VEČITI RIVALI: Vaskrs važniji od svih derbija!
Foto: Marina Lopičić

Derbi u Kuriru pred najveći hrišćanski praznik

VEČITI RIVALI: Vaskrs važniji od svih derbija!

Fudbal -
Opušteno Proslavimo praznik u krugu porodice, poručili supertalentovani fudbaleri Partizana i Crvene zvezde Danilo Pantić i Vukan Savićević

Hristos voskrese!Najveći hrišćanski praznik Vaskrs ujedinio je fudbalsku Srbiju. Prvi put liga neće biti igrana na Veliku subotu, a fudbaleri Crvene zvezde i Partizana i operativci dva najveća srpska kluba, gostujući u kafe-baru našeg lista „Redakcija“, pokazali su koliko im znači praznik i kako se mogu smiriti strasti između „večitih rivala“.Mladi fudbaleri Danilo Pantić i Vukan Savićević, direktori marketinga Snežana Filipović i Goran Broćić, te portparoli dva kluba Biljana Obradović i Marko Nikolovski učestvovali su u tradicionalnom uskršnjem tucanju jajima. Crveno-beli su imali više sreće i slavili sa 3:0.Danilo Pantić i Vukan Savićević pričali su o najvećem hrišćanskom prazniku.Šta ćete raditi na Vaskrs?DP: Provešću ga s porodicom u veselju i radosti. Odmoriću glavu od svega, od pritiska i svega što nas čeka u narednom periodu.VS: Vaskrs je najveći hrišćanski praznik. Provešću ga kod kuće s najužom familijom. O fudbalu neću razmišljati na taj dan, jer to nisam radio ni prošle godine.Kako ste ga provodili kad ste bili dečaci?DP: Nikad nisam mogao da pobedim u tucanju jajima (smeh). Uvek izaberem neko slabo jaje. I kod nas je običaj da se prvo koje se ofarba čuva i gleda tokom cele godine.VS: Najviše sam voleo Veliki petak zbog farbanja jaja. Sećam se da sam uvek uzimao prvo crveno jaje kao čuvarkuću i stavljao ga na određeno mesto u sobi.Imate li poruku za navijače na Vaskrs?DP: Mržnja mora da ode u drugi plan. Vaskrs je najveći hrišćanski praznik, da uživamo na taj dan. Ljudi treba da se opuste i prepuste hrani i piću (smeh).VS: Istu želju imam kao i Danilo. Da i jedni i drugi tog dana sklone Zvezdu i Partizan u drugi plan, da ostanu s najbližima i lepo provedu praznik.

Vukan Savićević, Marko Nikolovski, Danilo Pantić, Goran Broćić, Snežana Filipović i Biljana Obradović
Vukan Savićević, Marko Nikolovski, Danilo Pantić, Goran Broćić, Snežana Filipović i Biljana Obradović

Ovo je pravi derbi... Vukan Savićević i Danilo Pantić
Ovo je pravi derbi... Vukan Savićević i Danilo Pantić

Moglo bi i češćeRIVALI, A NE NEPRIJATELJISkoro sat u prijatnom ćaskanju proveli su zvezdaši i partizanovci u kafe-baru Kurira. Bilo je tu fudbalskih i nefudbalskih tema, dosta vedre atmosfere. U današnje vreme, neko bi rekao, neverovatno.- Trebalo bi više da se ovako družimo - rekla je portparolka Partizana Biljana Obradović, a podržao ju je Zvezdin marketing direktor Goran Broćić:- Ako smo rivali na terenu, nismo neprijatelji van njega.

Rivalsko peckanjeSNEŽA: PUSTILI SMO IHZanimljiv razgovor posle tri ture tucanja uskršnjim jajima vodili su PR Crvene zvezde Marko Nikolovski i direktorka marketinga Partizana Snežana Filipović.- Očekujem isti rezultat i na derbiju kod vas 26. aprila - poručio je kroz smeh Nikolovski, a Filipovićeva mu nije ostala dužna:- Pustili smo vas da se malo ponadate (smeh). Sad ste nas dobili sa 3:0, a istim rezultatom mi ćemo vas dobiti u derbiju!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track