Vanja Udovičić: Mi gladijatori, samo zabavljamo narod
Foto: REUTERS

Otkrio istinu

Vanja Udovičić: Mi gladijatori, samo zabavljamo narod

Ostali sportovi -
Ipak, ovo je sport, sastavni deo svih nas, gladijatori smo, zabava za široke narodne mase i treba da se igramo i nađemo sreću u tome", rekao je Udovičić novinarima u Londonu.

LONDON - Kapiten vaterpolo reprezentacije Srbije Vanja Udovičh posle poraza od Italijana u polufinalu Olimpijskih igara u Londonu rekao je da je teško posle neuspeha, ali da je sve to samo sport i zabava za široke narodne mase.

"Teško je bilo šta reći posle izgubljenog polufinala. Italija je zasluženo pobedila ili smo mi zasluženo izgubili, sad nije ni bitno. Ostaje žal i uvek će ga biti. Najgore je kad se sportista preispituje posle meča i razmišlja u stilu "šta bi bilo, kad bi bilo". Ipak, ovo je sport, sastavni deo svih nas, gladijatori smo, zabava za široke narodne mase i treba da se igramo i nađemo sreću u tome", rekao je Udovičić novinarima u Londonu.

Na pitanje šta očekuje protiv Crne Gore u meču za bronzanu olimpijsku medalju Udovičić je rekao:

"Meč za treće mesto je najteži, dolazi posle izgubljenog polufinala i nama i Crnoj Gori. Igrali smo puno puta, dobro se poznajemo, pobediće onaj ko se bolje oporavi i sa većom željom uđe u taj meč", naglasio je on.

Razočarenje nije mogao da sakrije ni selektor Dejan Udovičić.

"Ražočarani smo, to je moje emotivno osećanje. Što se tiče same utakmice, na početku smo primili ona dva gola, oni su odmah stekli prednost, a mi smo posle potrošili mnogo energije da bismo ih stigli. Nismo uspeli, nije bilo ni sreće. Što se tiče suđenja, svi oni dupli dueli koji su bili za našu prednost nisu sankcionisani", rekao je Udovičić.

Andrija Prlainović je istakao da je poraz zaslužen, ali takođe nije mogao da se otme utisku da je sudijski kriterijum bio čudan.

"Zasluženo smo izgubili, nismo bili na našem nivou, pogotovo u odbrani. Kriterijum suđenja nam nije odgovaao, ali ne odgovara nikom kad na minus jedan gol ne možeš da dobiješ faul. Šta da se radi, to je valjda normalno, posebno protiv Italijana", zaključiio je Prlainović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track