Većina Ljajićeve stranke za ulazak u vladu?!
Foto: Jutjub

Većina Ljajićeve stranke za ulazak u vladu?!

Politika -
Ljajić ranije rekao da je razočaran odlukom DS-a da ne podrži njegov ulazak u vladu i da je dobio dve oprečne informacije.

BEOGRAD - Većina članova Predsedništva SDPS-a je za ulazak u vladu, nezvanično saznaje RTS. Konačan stav saopštiće predsednik stranke Rasim Ljajić na konferenciji za medije koja je zakazana za 13 časova.Naime, vrh SDPS-a Rasima Ljajića odlučuje o učešću u novoj vladi Srbije. Ljajić ranije rekao da je razočaran odlukom DS-a da ne podrži njegov ulazak u vladu i da je dobio dve oprečne informacije.

Sinoć je predsedništvo Demokratske stranke, koja je koalicioni partner SDPS-a, odlučilo da ne podrži ulazak Milice Delević i lidera SDPS-a, Rasima Ljajića, u novu Vladu Srbije, koju će činiti koalicije oko naprednjaka, socijalista i URS.Ljajić je, posle sednice predsedništva DS-a, rekao da je dobio dve oprečne informacije o ishodu - jednu da se DS ne slaže sa učešćem SDPS-a u novoj vladi, a potom i da ta stranka treba o tome sama da odluči.Predsednik Izvršnog odbora DS-a Marko Đurišić rekao je za RTS da je stav te stranke da u novoj vladi DS ne može nikoga da delegira, pošalje i da da saglasnost da neko u njoj učestvuje.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja