UŽIVO SPORTSKI PREGLED: Olimpijakos predao krunu, Real na F4 Evrolige

NAJNOVIJE INFORMACIJE IZ SVETA SPORTA

UŽIVO SPORTSKI PREGLED: Olimpijakos predao krunu, Real na F4 Evrolige

Fudbal -
Završni turnir Evrolige održaće se od 16. do 18. maja u Milanu. Real će igrati protiv Barselone, a u drugom polufinalu igraju CSKA iz Moskve i Makabi

BEOGRAD - Najnovije informacije i zanimljivosti iz sveta sporta na jednom mestu.

23:35 - Stanojević trener Makabija iz Haife

Srpski trener Aleksandar Stanojević karijeru će nastaviti u izraelskom Makabiju iz Haife, objavljeno je na sajtu tog kluba. On će ekipu preuzeti na kraju sezone, a dogovorio je saradnju na dve godine.

23:00 - Olimpijakos predao krunu, Real na F4 Evrolige Košarkaši Real Madrida plasirali su se na "fajnal for" Evrolige, pošto su na svom terenu u pobedili Olimpijakos sa 83:69 (18:22, 22:22, 19:18, 24:17). Dvostruki uzastopni šampion Olimpijakos tako neće odbraniti titulu. Serhio Ljulj predvodio je Real do pobede sa 20 poena, dok su po 15 postigli Rudi Fernandes i Felipe Rejes, koji je imao i osam skokova, dok je Nikola Mirotić dodao 10. U ekipi Olimpijakosa najefikasniji je bio Vasilis Spanulis sa 19 poena. Završni turnir Evrolige održaće se od 16. do 18. maja u Milanu. Real će igrati protiv Barselone, a u drugom polufinalu igraju CSKA iz Moskve i Makabi.22:45 - Roma dobila Milan i prišla Juventusu na minus pet Fudbaleri Rome savladali su večeras na domaćem terenu ekipu Milana sa 2:0, u prvoj utakmici 35. kola italijanske serije A. Rimljani su pokazali da ni u finišu sezone ne odustaju od trke za titulu. Sa utakmicom više popularna "vučica" prišla je vodećem Juventusu na pet bodova. Milan je pretrpeo 12. poraz i umanjio šanse da izbori plasman u Ligu Evrope.U ekipi Rome svih 90 minuta odigrao srpski reprezentativac Adem Ljajić.Rezultati: Roma - Milan 2:0 (Pjanić 43, Žervinjo 65). Sutra igraju Bolonja - Fiorentina i Inter - Napoli, u nedelju Verona - Katanija, Kaljari - Parma, Livrono - Lacio, Sampdorija - Kjevo. Torino - Udineze i Atalanta - Đenova, a u ponedeljak Sasuolo - Juventus. Tabela: Juventus 90 bodova, Roma 85, Napoli 68, Fiorentina 58, Inter 56, Parma i Milan po 51, itd...

20:00 - Van Persi opet trenira Samo nekoliko dana nakon što je Rajan Gigs zamenio Dejvida Mojsa, u tranažni proces Mančester Junajteda vratio se Robin van Persi.Holanđanin je povredio koleno 19. marta u osmini finala Lige šampiona protiv Olimpijakosa, kada je postigao tri gola u velikoj pobedi "crvenih đavola".U međuvremenu je propustio nekoliko važnih mečeva, između ostalog, poraze od Sitija (3:0), Evertona (2:0), te eliminaciju od Bajerna iz LŠ.Van Persi je uz Vejna Runija najbolji strelac Junajteda ove sezone sa 17 golova na 25 utakmica.

19:00 - CSKA ubedljivo do završnice Evrolige Košarkaši moskovskog CSKA obezbedili su plasman na F4 Evrolige pobedom nad Panatinaikosom u majstorici rezultatom 74:44. „Armejci“ su bili bolji rival u kompletnom toku utakmice, sjajnu partiju je pružio centar Saša Kaun, dok na drugoj strani nije bilo raspoloženih pojedinaca.U taboru CSKA se posle duže pauze pojavio plejmejker Miloš Teodosić, postigao je 7 poena uz 3 asistencije za 15 minuta, Nenad Krstić je upisao 5 poena i 2 skoka, a ponovo je dobru partiju pružio Vladimir Micov (8p, 2as, 1sk).18:00 - Zimonjić i Nestor u polufinalu BarseloneSrpski teniser Nenad Zimonjić i Kanadjanin Danijel Nestor plasirali su se u polufinale ATP turnira u Barseloni u konkurenciji parovaOni su u petak u četvrtfinalu pobedili indijsko-pakistansku kombinaciju Rohan Bopana/Ajisam Ul-Hak Kureši sa 6:7 (7:9), 7:5, 10:7.Oni će u borbi za finale igrati protiv pobednika meča Ivan Dodig (Hrvatska)/Marselo Melo (Brazil) - Lukaš Kubot (Poljska)/Robert Linšted (Švedska).

15.30 - Basta na meti Fiorentine Italijanski fudbalski klub Fiorentina zaionteresovan je da u svoje redove dovede srpskog fudbalera iz Udinezea Dušana Bastu. Basta bi mogao da bude idealna zamena za Kolumbijca Huana Kvardada, za kojeg je zainteresovan Zenit. Italijanski mediji navode da Fiorentina i Udineze gaje odlične odnose, što podvrđuje i činjenica da imaju dosta igrača koji su u suvlašništvu, među kojima je i Kvardado. Basta je ponikao u Crvenoj zvezdi, iz koje je 2008. godine prešao u Udineze i do sada odigrao 121 utakmicu i postigao 10 golova. Jednu sezonu proveo je na pozajmici u Lećeu. Za reprezentaciju Srbije nastupio je 13 puta i postigao dva gola.

15.15 - Rasprodate karte za severnu i južnu tribinu Ulaznice za severnu i južnu tribinu za predstojeći večiti derbi između fudbalera Partizana i Crvene zvezde rasprodate su u petak, saopštio je Partizan. Ostao je manji broj ulaznica za istočnu i zapadnu tribinu. Kapije stadiona Partizana otvaraju se u subotu u 17 časova, a utakmica počinje dva sata kasnije. Partizan je pozvao sve navijače da na stadion dođu u predviđeno vreme kako bi nesmetano prošli kroz duplu bezbednosnu kontrolu. Utakmica između Partizana i Crvene zvezde igra se u okviru 26. kola Superlige Srbije. 15.00 - Gebreselasije odustao od maratona u Hamburgu Etiopljanin Hajle Gebreselasije odustao je od učešća na maratonu u Hamburgu 4. maja zbog problema sa disanjem. Gebreselasije (41) saopštio je da zbog "velikih disajnih problema koje mu stvara polen u vazduhu" odustaje od učešća u trci. Menadžer višestrukog olimpijskog i svetskog šampiona na 10.000 metara Jos Hermes rekao je da Gebreselasije "praktično nije trenirao od maratona u Londonu pre dve nedelje".

14.40 - Podolski želi da se vrati u Keln Fudbaler Arsenala Lukas Podolski rekao je da Keln za njega predstavlja drugu kuću i da bi voleo da se vrati u taj klub. Podolski je u dva navrata nosio dres Kelna za koji je odigrao 181 utakmicu i postigao 86 golova. "Bundesliga je jedna od najboljih liga na svetu i zbog toga me veoma privlači. Prirodno je da ako razmišljam o povratku u Nemačku prvo pomislim na Keln, koji je za mene više od kluba. To je moj dom i jednog dana ću se vratiti. ", izjavio je fudbaler Arsenala. 14.25 - Otvaranje Evropskog prvenstva 2016. u Parizu 10. juna Domaćin Evropskog prvenstva 2016. godine Francuska igraće prvi meč kontinentalnog šampionata u Parizu 10. juna. Trikolori će preostale dve utakmice u grupi igrati u Marselju i Lilu. Stadion Francuska u Parizu biće mesto odigravanja i finalne utakmice 10. jula, dok će domaćini polufinala biti Marselj i Lion. Četvrtfinalni mecevi igraće se u Lilu, Bordou, Marselju i Parizu.14.05 - Stanojević novi trener Makabija iz Haife Srpski fudbalski trener Aleksandar Stanojević karijeru će nastaviti u izraelskom Makabiju iz Haife. Stanojević će ekipu preuzeti na kraju sezone, a dogovorio je saradnju na dve godine. Srpski stručnjak je prošle godine radio u kineskom Peking Guanu, pre toga u Dalijan Aerbinu, a trenerski se afirmisao u Partizanu sa kojim je osvojio dve šampionske titule u Superligi Srbije i jedan Kup. On je sa crno-belima u sezoni 2010/2011 izborio plasman u Ligu šampiona. Stanojević je svojevremeno vodio omladinsku reprezentaciju Srbije sa kojom je 2009. godine došao do polufinala prvenstva Evrope. 13.45 - Venger: Kvalitet trenera će opadati zbog ekspresnih otkaza Menadžer Arsenala Arsen Venger rekao je da će kvalitet trenera ubuduće opadati, ukoliko se nastavi sa praksom ekspresnog davanja otkaza. "To je deo modernog fudbala. Ljudima se ne daje dovoljno vremena da obave posao na kvalitetan nacin i to je velika pretnja ovoj igri", rekao je Venger. On je nagalsio da je menadžeru u Premijer ligi potrebno prosečno 11 meseci da sredi tim. "Ako želite kvalitet u bilo kom poslu, morate da date ljudima vremena da se razviju i da postanu dobri u tom poslu", rekao je Venger.

13.30 - Brković napustio Partizan, Maksić novi trener Trener rukometnog kluba Partizan Aleksandar Brković podneo je ostavku na tu funkciju, a umesto njega ekipu će do kraja sezone voditi Nenad Maksić. Crno-beli su u četvrtak u Nišu u plej-ofu Superlige izgubili od Železničara (36:25), što je bio njihov drugi uzastopni neuspeh. Brković je još ranije najavio ostavku ukoliko tim ne osvoji četiri boda iz mečeva sa Crvenom zvezdom i Železničara. "Ostajem pri onome što sam rekao posle utakmice sa Zvezdom i nisam više prvi trener Partizana. Ne mogu više da pomognem ekipi na tom mestu i onda je logično da odem", rekao je Brković. On je na mesto trenera Partizana došao 2010. godine, a sa crno-belima je osvojio po dve titule državnog prvaka, dva Kupa i dva Superkupa. Takođe, dva puta zaredom plasirao se u Ligu šampiona. 13.00 - Valdes ipak ide u Monako Golman Barselone Viktor Valdes karijeru će ipak nastaviti u Monaku, koji je spreman da ga čeka dok se ne oporavi od teške povrede kolena. Španski mediji objavili su vest da će Valdes uskoro staviti potpis na ugovor sa klubom iz Monte Karla. Valdes će u Monaku godišnje zarađivati oko 12 miliona evra. Golmanu na kraju sezone ističe ugovor sa Barselonom, a očekuje se da se na teren vrati u septembru. Valdes je sa Barselonom osvojio tri Lige šampiona, šest titula u Primeri, po dva Kupa Kralja, Superkupa Evrope i Svetska klupska prvenstva.

12.40 - Montela demantovao da preuzima Milan

Trener Fiorentine Vinćenco Montela demantovao je glasine da će na klupi Milana zameniti Klarensa Sedorfa. "Lepo je slušati takve priče, ali definitivno ostajem u Firenci, tu nema dileme. Upravo razmišljamo o planovima za sledeću sezonu", rekao je Montela. Fiorentina je trenutno četvrta na tabeli Serije A sa 58 bodova, deset bodova manje od trećeplasiranog Napolija i dva ispred Intera. Fiorentina u subotu igra protiv Bolonje, kojoj preti ispadanje iz prve lige. 12.15 - Blater: Vreme je da se smanji broj stranaca u klubovima Predsednik Svetske fudbalske federacije (FIFA) Sep Blater rekao je da je vreme da se oživi njegov plan o smanjenju broju stranaca u fudbalskim klubovima. Blaterov predlog "šest plus pet", koji ograničava broj stranih igrača u startnoj postavi tima na pet, naišao je još 2010. godine na neodobravanje fudbalskih klubova širom Evrope i doveo je do sukoba sa predsednikom Evropske fudbalske unije (UEFA) Mišelom Platinijem. Navodno, taj predlog nije u skladu sa zakonima Evropske unije, koji omogućavju slobodno kretanje radnika po njenoj teritoriji. Ovom izjavom Blatera predsednička kampanja za prvog čoveka FIFA se svi više zahuktava. Predsednički izbori u FIFA održaće se u maju 2015. godine, a kandidati su Blater, Platini i Francuz Žerom Šampanj.

11.55 - Atina pod blokadom zbog finala Kupa Grčke Vlasti u Grčkoj najavile su za subotu blokadu Atine kao deo velikih bezbednosnih mera zbog finala nacionalnog kupa između fudbalera Panatinaikosa i solunskog PAOK-a. Više od 4.000 policajaca biće na dužnosti tokom utakmice, zbog incidenata na polufimalnom meču između PAOK-a i Olimpijakosa. Ta utakmica je u nekoliko navrata bila prekidano zbog divljanja navijača i sukoba samih igrača na terenu. PAOK je pobedio sa 1:0, a pristalice solunskog kluba gađali su klupu Olimpijakosa ribom i napravili veliku bakljadu, koja je odložila start utakmice. "U Atini su zbog toga na dan utakmice od 6 do 20 časova zabranjena masovna okupljanja, dok će jake bezbednosne snage sprovesti gostujuće navijače iz Soluna kako ne bi ometali javni red i mir", navodi se u saopštenju policije. Utakmica Panatinikos - PAOK igra se u subotu od 19 sati na Olimpijskom stadionu.11.35 - GIGS: Ponosan, srećan, i nervozanPrvotimac Mančester junajteda Rajan Gigs u petak se prvi put obratio medijima kao menadžer kluba sa Old Traforda. Legendarni fudbaler "crvenih đavola" istakao je da je ponosan, srećan, ali i nervozan. Junajted u 36. kolu Premijer lige dočekuje Norič. "Crveni đavoli" su sedmi na tabeli sa 57 bodova, šest manje od Totenhema koji se nalazi na mestu koje vodi u Evropu.

11.10 - Delofe ostaje u EvertonuMladi španski fudbaler Žerar Delofe igraće i naredne sezone za Everton kao pozajmljeni igrač Barselone, prenose mediji sa Pirineja i iz Engleske. Delofe je prošlog leta stigao na Gudison i za samo nekoliko meseci postao je ključni igrač tima koji se bori za Ligu šampiona. Ovaj 20-godišnji krilni igrač je na kraju sezone trebalo da se vrati na Kamp Nou, ali zbog potrebe da na leto dovedu velika pojačanja, Katalonci su odlučili da se Delofe kali još jednu sezonu u Premijer ligi. Španac je ove sezone na 26 utakmica postigao 4 gola za Evertona.10.45 - Milorad Mažić sudi večiti derbiNajbolji srpski sudija Milorad Mažić deliće pravdu na predstojećem 146. večitom derbiju. Utakmica između Partizana i Crvene zvezde u 26. kolu Superlige Srbije igra se u subotu od 19 časova. Mažićevi pomoćnici biće Milovan Ristić i Dalibor Đurđević, a ovo će biti prvi derbi na kojem će suditi šestorica arbitara. Sudija iz Vrbasa je delio pravdu i na prvom ovosezonskom derbiju, koji je Cvrena zvezda dobila sa 1:0, a u subotu će "večitima" suditi po osmi put.10.30 - Za vikend konačni rasplet u Superligi SrbijeFudbalsko prvenstvo Srbije bliži se kraju, a 26. kolo Superlige, bez dileme, obeležiće 146. večiti derbi između Partizana i Crvene zvezde. Novi duel ljutih rivala mogao bi da pruži konačan odgovor na pitanje ko će biti novi šampion. U Subotu se sastaju Radnički Kragujevac - Vojvodina, Čukarički - Spartak, Sloboda - Jagodina, Novi Pazar - Voždovac, Radnički Niš - Donji Srem i Partizan - Crvena zvezda. Da n kasnije igraju se dve utakmice, Rad - Napredak i OFK Beograd - Javor. Tabela: Crvena zvezda 62, Partizan 56, Čukarički 41, Jagodina 40, Vojvodina 40, Voždovac 35, Novi Pazar 35...10.00 - NBA: Pobede Atlante, Memfisa i LA KlipersaU trećoj utakmici četvrtfinala plej-ofa Istočne konferencije NBA lige Atlanta je savladala Indijanu rezultatom 98:85. Hoksi su tako poveli sa 2:1 u seriji koja se igra na četiri pobede. Atlanta je tako potvrdila brejk koji je napravila na gostovanju u Indijanapolisu. Brejk sa gostovanja potvrdio je i Memfis koji je na Zapadu, posle produžetka, pobedio Oklahomu sa 98:95. Memfis takođe vodi u seriji sa 2:1 u seriji, a naredni meč se igra u noći između subote i nedelje. Jedinu pobedu kao gosti ostvarili su LA Klipersi koji su savladali Goden Stejt Voriorse sa 98:96, za vođstvo od 2:1.

09.30 - Vaterpolisti Crvene zvezde i Radničkog otvaraju finalnu serijuVaterpolisti Crvene zvezde i kragujevačkog Radničkog u petak od 18.30 časova otvaraju finalnu seriju plej-ofa prvenstva Srbije. Biće to repriza prošlogodišnjeg finala. Crvena zvezda je tada osvojila treću titulu u istoriji kluba, prvu posle 20 godina. Finalna serija plej-ofa igra se na tri dobijene utakmice. Prvi meč se igra na beogradskom Tašmajdanu. Revanš je na programu 30. aprila u bazenu Sportskog centra "Park" u Kragujevcu.09.10 - Partizan brani titulu u Jadranskoj ligiKošarkaši Partizana u petak kreću u odbranu titule u Jadranskoj ligi. Crno-beli u drugoj utakmici polufinala završnog turnira igraju protiv zagrebačke Cedevite. Trener Partizana Duško Vujošević nada se da šampionsko prstenje neće menjati vlasnika. Utakmica između Partizana i Cedevite igra se od 20 časova, a pobednika tog duela u nedelju u velikom finalu očekuje duel sa ekipom Cibone, koja je u prvom polufinalu u četvrtak pobedila Crvenu zvezdu (75:70).09.05 - U nedelju premijera filma "Ajverson"Na Tribeka filmskom festivalu u Njujorku u nedelju će premijerno biti prikazan dokumentarni film o jednom od najkontroverznijih košarkaša svih vremena, Alenu Ajversonu. Veliki broj poznatih imena iz sveta košarke govoriće u filmu "Ajverson", koji donosi priču o legendarnom igraču, pre svega o njegovom privatnom životu, ali i uspešnoj košarkaškoj karijeri u najjačoj ligi u svetu.

09:00 - Vesti koje su obeležile četvrtak 24. april možete pogledati OVDE.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track