PRVA GEJ SVADBA: Vinsent i Bruno i svatovi od 200 policajaca!
Foto: Ptintscreen Telegraph.co.uk

Francuska

PRVA GEJ SVADBA: Vinsent i Bruno i svatovi od 200 policajaca!

Planeta -
Sama ceremonija održaće se u najvećoj sali gradske skupštine a zbog velikog interesa javnosti, na platou ispred postavljen je i veliki ekran

MONPELJE - U gradskoj skupštini danas u 17.30 Vinsent i Bruno nakon godina iščekivanja izgovoriće jedno drugome sudnonosno "DA" i time ući u istoriju kao prvi homoseksualni par koji je prema nedavno usvojenom francuskom zakonu o jednakosti i službeno ozakonio vezu.

Uz neverovatan interes javnosti na prvom francuskom homoseksualnom venčanju u istoriji, prisustvovaće više od 240 akreditovanih novinara iz celog sveta, a predviđene su i velike mere bezbednosti.

Oko 100 policajaca i 80 pripadnika francuske žandarmerije obezbeđivaće prostor prostor u i oko skupštine iako se svi nadaju da će ovaj istorijski dan proći u veselju i bez incidenata. Sama ceremonija održaće se u najvećoj sali gradske skupštine a zbog velikog interesa javnosti, na platou ispred postavljen je i veliki ekran kako bi svi koji žele mogli da barem simbolično prisustvuju ovom venčanju.

Zvanice u gradskoj skupštini u Montpeljeu, foto Twitter
Zvanice u gradskoj skupštini u Montpeljeu, foto Twitter

"Simbol nismo ja ili Bruno, simbol je ovaj istorijski zakon o jednakosti, simbol su svi oni koji su se poslednjih meseci i godina borili za ovaj zakon. To je naša zajednička pobeda, slavimo i zahvaljujući svim tim ljudima » rekli su Vinsent i Bruno na konferenciji za novinare uoči venčanja.

Na venčanje dolazi i portparolka vlade i ministarka za prava žena Najat Valaud–Belkakem, ali i mnoge druge, manje ili više poznate osobe iz francuskog javnog života.

U nedavnom intervjuu Vinsent Bruno rekli su da su izuzetno srećni jer će posle godina nejednakosti konačno "svojoj deci u nasleđe ostaviti državu jednakih prava za sve". Vinsent i Bruno vrlo brzo žele da usvoje i dete.

Zakon koji omogućava brak i usvajanje dece istopolnim parovima izglasan je u parlamentu 23. aprila.

http://www.youtube.com/watch?v=7EiY-W8ORQM

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track