UZROK HAOSA: Vulinova majica izazvala tuču Delija i navijača Novog Pazara

Pisalo je "Gračanica čeka titulu"

UZROK HAOSA: Vulinova majica izazvala tuču Delija i navijača Novog Pazara

Fudbal -
Situacija je pogoršana kada je ministar bez portfelja u tehničkoj vladi zadužen za Kosovo i Metohiju Aleksandar Vulin izlazio sa tribina u majici s natpisom "Gračanica čeka titulu"

NOVI PAZAR - Navijači Novog Pazara i Crvene zvezde sukobili su se po završetku prvenstvene utakmice 24. kola fudbalske Superlige Srbije.

Incident se dogodio nakon poslednjeg sudijskog zvižduka na tribinama Gradskog stadiona u Nvom Pazaru, gde su nakon verbalnih uvreda letele i kamenice između pristalica dva kluba.

Reagovala je Žandarmerija i kordonom razdvojila pristalice Novog Pazara i oko 400 navijača crveno-belih, a situacija je pogoršana kada je ministar bez portfelja u tehničkoj vladi zadužen za Kosovo i Metohiju Aleksandar Vulin izlazio sa tribina u majici s natpisom "Gračanica čeka titulu".

Domaći navijači sa zapadne tribine najpre su počeli da negoduju, a potom su gađali stolicama pripadnike Žandarmerije koji su okružili Vulina.Nekoliko lica je zadobilo teške telesne povrede posle sukoba navijača Novog Pazara i Zvezde. Incident se dogodio na delu tribine koji su domaći navijači delili sa navijačima Crvene zvezde. Navijači Novog Pazara su, nakon verbalnih uvreda, odvalili su deo betona na tribini i njegovim delovima zasuli navijače suparničkog tima. U obračunu jedan navijač gostujućeg tima je zadobio tešku telesnu povredu, pošto mu je povređeno oko. Posle meča domaći navijači su se međusobno sukobili pošto je jedan od njih pokušao da spreči grupu da napadne policiju. Zbog toga je pretučen i polomljen mu je nos.

Strasti su na kraju ipak smirene i nije bilo većih nereda, a na stadionu je pričinjena znatna materijalna šteta.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track