ZLATO NA VIDIKU: Srpkinje pregazile Poljsku, sa Brazilom u finalu!

Orlice jurišaju na svetsku titulu

ZLATO NA VIDIKU: Srpkinje pregazile Poljsku, sa Brazilom u finalu!

Ostali sportovi -
Srbija je u polufinalu nadigrala selekciju Poljske s 24:18
1 / 8 Foto: Tanjug

BEOGRAD - Ženska rukometna reprezentacija Srbije igraće protiv Brazila u finalu Svetskog prvenstva.Brazil i Srbija igrali su u grupi B u Nišu, a "karioke" su tada slavile s 25:23. Ovo je najveći uspeh u istoriji brazilskog ženskog rukometa.Srbija je u polufinalu nadigrala Poljsku s 24:18, dok je Brazil pobedio Dansku s 27:21. Brazil nije izgubio nijedan meč na ovom šampionatu.

Najefikasnija u srpskom timu bila je Andrea Lekić, koja je postigla osam golova. Dragana Cvijić je postigla 5, a Sanja Damnjanović je dodala 4. U poljskom timu najbolja je bila Karolina Šved-Orneborg sa četiri gola.Finale je na programu u nedelju od 17,15 časova.Ovaj duel odigran je pred 18.236 gledalaca, što je novi rekord na ženskim svetskim prvenstvima. Naša selekcija je napravila najveći uspeh na svetskim prvenstvima još od raspada SFRJ, pošto je 1990. u Južnoj Koreji osvojila srebro. Poslednje zlato osvojeno je 1973. godine.

http://www.youtube.com/watch?v=RjbpDOEXv3I
http://www.youtube.com/watch?v=UEnMvtz9r3Y
http://www.youtube.com/watch?v=W3T_Jtovmhk

Poljakinje ne koriste prvi napad u drugom poluvremenu. Naša selekcija u 33. minutu stiže do 15:6. Samo minut kasnije već je 16:6 za "orlice". Golom Andree Lekić naša selekcija u 36. minutu vodi s 17:6, a selektor Poljske je prinuđen je da traži tajm-aut. Poljakinje tek u 38. minutu postižu prvi gol u drugom poluvremenu za 17:7. Greška srpskog tima u napadu, a Poljakinje smanjuju na 17:8. Naša selekcija igra sa igračicom manje, pošto je isključena Svetlana Ognjenović. Poljakinje su zaigrale angažovanije i u 48. minutu uspele da dođu 21:13. Poljakinje su iz minuta u minut smanjivale prednost Srbije, koja je u 57. minutu bila 22:16. Srbija je do kraja meča održavala prednost i zasluženo je došla do pobede.

http://www.youtube.com/watch?v=2kdiYLIO3MA

Srbija u drugom minutu koristi prvi napad i dovodi našu selekciju u vođstvo. Naša selekcija potom nije iskoristila dva napada, a Poljakinje posle trećeg stižu do izjednačenja, 1:1. U petom minutu naša selekcija ima igrača više zbog isključenja Niedzviedz. Na golu Poljske briljira Gacka, koja brani udarce srpskih reprezentativki. Na golu Srbije ističe se Katarina Tomašević, ali naše rukometašice prave veliki broj grešaka u napadu. Poljakinje dolaze do izjednačenja u 9. minutu, 2:2. "Orlice" u 12. minutu prvi put stižu do dva gola prednosti, 4:2. Samo minut kasnije bilo je 5:2. Srbija u 16. minutu drži prednost od tri gola (7:4). Trener Poljakinja traži tajm-aut, pošto Srbija u 17. minutu vodi s 8:4. Srbija gazi, Tomaševićeva odlična na golu. U 20. minutu je 9:4 za Srbiju. Tomaševića ima čak 11 odbrana. Sa dva gola Lekićeve, naša selekcija u 22. minutu vodi s 11:4. U 25. minutu bilo je 12:6 za naš tim. Katarina izlazi da se odmori, a Jovana Risović staje na gol. Srbija u 28. minutu stiže do najvećeg vođstva u prvom poluvremenu, 14:6. Ovim rezultatom završeno je prvo poluvreme.

TOK UTAKMICE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track