POVREĐENI NADAL NIJE IZDRŽAO: Vavrinka osvojio Australijan open
Foto: AP

Švajcarac po prvi put pobedio u Melburnu

POVREĐENI NADAL NIJE IZDRŽAO: Vavrinka osvojio Australijan open

Tenis -
Vavrinka je u finalu turnira u Melburnu pobedio Nadala s 3:1, po setovima 6:3, 6:2, 3:6, 6:3
1 / 8 Foto: AP

MELBURN - Švajcarski teniser Stanislas Vavrinka osvojio je po prvi put u karijeri titulu na Australijan openu u Melburnu.Švajcarac je do prve titule na gren slem turnirima stigao pošto je u finalu pobedio najboljeg tenisera sveta Španca Rafaela Nadala rezultatom 3:1, po setovima 6:3, 6:2, 3:6, 6:3. Španac je povredio leđa početkom drugog seta, nekoliko puta je tražio medicinski tajm-aut, ali je odigrao meč do kraja i nije želeo da ga preda uprkos bolovima.Ovo je bio 13. međusobni duel Španca i Švajcarca, a prvi trijumf Vavrinke. Švajcarac je trijumfom u Melburnu stigao od šeste titule u karijeri, a druge u sezoni. Nadal je ostao na 61. tituli.

Nadal je želeo da osvoji svoju 14. gren slem titulu i drugi put u karijeri osvoji Australijan open, čime bi postao prvi teniser u Open eri koji je svaki gren slem turnir osvajao najmanje dva puta.

http://www.youtube.com/watch?v=J_reY1EtQDk

IV setŠvajcarac je sigurno počeo četvrti set, a u drugom gemu imao je prilike da napravi brejk. Brejka nije bilo do šestog gema, kada je Vavrinka poveo s 4:2. Španac je uzvratio ribrejkom bez izgubljenog poena. Međutim, Švajcarac je novim brejkom poveo s 5:3, a onda je na svoj servis stigao do pobede.III setNadal je zaigrao bolje u trećem setu, a onda je uz brejk došao do 2:0 u gemovima. Španac je odličnom igrom došao do 4:1, a onda do 5:2. Najbolji teniser sveta igrao je kao u transu i kao da nema problema sa povredom na koju se žalio u prethodnom gemu. Španac je uspeo da dobije treći set s 6:3.

II set

Vavrinka pravi brejk na startu drugog seta, a potom na svoj servis dolazi do 2:0. Nadal je smanjio na 2:1, a onda je Španac zatražio medicinski tajm-aut. Vavrinka je potom osvojio još jedan gem na svoj servis. Nadal se teško kretao, a onda je izgubio još jedan gem na svoj servis. Španac je uspeo nekako da osvoji još jedan gem na svoj servis. Bilo je očigledno da se Nadal bori sa bolovima. Vavrinka je dobio drugi set s 6:2. Nadal je u pauzi između drugog i trećeg seta ponovo zatražio medicinski tajm-aut.

I set

U prva tri gema nije bilo brejka. Švajcarac je napravio brejk u 4. gemu, a onda je na svoj servis stigao do prednosti od 4:1. Švajcarac je držao prednost brejka do rezultata 5:3. Vavrinka je servirao za prvi set, a Nadal je imao tri vezanu brejk lopte. Međutim, Švajcarac je uspeo da se izvuče i da dobije prvi set s 6:3.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track