VEHABIJE KO SULEJMAN VELIKI: Uvodimo harač za Srbe

Jeziva propoved

VEHABIJE KO SULEJMAN VELIKI: Uvodimo harač za Srbe

Crna Hronika -
Husein Bilal Bosnić,vehabijski propovednik, poručio je u svom video snimku da će uvesti destinu za nevernike

BANJALUKA – Propovednik Husein Bosnić, lider vehabija iz Bužima, poznatiji pod imenom Bilal, poručio je da njegova zajednica namerava da počne uzimati od Srba i Hrvata 10 odsto njihove imovine, po uzori na Osmanlije koje su uzimale harač od nemuslimanskog stanovništva.

Jedan od najpopularnijih vehabijskih propovednika u svom pozivu koji je objavljen na Jutujubu, kazuje svojim sledbenicima da ne smeju da diraju čast i prolivaju krv Srba ili Hrvata, ali samo ako su pod “kapom islama”.

"I njegove obaveze prema takvim povlasticama, koje on ima u našem društvu, jeste samo da bude lojalan i da jednom u godini, odvoji onoliko koliko halifa odredi, kao što su Osmanlije odredile Srbima - deset odsto", poručio je Bosnić, koji je zbog terorizma hapšen u oktobru prošle godine, a zatim pušten.

Na video snimku, pod nazivom "Bilal Bosnić - hutba 18.1.2013" dalje precizira da bi jedan dan u godini bogataši trebalo da od svoje imovine donose desetinu i onda su "mirni", "niko ih ne sme dirati i niko ih ne sme mobilisati".Štaviše, na kraju besede koja traje oko 44 minuta, poručio je da će islam ući u svaku kuću.

http://www.youtube.com/watch?v=1yr6QA9Pop0

Ovako je ranije govorio Husein Bilal Bosnić

Ovo, međutim, prvi ispad Bosnića, na čijim su se porukama ranije mogle čuti i druge preteće reči.- Samo još jednom, kjafire, probaj dirnuti mudžahide, eto odmah sa svih strana naše braće talibana da ratom presude.- Znajte, tek je počelo da se krvari i neće stati, Alah najbolje zna, dok god ne dođe pobeda islama.- Treba svi da se mobiliziramo, treba svi da stanemo u odbranu islama.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track