VASKRŠNJI TURNIR: Klinci igrali fudbal i pevali Bože pravde
Foto: Kurir

Više od 150 mališana tokom vikenda uživalo u sportu i druženju

VASKRŠNJI TURNIR: Klinci igrali fudbal i pevali Bože pravde

Fudbal -
Pravoslavno sportsko društvo "Sveta Srbija" osnovali su pre nešto više od godinu dana bivši uspešni sportisti Dejan Tomašević, Aleksandar Kristić, Goran Stevanović, Aleksandar Stanojević i drugi

Na mladima svet ostaje.

Vaskršnji turnir u fudbalu u organizaciji Pravoslavnog sportskog društva Sveta Srbija održan je u subotu 12. aprila u balonu za mali fudbal "Enfild" na Zvezdari. U sportskoj i radosnoj atmosferi 150 mališana polaznika škole fudbala "Svete Srbije", "Vitez" i "Dušan Silni" podeljeni u 12 ekipa odigrali su turnir, u kome nije bilo važno pobediti, već pokazati plemenite sposobnosti, fer igru i fudbalsko umeće.

Budućim fudbalerima pridružili su se bivši asovi Crvene zvezde i OFK Beograda koji su odigrali revijalni meč. Oni su svojim primerom pokazali mladim budućim naraštajima da je sport pravi izbor. Crveno-beli bili su predvođeni Pericom Ognjenovićem, Goranom Bunjevčevićem i Ognjenom Koromanom, dok su prve zvezde plavo-belih bili Petar Divić, Dražen Podunavac i Miodrag Anđelković. Proslavljeni fudbaleri su darivali decu diplomama za najboljeg sportistu, ulepšavajući ih svojim potpisima.

Ono što ostaje za lepo pamćenje, na oduševljenje mnogobrojnih roditelja i gostiju, jeste trenutak kada su deca pred početak turnira otpevali molitvu "Oče Naš" i himnu Srbije "Bože pravde".

Pravoslavno sportsko društvo "Sveta Srbija" osnovali su pre nešto više od godinu dana bivši uspešni sportisti Dejan Tomašević, Aleksandar Kristić, Goran Stevanović, Aleksandar Stanojević i drugi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track