Večiti derbi, dan kada su igrali Crvena zvezda i Partizan

Budite uz Kurir sport i pratite najnovije informacije

Večiti derbi, dan kada su igrali Crvena zvezda i Partizan

Fudbal -
Crno-beli i crveno-beli u 144. međusobnom duelu rešavaju pitanje šampiona Srbije

BEOGRAD - Stadion Partizana biće večeras od 19.30 domaćin 144. večitog derbija. Partizan i Crvena zvezda, osim velikog rivalstva, imaju i dodatni motiv - pobeda protiv najvećeg rivala donosi i titulu prvaka Srbije.

Crno-beli imaju dva boda prednosti na tabeli, imaće veću podršku sa tribina, ali su crveno-beli u boljoj formi u poslednje vreme. Zanimljivo je da će obe ekipe imati debitante trenere na klupi, Vuka Rašovića i Rikarda Sa Pinta.

Budite uz Kurir sport i pratite sva dešavanja vezana za najveću srpsku fudbalsku svetkovinu.

21.30 - Kraj utakmice. Partizan pobedio s 1:020.00 - Policija je saopštila da je uhapsila više od 90 navijača uoči početka derbija. Opširnije OVDE19.05 - Poznati sastavi Partizana i Crvene zvezde. Opširnije OVDE18.53 - Na stadion je stigao i selektor reprezentacije Srbije Siniša Mihajlović. Za razliku od derbija iz nekih prethodnih godina, čitavo uže rukovodstvo oba kluba prisustvovaće duelu koji odlučuje šampionat.

18.45 - Oko stadiona Partizana sve je blokirano, navijači pristižu sa svih strana. Jake policijske snage u punoj opremi i na konjima, saobraćajna policija i Žandarmerija, drže situaciju pod kontrolom.

18.39 - Pristalice Partizana, okupljene u navijačku grupu "Zabranjeni" pokušale su da se obračunaju sa navijačima Crvene zvezde na platou kod ulaza na istočnu i severnu tribinu ispred stadiona u Humskoj. Opširnije OVDE

18.28 - Autobus sa fudbalerima Partizana kamenovan je na putu od Sportskog centra Teleoptik u Zemunu ka stadionu u Humskoj, gde crno-beli večeras igraju derbi utakmicu protiv Crvene zvezde. Opširnije OVDE17:54 - Južna tribina stadiona Partizana već je ispunjena gotovo do poslednjeg mesta. Sever se polako puni, kao i Istok i Zapad. Štampano je 27.000 ulaznica, a sve karte su odavno rasprodate. Za sada nema informacija o bilo kakvim navijačkim incidentima.

17:30 - U ovim trenucima otvaraju se kapije stadiona Partizana. Kao što je i najavljeno, navijači će moći da ulaze na tribine dva sata pre početka utakmice. Delovi oko stadiona odavno su ispunjeni navijačima jednog i drugog tima.

14:51 - Posetioci portala Kurira mišljenja su da će u 144. derbiju slaviti Crvena zvezda. Čak 59 % smatra da će večeras u Humskoj biti viđena "dvojka", duplo manje tipuje na Partizan, a svega 11 odsto smatra da neće biti pobednika. Opširnije OVDE

13:06 - Dobra vest za sve prijatelje fudbala. Radio-televizija Srbije prenosiće na Prvom programu večiti derbi između Partizana i Crvene zvezde. Prenos počinje od 19.25.

13:04 -Domaće i strane kladionice ističu crno-bele kao blage favorite u predstojećem večitom derbiju. Opširnije OVDE

12:33 - Da je derbi posebna utakmica za navijače oba kluba, govori i primer Dušana Savića, koji je kontrolni zadatak u školi uradio pod velikim pritiskom. Opširnije OVDE

12:09 - Kako u svečanoj loži, koju će okupirati menadžeri iz klubova širom Evrope, tako će i na tribinama biti dosta gostiju. Na južnoj tribini grobarima će društvo praviti predstavnici CSKA iz Moskve, CSKA iz Sofije, tradicionalno i navijača PAOK-a iz Soluna.Nasuprot njima, delijama će pomoć stići iz moskovskog Spartaka, Olimpijakosa, a tu su i navijači iz Holandije.

11:44 - Igrači Partizana i Crvene zvezde, po običaju, na meti su mnogih evropskih i svetskih klubova. Očekuje se da mnogi klubovi u Humsku pošalju svoje emisare, a ono što se za sada zna, večerašnjem meču će prisustvovati predstavnici Tuluza, Valensijena, Sent Etjena, Volfsburga, Bešiktaša, Tventea, Udinezea, Kaljarija, Zenita, CSKA, Bazela, kijevskog Dinama... Biće i emisara iz zemalja bliskog istoka, poput Katara ili Arapskih Emirata, koji sve više ulažu u fudbal.

11:22 - Karata za predstojeći derbi odavno nema u zvaničnoj prodaji. Kapacitet stadiona u Humskoj je umanjen za deset odsto iz bezbednosnih razloga, što znači da će utakmici prisustvovati oko 30.000 gledalaca. Gosti su dobili 7.000 karata, ali je sasvim sigurno da su se mnogi navijači Zvezde snašli i kupili karte na blagajnama Partizanovog stadiona. Karte su inače bile prilično skupe u odnosu na naš standard, 800, 1200 i 1500 dinara. Trenutno se po koji dragoceni komadić papira može naći kod preprodavaca u okolini stadiona, koji prodaju ulaznice u proseku po duplo višoj ceni.

09:53 - Skoro svaki derbi prate i navijački obračuni. Prve informacije stižu iz Podgorice, gde su navijači Budućnosti napali grobare koji su krenuli ka Beogradu. Opširnije OVDE

09:20 - Lepa vest za navijače Partizana stiže iz Moskve. Bivši fudbaler kluba Marko Lomić, platio je troškove za pet autobusa koji će prevesti grobare sa Kosova i Metohije na večiti derbi. Opširnije OVDE

08:15 - Glavni sudija večerašnjeg meča biće Milorad Mažić, najbolji srpski sudija, a pomoćnici su Igor Radojčić i Milovan Ristić. Mažić je do sada sudio tri prvenstvena meča u kojima su viđene po jedna pobeda Partizana i Crvene zvezde, i jedan remi, kao i dva Kup meča u kojima je trijumfovala Crvena zvezda.

08:10 - Još uvek nije sigurno u kakvim će sastaviti istrčati crno i crveno-beli. Jasno je da će oba trenera pokušati da iznenade svog kolegu. Partizan bi, u skladu sa dosadašnjom praksom, mogao da istrči u sastavu: Stojković - Miljković, Ivanov, Pajović, Volkov - Smiljanić - Jojić, Ilić, L. Marković - Šćepović, Mitrović. Crvena zvezda bi mogla da počne meč u sastavu: Bajković - Vešović, Mikić, Spajić, Petković - Garido - Kasalica, Milivojević, Milijaš, Kadu - Dauda.

08:00 - Partizan i Crvena zvezda izlaze na teren 144. put u prvenstvenim duelima. Crveno-beli su uspešniji u međusobnim duelima, imaju 59 pobeda, naspram 43 crno-belih, uz 41 remi. Gol-razlika je 210:177.Kada su u pitanju dueli na stadionu u Humskoj ulici, Partizan je uspešniji, ima 26 pobeda, dok je po 23 duela završeno pobedom Crvene zvezde ili remijem. Gol razlika je 96:94 u korist Partizana.U slučaju da pobedi, Partizan će stići na korak od 25. titule, po čemu bi se izjednačio sa crveno-belima. Opširnije OVDE. Pravo prenosa večerašnjeg meča ima TV Arena.

Dan kada se igra derbi otvaramo pesmom posvećenom duelima Crvene zvezde i Partizana. Roze poze - Derbi.

http://www.youtube.com/watch?v=JvwaOEVFdfM

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track