UŽIVO SPORTSKI PREGLED: Barselona prvi učesnik F4 Evrolige

Najnovije informacije iz sveta sporta

UŽIVO SPORTSKI PREGLED: Barselona prvi učesnik F4 Evrolige

Fudbal -
Katalonci su u trećem meču četvrtfinala savladali Galatasaraj u Istanbulu sa 78:75, pa su sa maksimalnih 3:0 prošli na F4

BEOGRAD - Najnovije informacije i zanimljivosti iz sveta sporta na jednom mestu.

23:10 - San Antonio u finišu bolji od DalasaKošarkaši San Antonija poveli su sa 1:0 u seriji prvog kruga plej-ofa Zapadne konferencije NBA lige, pošto su na svom terenu posle mnogo muka savladali Dalas sa 90:85. Pobednike je predvodio Tim Dankan sa 27 poena, dok je Toni Parker postigao 21. Najefikasniji u Dalasu bio je Devin Heris sa 19 poena, dok su Dirk Novicki i Monta Elis postigli po 11.

22:40 - Barselona prvi učesnik F4 Evrolige Košarkaši Barselone prvi su učesnici završnog turnira Evrolige za sezonu 2013-14. Katalonci su u trećem meču četvrtfinala savladali Galatasaraj u Istanbulu sa 78:75, pa su sa maksimalnih 3:0 prošli na F4.Marselinjo Uertas imao je 16 poena i 4 skoka u ekipi Barselone, Bred Oleson dodao je 13. U domaćem sastavu Karlos Arojo je uz 21 poen imao i 4 asistencije, a odličan je bio i Zoran Erceg sa 19 poena i 3 asistecnije. Milan Mačvan je takođe bio dobar sa 11 poena i 4 skoka.

22:00 - Rukometaši Vojvodine bolji od Željezničara U drugom meču trećeg kola plej-ofa Super lige Srbije, rukometaši Vojvodine su savladali Železničar iz Niša 30:23 (14:14). Najefikasniji kod pobednika bio je Miljan Pušica sa devet golova, dok je goste predvodio Boban Živković sa golom manje.

21:25 - Plej Cedevite: Poraz od Partizana nije opcijaPlejmejker Cedevite Nolan Smit izjavio je pred polufinalni meč ABA lige da njegov tim trenutno razmišlja samo o Partizanu. Američki košarkaš istakao je da je za Cedevitu jedini prihvatljiv rezultat pobeda protiv crno-belih i prolazak u finale, a da tim iz Zagreba mora da odigra čvrsto svih 40 minuta.“Na fajnal foru ćemo misliti samo o prvom protivniku u polufinalu, jer poraz nije u našim planovima. Koncentrisaćemo se na Partizan, igrati čvrstu košarku 40 minuta te pokušati da dobijemo utakmicu", izjavio je Smit.

20:20 - Gvardiola: Nikad nisam bio favorit protiv Reala na Bernabeu Bivši igrač i trener Barselone Pep Gvardiola ne krije poštovanje prema madridskom Realu."Kad god sam išao na Bernabeu - i kao igrač i kao trener - nisam se osećao kao favorit. Imam previše poštovanja. Madrid to zaslužuje zbog svoje istorije, i zato što uvek ima jakog trenera, i zato što ima mnogo toga iza sebe: velike igrače, navijače, odličnu priču. Šta je najbolje oružije ovog Madrida? Brzina", rekao je Katalonac.

19:10 - Preminuo bokser koji je 19 godina nevin ležao u zatvoruRubin Karter, američki bokser čija je karijera prekinuta kada je osuđen za ubistvo u Nju Džersiju i koji je 19 godina u zatvoru čekao da sve optužbe protiv njega budu odbačene, preminuo je u Torontu u 76 godini od raka prostate

18:00 - Novi gol Zorana Tošića

Fudbaleri CSKA iz Moskve nisu propustili priliku da iskoriste kikseve Dinama i Spartaka. Izabranici Leonida Sluckog slavili su u Krasnodaru protiv Kubanja ubedljivih 4:0. Srpski reprezentativac Zoran Tošić je postigao 23. gol u karijeri kada je reč o prvenstvenim mečevima u Premijer ligi. Bio je ovo četvrti pogodak popularnog Bambija na poslednje četiri utakmice za klub iz glavnog grada.

17:20 - Đurđić i Grojter Firt blizu povratka u Bundesligu

Fudbaleri Grojter Firta napravili su veliki korak ka povratku u Bundesligu remijem sa glavnim konkurentom Paderbornbom u 31. kolu Cvajte. Nikola Đurđić i saigrači su posle remija od 2:2 ostali na drugom mestu tabele sa 54 boda, jednim više od Paderborna, a do kraja sezone ostala su još tri kola

17:10 - Leverkuzen silovit u Nirnbergu

Fudbaleri Bajera iz Leverkuzena pobedili su u gostima ekipu Nirnberga sa 4:1 u utakmici 31. kola Bundeslige i vratili se na četvrto mesto na tabeli. Najbolji igrač na meču bio je Emir Spahić koji je postigao dva pogotka za goste.Nakon ovog poraza ekipa Nirnberga ostala je na pretposlednjem mestu na tabeli i biće joj veoma teško da do kraja prvenstva izbori opstanak u Bundesligi.

16:40 - Braća Brajan osvojili tutulu u Monte Karlu rekord Majka

Američki teniseri Majk i Bob Brajan osvojili su danas titulu na Mastersu u Monte Karlu, pošto su u finalu pobedili hrvatsko-brazilski par Marsela Mela i Ivana Dodiga sa 2:1 u setovima (6:3, 3:6, 10:8). Majk Brajan je tako postao prvi igrač kojio je osvojio 100 titula u dublu, a trofej u Monte Karlu je bio 98. za braću Brajan.

15:40 - Rubio hoće na Svetsko prvenstvo

Košarkaš Minesota Timbervulvsa i reprezentacije Španije Riki Rubio izjavio je da želi da zaigra na predstojećem Svetskom prvenstvu.„Spreman sam i želim da igram na Svetskom prvenstvu ako me selektor bude pozvao“, izjavio je 23-godišnji Rubio.Svetsko prvenstvo igra se u avgustu i septembru u Španiji, a za razliku od Evropskog prvenstva u Sloveniji očekuje se da Španci nastupe u punom sastavu. Rubio je do sada sa reprezentacijom osvojio dva zlata i bronzu na Evropskim prvenstvima i srebro na Olimpijskim igrama.

14:22 - Češka u finalu Fed kupa, posle pobede nad Italijom

Teniska reprezentacija Češke plasirala se u finale Fed kupa, pošto je danas u Ostravi povela s 3:0 protiv Italije, posle pobede Petre Kvitove nad Robertom Vinči od 2:0 u setovima (6:3, 7:5). Češka je posle prvog dana takmičenja povela sa 2:0, pošto je juče Lucija Safarova pobedila Saru Erani sa 6:4, 6:1, a Petra Kvitova je pobedila Kamilu Đordi, 6:3, 7:5. Češka će u finalu kao domaćin, 8. i 9. novembra, igrati protiv Nemačke, koja je sa 3:1 pobedila Australiju u Brizbejnu.

13:57 - Važna pobeda Selte u Almeriji

Fudbaleri Selte pobedili su u gostima ekipu Almerije sa 4:2 u prvoj današnjoj utakmici 34. kola španske Primere. Domaća ekipa ovim rezultatom napravila je veliki korak unazad u borbi za opstanak i ostala je na pretposlednjem mestu na tabeli. Sa druge strane, Selta je došla do bodova koji joj sada već garantuju očuvanje statusa i ekipa iz Viga polako se penje prema sredini tabele. 13:46 - Turan spreman za meč sa Čelsijem

Fudbaler sredine terena Atletika iz Madrida Arda Turan biće spreman za prvu utakmicu polufinala Lige šampiona protiv Čelsija koja se igra u utorak u Madridu. Kako je saopštio španski klub, Turan se oporavio od povrede prepona koju je zadobio 1. aprila na prvom meču četvrtfinala LŠ protiv Barselone.

13:23 - Srbija smanjila na 1:2 protiv Rumunije u Fed kupu

Teniska reprezentacija Srbije smanjila je na 1:2 protiv Rumunije u baražu za opstanak u Drugoj Svetskoj grupi Fed kupa, pošto je Ana Ivanović danas u Bukureštu pobedila Simionu Halep sa 2:0 u setovima (6:3, 7:6).

13:14 - Roma želi da dovede Drogbu na leto

Fudbaler turskog Galatasaraja Didije Drogba na leto bi karijeru mogao da nastavi u redovima italijanske Rome, prenela je Gazeta delo Sport. List navodi da su predstavnici rimskog kluba već uspostavili kontakt sa menadžerima fudbalera iz Obale Slonovače. Drogba je u Galatasaraj došao u januaru prošle godine, kada je potpisao ugovor na godinu i po dana.12:03 - Bernard Hopkins svetski bokserski šampion u 49. godini

Amerikanac Bernard Hopkins postao je najstariji bokser koji je ujedinio titule svetskog šampiona, pošto je podeljenom odlukom sudija noćas u Vašingtonu pobedio Kazahstanca Bejbuta Šumenova i svojoj tituli u teškoj kategoriji u verziji IBF dodao i titulu u WBA verziji. Hopkins, koji ima 49 godina, od dvojice sudija dobio je ocene 116:111, dok je jedan sudija presudio u korist 30-godišnjeg Šumenova, 114:113.

11:24 - Nemačka u finalu Fed kupa pobedom protiv Australije

Ženska teniska reprezentacija Nemačke plasirala se u finale Fed kupa, pošto je danas u Brizbejnu povela sa 3:0 protiv Nemačke, posle pobede Andželike Kerber nad Samantom Stosur od 2:1 u setovima (4:6, 6:0, 6:4). Nemačke teniserke će tako prvi put posle 1992. godine igrati u finalu Fed kupa. Nemačka je posle prvog dana takmičenja povela sa 2:0, pošto je juče Andrea Petković pobedila Stosurovu sa 2:0 (6:1, 7:6), a Kerberova je pobedila Kejsi Delakvu takođe posle dva seta, 6:0 i 6:1.

10:41 - Luis Hamilton osvojio VN Kine u Šangaju

VN Kine, Foto: AP
VN Kine, Foto: AP

Luis Hamilton je vezao tri pobede u Formuli 1

, pošto je posle Malezije i Bahreina, slavio i na Velikoj nagradi Kine u Šangaju.

10:25 - Halep dobila Jovanovski

Rumunska teniserka Simona Halep savladala je Bojanu Jovanovski sa 2:0 (6:2, 6:4) u drugom singlu plej-ofa Svetske grupe 2 Fed kupa. Rumunija vodi sa 2:0 i potrebna joj je još jedna pobeda u naredna tri meča kako bi stigla do konačne pobede. Ovaj meč bio je prekinut u subotu zbog lošeg vremena.

09:30 - Tri brejka na startu plej ofa

NBA, Foto: AP
NBA, Foto: AP

U prvoj utakmici četvrtfinala plej ofa Istočne konferencije američke profesionalne košarkaške lige (NBA) Atlanta je jutros u Indijanapolisu savladala Indijanu sa 101:93 i povela sa 1:0 u seriji u kojoj se igra do četiri pobede. Pored Atlante, brejk na otvaranju četvrtfinalnih serija doigravanja za titulu prvaka napravili su još Bruklin i Golden Stejt, dok je prednost domaćeg terena iskoristila samo Oklahoma.

ISTOČNA KONFERENCIJA: Indijana - Atlanta 93:101 (22:28, 28:22, 16:30, 27:21) - 0:1 u seriji, Toronto - Bruklin 87:94 (21:29, 25:21, 16:17, 25:27) - 0:1

ZAPADNA KONFERENCIJA: Oklahoma - Memfis 100:86 (29:16, 27:18, 13:31, 31:21) - 1:0, L.A. Klipers - Golden Stejt 105:109 (29:24, 23:28, 27:35, 26:22) - 0:1

09:30 - Vesti koje su obeležile subotu, 19. april možete pogledati OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track