VELIKA MISTERIJA: U Leskovcu nestaju razvedene žene koje imaju ćerke i dobro su situirane
Foto: Kurir štampano

Zagonetni nestanci uznemirili jug Srbije

VELIKA MISTERIJA: U Leskovcu nestaju razvedene žene koje imaju ćerke i dobro su situirane

Crna Hronika -
Serija nestanaka započela u martu 2012. godine, kad se gubi svaki trag dr Marijani Stojanović. Posle dr Stojanović nestale i Ljiljana Nikolić, Tamara Filipović i Snežana Đorđević

LESKOVAC - Žive u strahu!Leskovčanke žive u velikom strahu jer su u ovom gradu misteriozno nestale četiri žene, a da stvar bude gora, njihov nestanak potpuno se uklapa u identičan obrazac: sve su izašle iz kuće u prvim večernjim satima, sve su imale između 50 i 55 godina, nijedna od njih nije sa sobom ponela ništa od dokumentacije... Sve nestale žene imale su ćerke, bile su visokoobrazovane, situirane i razvedene. Za sve nestale žene govorilo se da su druželjubive i svima su, posle nestanka, mobilni telefoni neko vreme zvonili, a onda su zaćutali!Završile u manastiru?- Serija nestanaka započela je 18. marta 2012, kad se gubi svaki trag dr Marijani Stojanović. Potrage su organizovane sa 50 do 100 policajaca na području Leskovca i Vlasotinca, pretražena je planina Kukavica, s obzirom na to da je doktorka bila planinar. Međutim, i pored svih napora, od nestale doktorke nema ni traga ni glasa. Na sličan način su nestale i Ljiljana Nikolić, Tamara Filipović i Snežana Đorđević. Policija intenzivno traga za njima i ne isključuje nijednu mogućnost, pa čak ni da su možda žrtve nekog ubice, mada u ovom trenutku to izgleda kao najmanja mogućnost. Mnogo je verovatnije da su one žrtve trgovaca ljudima ili organima, a proveravamo i opciju da su se neke od nestalih žena s teritorije Leskovca zamonašile - rekao je izvor Kurira blizak istrazi.Marija Đorđević, ćerka nestale Snežane (50), koja je zaposlena u Agenciji za lokalni ekonomski razvoj, tvrdi da njena majka nije imala nijedan razlog da ode od kuće!Čudan poziv- Bila sam odsutna svega 40 minuta i kad sam se vratila, nje nije bilo. Sve joj je ostalo u kući, i tašna i novčanik, lične stvari, baš sve... Samo nema njena dva mobilna telefona. Rekli su mi da je izašla posle čudnog, misterioznog telefonskog razgovora. Njen lični telefon odmah je bio isključen, a službeni je zvonio do 23 sata, a onda se veza prekinula i od tada je nedostupan - suznih očiju priča Marija Đorđević.

Ne gubi nadu... Marija Đorđević
Ne gubi nadu... Marija Đorđević

Dr Marijana Stojanović - 18. 3. 2012.Primarijus Marijana Stojanović (56), zaposlena u Zavodu za javno zdravlje, pre nestanka dvadesetak dana bila je na bolovanju. Njena sestra Katerina rekla je da Marijana nije imala neprijatelja, niti razloga da ode od kuće.

Ljiljana Nikolić - 6. 5. 2012.Ljiljana Nikolić je rodom iz Novog Sada, a na jugu Srbije radila je u jednoj nevladinoj organizaciji. Kobnog dana je oko 17 sati izašla iz kuće i više je niko nikad nije video.

Tamara Filipović - 25. 4. 2013.Tamara Filipović (24) iz sela Donja Lokošnica i njena beba, koja je tad imala 18 meseci, nestale su u aprilu 2013. Neki meštani tvrde da je Tamara s ćerkom ušla u kola strane registracije i da su ih najverovatnije odveli trgovci ljudima.

Snežana Đorđević - 7. 3. 2014.Snežana Đorđević, službenica Agencije za lokalni ekonomski razvoj, pre nestanka je razgovarala s nekim mobilnim telefonom, a onda je izašla iz kuće. Ništa nije ponela od dokumenata, osim privatnog i službenog mobilnog telefona.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja