Ugašen požar na Gorici

Vatrena stihija

Ugašen požar na Gorici

Planeta -
Vatrogasci su uspeli da stave pod kontrolu vatru koja je u podnožju brda pretila stambenim objektima, ali požar i dalje bukti na vrhu brda

PODGORICA - Veliki požar koji je sinoć izbio na brdu Gorica, u centru Podgorice, u potpunosti je ugašen tokom noći, a samozahvaljujući maksimalnim naporima vatrogasaca vatrena stihija nijezahvatila stambene objekte u podnožju brda. Vatrogasci su celu noć bili na terenu, jer zbog jakog severnog vetrapostojala opasnost da se vatra ponovo razbukti. Vatrogasci su prethodno uspeli da stave pod kontrolu vatru koja je upodnožju brda pretila stambenim objektima.

Vatra se, u jednom trenutku, opasno bila približila stambenim objektima u podnožju brda, gde se nalazi više ambasada. Ambasador Slovenije Vladimir Gasparič kazao je da su vatrogasci uspeli da odbrane zgradu ambasade, dodajući da je vatra bila tik uz terasu.

Većina kuća iz Atinske ulice, u podnožju brda Gorica, bila je evakuisana, pošto se požar, zbog jakog vetra, širio velikom brzinom, ali su se građani, nakon suzbijanja vatre, vratili u domove.

Komandir Službe zaštite i spasavanja Radomir Pješčić saopštio je da je požar izazvao pucanje visokonaponskog kabla.Prema njegovim rečima, vatrogasci su uspeli da stave pod kontrolom vatru koja je pretila kućama, a do jutra požar bi u potpunosti trebalo da bude lokalizovan. U jednom trenutku postojala je opasnost da vatra zahvati i Vilu Gorica, a vatrena stihija bila se približila i zgradi u kojoj živi lider Demokratske partije socijalista Milo Đukanović. Gašenje požara otežava jak severni vetar koji duva u Podgorici.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track