Vaterpolisti jure bronzu od 15:30

Poslednji dan Igara

Vaterpolisti jure bronzu od 15:30

Ostali sportovi -
Poslednjeg dana na Olimpijskim igrama Srbija će imati predstavnike u dva sporta - atletici i vaterpolu, a "delfini" će imati priliku da donesu 101. medalju za našu zemlju, odnosno treću iz Londona

Poslednjeg dana na Olimpijskim igrama Srbija će imati predstavnike u dva sporta - atletici i vaterpolu, a "delfini" će imati priliku da donesu 101. medalju za našu zemlju, odnosno treću iz Londona.

Prvi će nastupiti Darko Živanović koji će se od 12 časova takmičiti u maratonskoj trci. Mnogo veće šanse da Srbiji donesu novu medalju imaće vaterpolisti, koji od 15:30 igraju meč za treće mesto protiv Crne Gore.

Srbija je u borbi za finale izgubila od selekcije Italije (9:7), dok je Hrvatska bila bolja od Crne Gore sa 7:5. Biće to repriza meča za bronzu iz Pekinga pre četiri godine, kada su izabranici selektora Dejana Udovičića slavili sa 6:4.Zanimljivo je da je čak šestorica igrača iz ove generacije (Vanja Udovičić, Prlainović, Pijetlović, Rađen, Filipović i Gocić) i tada bilo u reprezentaciji, dok će Denis Šefik sada biti u timu Crne Gore.

Od ostalih sportova, na programu je finale i utakmica za treće mesto na košarkaškom turniru. Od 12 sati na parket londonske "O2" arene istrčaće igrači Argentine i Brazila, dok se u repriaza finala iz Pekinga 2008. sastaju SAD i Španija (16).

Na programu je i završnica odbojkaškog turnira u muškoj konkurenciji. U meču za bronzu sastaju se Bugarska i Italija (10:30), dok za zlato igraju Rusija i Brazil (14).

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track