X FACTOR: Aleksandra Sekulić po drugi put napustila šou!

Ispustila drugu šansu

X FACTOR: Aleksandra Sekulić po drugi put napustila šou!

Pop kultura -
Dve imenjakinje imale su najmanje glasova publike pa je žiri odlučio da u takmičenju zadrži Aleksandru Brković

U četvrtoj uživo emisiji najpopularnijeg pevačkog šoua X Factor šou je napustila Aleksandra Sekulić koja se u duelu takmičila protiv Aleksandre Brković. Žiri je bio skoro jednoglasan i svi osim Željka Joksimovića su glasali za "čačansku oluju" Aleksandru Brković.

Kikiju Lesandriću je bilo najteže da se odluči koju će od dve Aleksandre da pošalje kući jer im je on mentor, ali je na kraju svoj glas dao Aleksandri Brković. Da ostane u takmičenju za Brkovićevu su glasali i Emina Jahović i Kristina Kovač koja je rekla da je tokom celog šoua Aleksandra Brković bila bolja. Željko Joksimović je svoj glas, koji nije odlučivao, dao Sekulićevoj kao podstrek da ne odustaje i da se dalje bavi pevanjem.

Podsetimo, Aleksandra Sekulić je prvi put takmičenje napustila odlukom žirija u delu šoua koji se naziva "Kuće sudija", ali su ona i Maid Hećimović zahvaljujući glasovima publike vraćeni u takmičenje.

U dalji tok takmičenja prošli su Aleksa Perović, Tamara Milanović, Haris Ćato, Ilma Karahmet, Doktori, Daniel Kajmakoski, Lukijan Ivanović, Aleksandra Brković, Maid Haćimović i bend 4U i oni će se i u sledećoj emisiji boriti za dalji prolaz.

Ovog utorka takmičari su pokušali što bolje da se predstave, a imali su i privilegiju da slušaju uživo i dve regionalne zvezde, Jelenu Rozgu i Doris Dragović.

00.00 Kiki je rekao da su mu obe Aleksandre drage. "Obe su bile u istoj poziciji. Meni je najteže ovde. Mislim da je danas Aleksandra Brković bila bolja", rekao je Kiki.

"Ako bismo gledali po pesmi spasa i meni je Aleksandra Brković bila bolja, a i ovako mi je bila bolja u celom takmičenju", smatra Kristina.

"Obe ste mi podjednako drage. Bile ste ok, ništa posebno. Postoji ogromna opasnost kad se nađeš u duelu sa Aleksandrom Brković. Pošto je zovu "Čačanska Oluja", teško ćeš se izvući iz oluje".

Željko je svoj glas dao Aleksandri Sekulić zbog podrške u daljem radu.

23.00 Poslednja takmičarka koja je nastupila je Tamara Milanović. Ona je otpevala pesmu Kristine Peri "Jar of hearts".

"Tamara, Tamara... ovo je bio tvoj najbolji nastup. Kao da sam bila u pozorištu, kao da sam gledala spot", rekla je Emina.

Željko Joksimović je nahvalio Tamaru. "U jutarnjem programu si pevala toliko fantastično da sam mislio da si pevala na plejbek. Ti si se odvojila od sebe, tako ću to da opišem", smatra Željko.

Kristina misli da bi Tamara trebalo da napravi svetsku karijeru. "Ti ostavljaš dušu na tom mikrofonu. Nisam uživo prisustvovala ovakvom talentu", smatra Kristina.Kiki je rekao da je veoma ponosan na nju.

22.50 Haris Ćato nastupio je pretposlednji sa pesmom Dina Merlina "Sve je laž".

"Dragi Harise, porastao si za ovo vreme koliko se poznajemo. Stoji ti neverovatno maternji jezik. Bilo je veoma emotivno i ja bih ti preporučio ovaj stil muzike za tebe. Zasenio si sve svojom emocije", rekao je Željko.

Kristina je očajna. "Mislim da snosiš veliki deo krivice za ovo što sad peva. Prokletu sevdalinku si mu nametnuo jer je on svoj identitet pokazao na prvoj audiciji. Ja smatram da sa svojih 14 godina ne smeš da pevaš ovako", rekla je Kristina dok se Željko ubacivao, a Kovačeva mu je odgovorila da li je već počeo da deluje mišomor koji mu je stavila u kolače.

"Ja sam očigledno pojeo neki dobar kolač, Kristina mi nije stavila ništa u kolače. Navikao sam se na Dinovu verziju, ali ti si ovo odlično uradio.

22.38 Lukijan Ivanović otpevao je pesmu Džona Njumana "Love me again"."Meni se nastup generalno dopao. Sjajna tačka i plesači i sve je sjajno. Zamerio bih ti nešto na profesionalnoj osnovi. Mora biti prvo ton, a ne vazduh. Malo još energije i to je to", kaže Željko.

Kristina je rekla da obožava Lukijanovo pevanje. Ona smatra da ovo nije pesma za njega. "Ovo je jedna od onih pesama koja pojede tebe, a ne ti nju. Važno je da mentori napreduju u izboru pesama. Hajdemo bolje".

"Bolje bi bilo da si pojeo Kristinine kolače... Šalim se. Svideo mi se aranžman koji si ti uradio. Meni se dopada da si ti tehnički potkovan i to je mnogo bitan. Ceo tvoj stajling i melanholija uklopljena u pesmu", kaže Kiki.

"Otkud ti Lukijane, zar te nije pesma pojela? Ovo je bio jedan od tvojih boljih nastupa", kaže Lukijanova mentorka Emina.

22.22 Grupa "4U" pevala je veliki hit Lane Del Rej "Summertime sadness".

Kiki je pohvalio nastup grupe "4U". "Jako ste lepo otpevale, super", rekao je Kiki.

"Stvarno ste super. Bili ste baš u filmu Lane del Rej. Starke ne želim da gledam, možda neke štikle sledeći put", rekla je Emina uz malo mucanja.

Željko je prokomentarisao da su devojke bile super, a sa njim se složila i Kristina.

22.13 Maid Hećimović pevao je pesmu Tuti fruti benda "Stvari lagane". On je rekao da se iznenadio Željkovim izborom pesme.

"Ti si i dalje čovek "drama" i to dokazuješ iz nastupa iz nastup. Ti imaš fantastičan glas i tu nema polemike. Jedini savet koji imam za tebe, moraćeš malo da kontrolišeš dramu. Super nastup", rekla je Kristina.

Kiki je rekao da ga je Maid vratio u 80. godine, kao i sako koji "vrište".

"Mislila sam da ti ne pašu stvari lagane, međutim, hop, Maid se vratio", kaže Emina. "Osećam se sigurno kad god ti nastupaš. Izbacio si i vibrato momente i pevao si dobro dinamički. Mnogo si napredovao, svaka čast", smatra Željko.

22.03 Ilma Karahmet peva pesmu Marije Šerifović "Nisam anđeo".

Ilma je imala poteškoće sa slušalicom. Preskočila je jedan stih i iznervirala se. "Uopšte se nisam čula", rekla je Ilma, dok je Željko rekao da su je svi čuli.

"Ja nisam htela da se ovo desi. Ja sam baš spremala ovu pesmu", rekla je Ilma, dok joj je Emina rekla da joj nije jasan izbor pesme.

21.55 Doktori izvode pesmu Fareča Vilijamsa "Happy".

Devojčice u studiju su vrištali kada su Doktori završili svoj nastup. "Bilo je kritika da ne pevate sva petorica, a ovoga puta ste dokazali kako ste dobri pevaču. Osećao sam se kao u "Fleš densu", rekao je Kiki.

"Da niste doktori, nazvala bih vas "Mastori", energija je bila divna", rekla je Emina.

"Ne samo što je Kristina donela kolače, ali vi ste večeras bili "zemljotresno" dobri. Sve vam je leglo, Kristina ne treba ni da govori večeras", rekao je Željko.

21.44 Aleksandra Sekulić nastupa sledeća. Ona peva pesmu ""Kao da me nema", koju u originalu izvodi hrvatska pevačica Vana.

"Aleksandra, ja moram da čestitam Kikiju za izbor pesme. Meni se dopada kad izvođač zna koliko može. Sviđa mi se tvoj stajlnig. Imaš scenski nastup dobar, ali mislim da nisi dala maksimum i da si mogla bolje", smatra Emina.Željko kaže da Aleksandra prodadi kada je "frka". "Mislim da pesma nije adekvatna za tvoje izvođenje. Fali mi još malo žara. Trebalo je malo još energije. Možda sledeći put da on izabere pesmu".

Kristina kaže da bi trebalo da pazi sa izborom pesme. "Ovo pesma je bila prevelik zalogaj za tvoj vokal. Mislim da je nisi donela onako kako bi trebalo. Treba da nađeš pesmu u kojoj ćeš da zablistaš. Volela bih da jednom vidim nastup u kom tvoj seksipil neće preovladati".

"KOd mene imaš uvek podršku. Demokratija u našoj grupi je takva, i svako bira svoju pesmu. Sasvim korektno je bilo", rekao je Aleksandrin mentor Kiki, dok je ona rekla da ju je neverovatna trema uhvatila.

21.32 Eminin kandidat Aleksa Perović nastupa sledeći. On peva pesmu Enrikea Iglesijasa "Bailamos".

"Majstore, bio si zaista dobar. I leži ti ovaj stil. Zamišljam kako bi to sve zvučalo na srpskom. Super se ti tu snalaziš", prvi je prokomentarisao Željko i pitao ga kako se nosi sa popularnošću. "Prija mi popularnost i volim da dajem intervje i volim kamere. Ne smeta mi što mi devojke vole", smatra Aleksa.

Kristina se složila sa Željkom za stil pevanja. "Meni je interesantno ono što on radi između pesama, a zove se "zin". Na to devojčice "seku vene". Volela bih da te vidim kako igraš", rekla je Kristina.

Kikiju se čini da Aleksa uživa u nastupima i da oboža da je na sceni. "Uvek je prisutno to tvoje dečačko raspoloženje. Siguran sam da ćeš daleko dogurati".

"Kod njega najviše volim što je veoma pozitivan i razuman. Jako je ambiciozan. Bio si divan", rekla je njegova mentorka Emina.

21.18 Sledeća nastupa Aleksandra Brković. Ona će pevati kombinaciju pesama koje su bile popularne devedesetih godina. Od Tap 011 - "Zbog tebe" i od grupe E.T. "Tek je 12 sati".Emina je prva prokomentarisala Aleksandrin nastup. "Ništa nisam razumela u ovoj mešavini pesama. Međutim, tvoja energija je neverovatna! Super si bila", rekla je Emina.

Željko je prokomentarisao njen glas. "Nešto se desilo sa tvojim glasom. Bilo je previše gestikulirano. Bilo mi je malo neprijatno, ali ti inače imaš dobru energiju. Dobro je to", smatra Joksimović.

"Mene si prva tri puta omađijala, ali ovoga puta nažalost nisi. Ovaj pop žanr je suviše jednostavan za tvoj glas. Možda da probaš sledeći put nešto drugo", rekla je Kristina.

Kiki je rekao da je veoma bitno da je prošla fazu u kojoj peva muziku koja joj i ne leži najbolje. "Mislim da si to uradila zaista dobro", završio je Kiki.

Aleksandra je rekla da se oseća loše zbog promene vremena, ali da se opusti čim izađe na scenu i vidi publiku.

21.08 Prvi koji nastupa i koji razbija led je Daniel Kajmakoski. On peva pesmu grupe "One republic" - "Counting stars". "Čovek koji je za kratko vreme osvojio mnoga ženska srca. Veliki ponos svih nas", predstavio je Željko svog kandidata.

Daniel je dobio gromoglasan aplauz publike. Kristina je uz široki osmeh na licu rekla da je odličan izbor muzike. "Jako sam srećna što si ovo izvodio. Svaka čast za pevanje i za tip muzike", a Kiki se nadovezao uz sličan komentar. "Ovo je stil muzike koji tebi odgovara. Imaš fantastičan glas".

Emina je rekla da je većinu pesama koju je želela da da svojim kandidatima, Daniel preuzeo.

"Ja sam se plašio da ćeš zbog koreografije izgubiti dah. Ne znam koliko gledaoci znaju koliko je težak taj ton "h", ali veoma je visok. Imam utisak da ovde ideš na sve ili ništa u životu", rekao je Danielov mentor Željko.

"Mnogo je teško da igraš i da pevaš u isto vreme, ali ja mnogo volim ovu pesmu i nadam se da se publici dopalo", rekao je Danijel.

http://www.youtube.com/watch?v=XdYmtvZ-YhA

21.05 Četvrta "lajv" emisija je počela. Takmičari su nervozni, ali obećavaju dobar provod. Voditeljka Ana Grubin najavila je takmičare koji su spremni uprkos pritisku, kao i sudije. "Ovo su oni bez kojih se ne može, a sa kojima se nekad slažete, a nekad ne", rekla je Ana.

Takođe, Ana je najavila dve regionalne pevačice Jelenu Rozgu i Doris Dragović koje će nastupiti u revijalnom delu.

Naime, sem naše zemlje u ovom šou programu učestvuju i takmičari iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Makedonije. Pobednika očekuje novčana nagrada, biće mu obezbeđena turneja, izdanje za City records i "Sony music", dva video spota, PR podrška TV "Pink", kao i automobil Mini Coooper Coupe i novčana nagrada od Master Carda.

Drugoplasirani dobija novčanu nagradu od Rajfajzen banke, a onaj ko osvoji treće mesto dobija paket Samsungovih uređaja. "Sony music" i "City records" imaće mogućnost da izaberu još takmičara kojima će graditi karijeru. Ovaj šou osvojio je publiku u četrdeset zemalja sveta, pa nema sumnje da će i u Srbiji i regionu podići prašinu i imati veliku gledanost.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track