Fudbaleri Barselone Đordi Alba i Nejmar zbog povreda će propustiti ostatak sezone, saopštio je katalonski klub. Obojica su povrede zadobili u finalnoj utakmici Kupa Kralja protiv Real Madrida.Kako se navodi, Nejmar je zadobio "kontuziju" leve noge, dok je Alba pocepao desni butni mišić. U saopštenju se dodaje da će obojica igrača najverovatnije propustiti svih pet preostalih duela u Primeri, pa će tako Barselona imati izuzetno težak zadatak da nadoknadi četiri boda zaostatka za Atletiko Madridom i odbrani titulu osvojenu prošle godine.20:50 - Lora Robson neće na Rolan Garos i VimbldonBritanska teniserka Lora Robson moraće na operaciju ručnog zgloba, zbog čega će propustiti Rolan Garos i Vimbldon. Robsonova je imala problema poslednjih meseci, pa je odlučila da operaciju obavi ranije, kako bi bila spremna za US Open."Želim da obavestim moje divne navijače da sam se odlučila za manju operaciju. Nažalost moraću da propustim Rolan Garos i Vimbldon", rekla je 20-godišnja Britanka.

20:25 - Pobede Čukaričkog, Radničkog i VojvodineFudbaleri Čukaričkog pobedili su u Beogradu ekipu Donjeg Srema s 3:1 u meču 24. kola Superlige Srbije.Golove za Čukarički postigli su Srnić u 36, Matić u 46. i Mirosavljević u 73. minutu. Jedini gol za goste dao je Zec u 50.Vojvodina je u Užicu nadigrala Slobodu s 2:1. Domaći su poveli golom Galvaoa u 33. minutu, a gosti su do pobede stigli pogocima Alivodića u 37. i Stojanovića u 75. Radnički je u Nišu pobedu Napredak s 1:0 golom Pejčića u 23. minutu.Crvena zvezda je ranije danas pobedila u gostima Novi Pazar s 1:0, dok je Partizan bio bolji od Jagodine s 2:0. OFK Beograd je u gostima pobedio Radnički (K) s 3:1, dok je Spartak bio bolji od Voždovca s 1:0.20:00 - Partizan nadigrao Jagodinu s 2:0Fudbaleri Partizana pobedili su u Beogradu ekipu Jagodine rezultatomm 2:0 (0:0) u meču 24. kola Superlige Srbije. Strelci za crno-bele bili su Saša Ilić u 53. i Petar Škuletić u 77. minutu. Partizan se posle ove pobede nalazi na drugom mestu na tabeli sa tri boda manje od prvoplasirane Crvene zvezde, koja je ranije danas pobedila Novi Pazar s 1:0.19:48 - FMP lako do pobede nad BorcemKošarkaši FMP-a pobedili su u Železniku Borac iz Čačka sa 85:66 (20:19, 22:17, 22:18, 21:12) u poslednjoj utakmici trećeg kola Superlige Srbije. FMP je tako zabeležio drugu pobedu u nacionalnom prvenstvu, dok je Borac upisao treći poraz. Ekipu iz Železnika predvodio je Slobodan Dunjerski sa 31 poenom i osam skokova, dok je Filip Čović postigao 19 uz pet asistencija. Najefikasniji u Borcu bio je Nikola Pešaković sa 16 poena, dok je Nemanja Protić postigao 13 uz šest asistencija. FMP će u narednom kolu igrati protiv Mega Vizure, dok Borac dočekuje Crnokosu.19:40 - Trener Albanac neće kazniti Mitrovića, koji mu nije pružio ruku Belgijski mediji u toj zemlji i dalje se bave malim incidentom koji se dogodio tokom susreta fudbalera Anderlehta i Zulte Varegema, u utorak uveče, kada je reprezentativac Srbije Aleksandar Mitrović bio vrlo nezadovoljan time što ga je trener Besnik Hasi, inače Albanac, zamenio u poslednjih 15 minuta utakmice, zbog čega šefu struke nije želeo da pruži ruku.Hasi je posle utakmice rekao da je izuzetno nezadovoljan načinom na koji se Mitrović ponašao dok je bio u igri, a kako belgijski mediji saznaju, 19-godišnjeg napadača čeka novčana kazna zbog propusta koji je napravio. Ali neće izgubiti mesto u startnih 11, što je potvrdio i trener aktuelnog šampiona Belgije.

19:10 - Dres Lebrona Džejmsa najprodavaniji u NBA ligiDres košarkaša Majamija Lebrona Džejmsa ponovo je ove sezone najprodavaniji u NBA ligi, objavljeno je iz tog takmičenja. "Mnogo mi znači da imam toliko obožavatelja koji žele da nose moj dres. Oni poštuju onako kako ja igram ovu igru, ali i to kakav sam čovek", rekao je Džejms. Tako je Džejmsov dres ukupno šesti put najprodavaniji u jednoj NBA sezoni, od kad je krilni košarkaš došao u ligu 2003. godine. Posle Džejmsovog, najprodavaniji je dres Kevina Durenta iz Oklahome, Kobija Brajanta iz LA Lejkersa, Derika Rouza iz Čikaga, Stefona Karija iz Golden Stejta i Karmela Entonija iz Njujorka.18:40 - Benites želi Maskerana u NapolijuPolivalentni fudbaler Barselone Havijer Maskerano jedan je od igrača koje bi trener Napolija Rafa Benites voleo da vidi u svom timu sledeće sezone. Argentinac je sa svoje prirodne pozicije defanzivnog veznog u Barseloni prekomandovan u defanzivnu liniju, a verovatno je da će želeti da napusti „Kamp Nou“.Benites je upoznat sa kvalitetima Maskerana pošto je sa njim sarađivao u Liverpulu, za koji je 29-godišnji fudbaler nastupao od 2007. do 2010. godine.Takođe, iz tabora Napolija stižu vesti da bi golman Pepe Reina trebalo da potpiše trajni ugovor na kraju sezone, a u Benitesovom notesu nalaze se i ime veznjaka Dortmunda Ilkaja Gindoana, koji je nedavno produžio saradnju sa Borusijom do 2018. godine.18:24 - Jovanovski veruje u pobedu SrbijeSrpska teniserka Bojana Jovanovski rekla je da veruje u pobedu Fed reprezentacije Srbije u duelu sa Rumunijom. "Predstoji nam vikend tokom koga ćemo se sa mnogo motivacije boriti za pobedu nad Rumunkama. One su veoma kvalitetna reprezentacija koja zaslužuje da se takmiči u najvišem rangu, ali pošto pobednik može biti samo jedan, mi ćemo se potruditi da to bude Srbija", rekla srpska teniserka. Jovanovski je rekla da je za sve u reprezentaciji veoma važno što će Ana Ivanović biti u timu, i istakla da to može doprineti pobedi Srbije. Meč Fed kupa Svetske grupe 2, između Srbije i Rumunije odigraće se predstojećeg vikenda u Bukureštu.

18:03 - Nemanja Dangubić na NBA draftu Košarkaš Mega Vizure Nemanja Dangubić naći će se na ovogodišnjem NBA draftu, potvrdio je menadžer Miško Ražnatović. Dangubić (21) će tako biti treći igrač Mega Vizure koji će izaći na draft, posle njegovih saigrača Vasilija Micića i Nikole Jokića.Dangubić ove sezone pruža vrlo dobre partije, kako u ABA tako i u domaćoj ligi. U regionalnoj ligi prosečno je postizao 9.6 poena, uz 3.5 skoka i 2 asistencije, a u domaćoj 8.7 poena uz 3 skoka.17:50 - Pobeda Zvezde u Novom PazaruFudbaleri Crvene zvezde pobedili su u Novom Pazaru golom Milijaša u 17. minutu u derbi meču 24. kola Superlige Srbije.Spartak je na svom terenu pobedio Voždovac s 1:0 golom Trivunovića u 23. minutu. Rad je na svom terenu nadigrao Javor s 1:0. Jedini strelac je bio Luković u 44. minutu sa penala.OFK Beograd je u Kragujevcu pobedio Radnički s 3:1. Golove za goste dali su Čavrić u 8, Dražić u 48. i Micevski u 69. minutu. Jedini strelac za domaći tim bio je Tintor u 27. minutu17:23 - Alonso veruje u Ferari

Vozač Ferarija Fernando Alonso rekao je da veruje da njegov tim može da poboljša rezultate u nastavku sezone u Formuli 1. "Mislim da moramo da pružimo šansu novom šefu tima Marku Matijaćiju. Treba da vidimo kakva rešenja on nudi. Svi u timu se radujemo novoj saradnji i nadamo se da će on dobro voditi ekipu", rekao je Alonso i dodao:"Rezultati u sportu su veoma važni, a pritisak u Ferariju je bio visok. Tri puta smo bili na domak titule. Felipe Masa 2008. godine, a ja 2010. i 2012. godine. Da smo to osvojili Domenikali bi imao tri osvojene titule". Alonso je ove sezone za Ferari odvezao tri trke, i ostvario dva plasmana na četvrtu poziciju.16:56 - Pobeda Spartaka nad VoždovcemFudbaleri Spartaka pobedili su u Subotici ekipu Voždovca s 1:0 u meču 24. kola Superlige Srbije. Jedini gol na utakmici postigao je Veseljko Trivunović u 23. minutu. Voždovac posle 24. kola ima 32 boda, dok je Spartak sakupio 29.16:28 - Sjekloća želi titulu apsolutnog šampiona svetaCrnogorski bokser Nikola Sjekloća rekao je da mu je velika čast što će se boriti za titulu šampiona sveta u supersrednjoj kategoriji verzije WBO protiv Nemca Artura Abrahama. "Velika mi je čast što ću moći da boksujem za titulu apsolutnog šampiona sveta. Probaću da se pokažem u najboljem svetlu. Zahvalan sam svom treneru (Milivoju) Bašiću kao i menadžeru Luki Popoviću što su mi zakazali meč", rekao je Sjekloća. Meč između naturalizovanog Nemca Abrahama i Nikole Sjekloće zakazan je za 3. maj u Berlinu. Protivnik Sjekloće Artur Abraham, aktuleni šmpion WBO verzije, do sada u karijeri je ostvario 39 pobeda uz samo četiri poraza, dok Sjekoća ima skor od 26 pobeda uz jedan poraz na poene.15:58 - Zimonjić i Nestor u četvrtfinalu Monte KarlaSrpski teniser Nenad Zimonjić i Kanađanin Danijel Nestor plasirali su se u četvrfinale turnira u Monte Karlu, pošto su pobedili poljski par Marijuš Firstenberg - Marsin Matkovski sa 2:1 (6:7, 7:6, 10:7). Zimonjić i Nestor su u prvom kolu bili slobodni, a u narednoj rundi će igrati protiv pobednika meča Roberto Bautista Ahut/Andreas Sepi - Romain Arneodo/Bendzamin Baleret. Srpski teniser je prošle godine osvojio titulu u Monte Karlu, ali u paru sa Francuzem Žilejnom Benetoom. 15:16 - Nadal i Federer u četvrtfinalu Monte KarlaŠpanac Rafael Nadal i Švajcarac Rodžer Federer plasirali su se u četvrtfinale turnira masters serije u Monte Karlu. Federer je u meču trećeg kola savladao Čeha Lukasa Rosola sa 6:4, 6:1 i u četvrtfinalu ga očekuje duel sa Francuzom Žoom Vilfredom Congom. Španac Nadal je u duelu trećeg kola slavio protiv Italijana Andreasa Sepija sa 6:1, 6:3, a naredni rival biće mu zemljak David Ferer.

14:46 - Mihajlović traži veća ovlašćenja u Sampdoriji

Trener Sampdorije Siniša Mihajlović spreman je da ostane na klupi tog tima, ali uz određene uslove. Kako se navodi, želi da obnovi ugovor sa Đenovljanima, ali i da se najviše pita o transferima u letnjem prelaznom roku, poput menadžera u Premijer ligi. Uz to, srpski trener zahteva od kluba da zadrži dva igrača koji se nalaze na pozajmicama, Manola Gabijadinija iz Juventusa i Maksija Lopeza iz Katanije. 14:32 - Ronaldo: Vraćam se za Bajern

Kristijano Ronaldo, Foto: AP
Kristijano Ronaldo, Foto: AP

Najbolji fudbaler sveta Kristijano Ronaldo rekao je da je zadovoljan kako ide oporavak od povrede i da bi na teren trebalo da se vrati za prvi meč polufinala Lige šampiona protiv Bajerna iz Minhena. Ronaldo je zbog povrede tetiva kolena poslednji put igrao za Real 2. aprila u prvom meču sa Borusijom iz Dortmunda u osmini finala LSS. Prvi polufinalni meč LSS Real - Bajeren igra se u sredu od 20.45 na Santjago Bernabeu, dok je revanš šest dana kasnije u Minhenu.14:24 - Pelegrini: Igračima je Enfild još u glavi

Menadžer Mančester Sitija Manuel Pelegrini rekao je da je remi sa Sanderlendom, koji je građane udaljio od titule, samo posledica umora i neuspeha od prošlog vikenda kada je tim izgubio derbi meč sa Liverpulom.Siti je vodio protiv Sanderlenda sa 1:0, potom gubio, a na kraju došao do remija 2:2. Međutim, taj rezultat mu nikako ne odgovara jer sada zaostaje šest bodova za vodećim Liverpulom i četiri za drugoplasiranim Čelsijem.Pelegrinijeva ekipa ima utakmicu manje od glavnih rivala u trci za titulu.14.16 - Nadal lako do četvrtfinala Monte KarlaNajbolji teniser sveta Španac Rafael Nadal ekspresno se plasirao u četvrtfinale ATP Mastersa u Monte Karlu. Nadal je u trećem kolu deklasirao Italijana Andreasa Sepija sa 6:1,6:3. Nadal nije imao nikakvih problema protiv Italijana, pa je posle nešto više od sat vremena igre stigao do novog trijumfa u Kneževini. Rafa će u narednoj rundi igrati protiv boljeg iz duela David Ferer – Grigor Dimitrov.14.10 - Hamšik može da napusti Napoli za 40 miliona evraJedan od najboljih fudbalera Napolija Marek Hamšik napustiće taj italijanski klub na leto ukoliko neki od zainteresovanih klubova Napolitancima plati 40 miliona evra. Italijanski mediji prenose da je Hamšik nezadovoljan svojim statusom kod trenera Rafe Beniteza. Slovački reprezentativac je u Napoli došao u leto 2007. godine iz Breše. On je ove sezone odigrao 35 utakmica za Napoli i postigao šest golova. 13.50 - Fondacija Ana i Vlade Divac sakupila više od milion dolara

Fondacija Ana i Vlade Divac saopštila je da je prikupila više od milion dolara u humanitarne svrhe i da je u 2013. godini sprovela 50 omladinskih projekata širom Srbije. Radom fondacije prikupljeno je 1.104.115 dolara."Uprkos teškoćama sa kojima se naše društvo suočavalo, Fondacija je imala izuzetnog uspeha u radu. U 2013. godini uspeli smo da za 36 posto uvećamo budžet u odnosu na prethodnu godinu. Uz posvećen rad zaposlenih i mnoštvo partnera, obezbedili smo podršku za postojeće i razvili nove incijative koje će, nadamo se u godinama koje su pred nama, doprineti razvoju našeg društva i životu njenih građana", izjavio je Vlade Divac. 13:35 - RUKOMET: Srbija na četvrtom mestu Svetske rang liste (IHF)

Rukometašice Srbije, Foto: RSS
Rukometašice Srbije, Foto: RSS

Nakon zbira bodova iz 2013. godine i svih rezultata koje su postigle rukometne reprezentacije Srbije, naša zemlja se našla na četvrtom mestu Svetske rang liste- International Handball Fedetration (IHF). Srbija trenutno ima 856 bodova, dok su ispred nje Danska sa 1095, Rusija sa 1172 i Nemačka sa 1406 boda. Mađarska je na petom mestu, sa istim brojem bodova, ali zbog boljih rezultata i ranije pozicije koja je naša zemlja zauzimala, Srbija se na rang listi IHF-a našla ispred Mađarske.

13.05 - Predsednik Fenerbahčea se vraća u zatvor

Visoki sud Turske odbacio je žalbu predsednika fudbalskog kluba Fenerbahče Aziza Jildirima, koji je optužen za nameštanje utakmica u sezoni 2010/2011. Jildirim je u julu 2012. osuđen na kaznu zatvora od šest godina i tri meseca zbog organizovanja kriminalne bande i režiranja ishoda fudbalskih mečeva. To znači da će se Jildirim vratiti u zatvor kako bi odslužio kaznu. Disciplinska komisija Evropske fudbalske unije (UEFA) kaznila je tada Fenerbahče dvogodišnjom zabranom nastupa u svim evropskim takmičenjima zbog nameštanja utakmica.12.30 - Kros u Bajernu do 2015.

Fudbaler minhenskog Bajerna Toni Kros ipak neće preći u Mančester junajted. Početkom godine spominjalo se da bi Kros mogao svoju karijeru da nastavi u Junajtedu, ali je njegov agent sada demantovao eventualni transfer i najavio da će na Alijanc Areni ostati do 2015. godine kada mu ističe ugovor sa Bavarcima. Kros je ove sezone odigrao 45 utakmica za Bajern i jedan je od najzaslužnih za osvajanje nove titule u Bundesligi i plasmana u polufinale Lige šampiona. 12.15 - Čelnici Kardifa optužili Kristal Palas

Čelnici Kardif Sitija tvrde da je Kristal Palas varao pred duel ta dva kluba 5. aprila i da bi Premijer liga trebalo da poništi pobedu londonskog kluba. Bio je duel dve ekipe koje se bore za opstanak, a Kristal Palas je u Velsu slavio sa 3:0. Kardif se obratio javnosti pismom od pet strana. Velšani su optužili menadžera Palasa Tonija Pjulisa i novog sportskog direktora Iana Mudija da su pokušavali da saznaju sastav velškog tima pre početka meča. Velšani tvrde da imaju dokaz da je Mudi uspeo u tome, čime je prekršio pravila Premijer lige i uticao na intergitet meča.

11.45 – Prodat najgori NBA tim

Najgori tim NBA lige u ovoj sezoni Milvoki Baksi dobiće novog vlasnika i to za 550 milion dolara. Dosadašnji vlasnik Herb Kol prodao je franšizu investitorima iz Njujorka, a novim vlasnicima je postavio samo jedan uslov, tim je morao da ostane u Milvokiju. Baksi su protekle sezone ostvarili samo 15 pobeda na 82 utakmice. Kol je taj tim kupio 1985. godine za 18 miliona dolara. Novi vlasnici Lasri i Edens su obećali da će investirati 100 miliona dolara u izgradnju nove arene, a isti iznos daće i 79-godišnji Kol.

11:23 - Martino: Navijači izvinite, ali moramo dalje

Tata Martino, Foto: AP
Tata Martino, Foto: AP

Trener Barselone Herardo Martino izvinio se danas navijačima tog kluba zbog poraza od madridskog Reala u finalu španskog Kupa kralja."Veoma mi je žao zbog poraza i hoću da se izvinim ljudima koji nas podržavaju. Pred ovim timom je dug put i verujem da će napraviti mnogo toga dobrog. Ne mogu da zamislim bolniji poraz od ovog, međutim, ne verujem da moja budućnost u klubu zavisi od sinoćnjeg finala. Moramo sada zajedno da pronađemo snagu da krenemo dalje", rekao je Martino.

10:54 - Velika borba na početku NHL plej-ofa

Plej-of u najjačoj hokejaškoj ligi sveta, NHL, počeo je prošle noći s tri neizvesne utakmice. Montreal je u gostima posle produžetka pobedio Tampu Bej sa 5:4. Pitsburg je kod kuće savladao Kolambus sa 4:3, dok je Anahajm na svom terenu bio bolji od Dalasa 4:3. Plej-of se nastavlja u noći između četvrtka i petka utakmicama Njujork Rendžers - Filadelfija, Sent Luis - Čikago, Kolorado - Minesota i San Hoze - Los Anđeles.10:31 - Vlada izdvojila sedam miliona dinara za Beogradski maraton

Beogradski maraton, Foto: Saša Pavlić
Beogradski maraton, Foto: Saša Pavlić

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, predsednik Beogradskog maratona Aleksandar Đorđević i generalni sekretar Atletskog saveza Srbije (ASS) Slobodan Branković potpisali su danas ugovor o finansiranju na osnovu kojeg će organizatori tradicionalne trke dobiti sedam miliona dinara.Beogradski maraton, 27. po redu, održaće se u nedelju 27. aprila.

10:11 - Prodaju se Baksi, klub ostaje u Milvokiju

Vlasnik Milvoki Baksa iz NBA lige, Herb Kol objavio je danas da će prodati klub investitorima iz Njujorka, i da mu je jedini uslov bio da taj košarkaški klub ostane u svom gradu. Nekadašnji senator SAD Kol prodao je Bakse funkcionerima investitorskih firmi Marku Lasriju i Vesliju Edensu za oko 550 miliona dolara. Dogovor će stupiti na snagu kada ga odobri liga. Milvoki je sezonu završio porazom od Atlante 111:103, i ukupnim učinkom od 15 pobeda i 67 poraza, čime je oboren negativni rekord kluba.

09:44 - NBA: Poznati svi parovi plej-ofa

Košarkaši Oklahome osvojili su drugo mesto u Zapadnoj konferenciji pred početak plej-ofa NBA lige, pošto su rano jutros na svom terenu pobedili Detroit sa 112:111.Prve utakmice prvog kola plej-ofa igraju se u subotu i nedelju. Parovi (broj u zagradi označava mesto na tabeli konferencije): Istok: Indijana (1) - Atlanta (8), Majami (2) - Šarlot (7), Toronto (3) - Bruklin (6), Čikago (4) - Vašington (5). Zapad: San Antonio (1) - Dalas (8), Oklahoma (2) - Memfis (7), LA Klipers (3) - Golden Stejt (6), Hjuston (4) - Portland (5).Rezultati utakmica odigranih u noći između srede i četvrtka: Šarlot - Čikago 91:86 (produžetak) Orlando - Indijana 86:101 Boston - Vašington 102:118 Klivlend - Bruklin 114:85 Memfis - Dalas 106:105 (produžetak) Majami - Filadelfija 87:100 Milvoki - Atlanta 103:111 Minesota - Juta 130:136 (produžetak) Nju Orleans - Hjuston 105:100 Njujork - Toronto 95:92 Oklahoma - Detroit 112:111 San Antonio - LA Lejkers 100:113 Denver - Golden Stejt 112:116 Portland - LA Klipers 110:104 Sakramento - Feniks 99:104.

09:18 - Policija ne očekuje incidente u Novom Pazaru

Stadion Novog Pazara, Foto: FK Novi Pazar
Stadion Novog Pazara, Foto: FK Novi Pazar

Fudbalere Crvene zvezde danas od 16 časova očekuje teško gostovanje u Novom Pazaru, a policija je potvrdila da ne očekuje navijačke incidente na tom susretu 24. kola Superlige Srbije, označenom kao "meč visokog rizika". Načelnik Odeljenja policije u Novom Pazaru Saša Gemaljević rekao je da su preduzete sve mere da gostovanje fudbalera Crvene zvezde u tom gradu protekne u najboljem redu i dodao da apsolutno nijedan pokazatelj ne ukazuje na moguće incidente.

U ostalim mečevima 24. kola sastaju se Spartak - Voždovac (15 sati), Radnički Kragujevac - OFK Beograd (16), Rad - Javor (16), Partizan - Jagodina (18), Sloboda - Vojvodina (18.30), Radnički Niš - Napredak (18.30) i Čukarički - Donji Srem (18.30).

09:00 - Pregled dana za sredu 16. april

Ovde možete pronaći najvažnije informacije iz sveta sporta koje su se desile u sredu 16. aprila.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja