VEČITI DERBI: Tući ćemo se, ali ne prljavo!

Još 1 dan 18. maj, 19.30 stadion Partizana

VEČITI DERBI: Tući ćemo se, ali ne prljavo!

Fudbal -
Fudbaleri Partizana i Zvezde koji su došli iz Rada kažu da u derbiju privremeno zaboravljaju na prijateljstvo; Tradicija Otkako je došao u Crvenu zvezdu, Milivojević zna samo za pobede u derbiju, dok Luka debituje

„Građevinari“ ne kvare drugarske odnose zbog promene boja na dresu.Vezni igrač Crvene zvezde Luka Milivojević zna samo za pobede nad Partizanom otkako se s Banjice prošle zime preselio u Ljutice Bogdana. Drugi bivši „građevinar“ Predrag Luka želi da Partizan istu seriju započne od njegovog prvog nastupa u „večitom derbiju“.- Poznat mi je ovaj osećaj pred derbi. Navikao sam da se ovih dana pred meč samo o toj utakmici priča, a kako vreme prolazi, da mi igrači sve više priželjkujemo njen početak. Nadam se, naravno, našoj pobedi, nema veze kojim rezultatom i ko će od mojih saigrača pogoditi mrežu - priča Milivojević za Kurir.Partizanovo zimsko pojačanje iz Rada kaže da će oprez njegovoj ekipi biti neophodan.- Svesni smo značaja utakmice, šta bi titula značila klubu i posebno našim navijačima. Veći motiv od Zvezde nam ne treba, ali isto tako moramo da budemo oprezni, jer Zvezda ima nekoliko iskusnih igrača sposobnih da odluče utakmicu - rekao je Luka.Partizanov štoper Tomislav Pajović izjavio je za Sportal da veruje kako njegov prijatelj Milivojević ne bi napustio teren ljut ako bi malo jače startovao na njega, što Zvezdin vezni igrač potvrđuje.- Bio bih iznenađen ako bih od Pajovića, Kojića ili Luke dobio nameran udarac ili lakat u lice, a oštrije startove očekujem. Igraćemo derbi i malo oštrine u duelima je nešto što se podrazumeva kod obe strane.

Legla plata igračimaUprava Partizana obavila je deo „priprema“ za 144. „večiti derbi“ u pokušaju da što bolje motiviše ceo klub pred meč odluke. Protekla dva dana uplaćivane su zaostale zarade članovima ekipe i stručnom štabu, a novac su dobili i zaposleni u radnoj zajednici. Dugovi još postoje, pa će premije za igranje u Evropi sačekati neka bolja vremena crno-belih. Možda već nakon sutrašnjeg derbija.

Derbi trese i školarcePravi hit na svim društvenim mrežama juče je bio kontrolni zadatak iz matematike neznanog osnovca koji je na kraju rada ostavio nastavnici poruku sa objašnjenjem za svoju slabiju koncentraciju:„Nastavnice, radio sam ovaj kontrolni pod pritiskom zato što sad će derbi u subotu.“Sa osvojenih 55 boda dobio je „trojku“ i poruku „OK“ kao znak razumevanja za tešku situaciju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track