UŽAS: Pogledajte dramatičan pad malezijskog aviona u more!
Foto: Reuters

Obistinjuju se najcrnje slutnje

UŽAS: Pogledajte dramatičan pad malezijskog aviona u more!

Planeta -
Najverovatnije se srušio u more, ali se ne zna kako je do toga došlo. Boing 777-200 sa 239 osoba leteo je na relaciji Kuala Lumpur - Peking, a u jednom trenutku samo je iščezao s radara izgubivši kontakt s kontrolom leta u Vijetnamu
1 / 11 Foto: Reuters

HANOJ - Putnički avion kompanije "Malezija erlajns" sa 227 putnika i 12 članova posade iščezao je s radara posle čega je nestao bez traga.

http://www.youtube.com/watch?v=n-3YgFRpKUk

Let MH370, koji je prevozio 227 putnika, državljana iz 13 zemalja, kao i 12 članova posade, nestao je u subotu u 2.40 sati po lokalnom vremenu, navela je malezijska kompanija koja tek treba zvanično da potvrdi pad svog boinga.

Veruje se da je avion pao u Južno kinesko more, nadomak obala Vijetnama zbog čega su vijetnamske vlasti u saradnji s vojskom naložile svim brodovima u blizini da hitno krenu ka mogućem mestu pada i priteknu u pomoć preživelima ukoliko ih uopšte ima.

U nestalom avionu bilo je i dvoje mališana - jedna kineska i jedna američka bebica.

01. 22 - U malezijskom putničkom avionu bilo je i 20 radnika jedne teksaške firme za proizvodnju poluprovodnika.

Od tih 20 radnika, 12 su državljani Malezije, a osam Kine, saopštio je predstavnik američke firme Greg Lovi.

"U ovom trenutku samo fokusirani samo na naše radnike i na njihove porodice. Naše misli i molitve su posvećene onima koji su uključeni u taj tragičan događaj", navedeno je u saopštenju.

23.47 - Potraga za malezijskim putničkim avionom koji je nestao iznad Južnog Kineskog Mora i dalje traje. Dva putnika imala lažne posoše, prenele su agencije.

18.15 - Pomorska potraga za malezijskim putničkim avionom koji je noćas nestao iznad Južnog Kineskog Mora i dalje traje, dok je potraga iz vazduha obustavljena zbog mraka.

16.15 - Zvaničnici Austrije i Italije saopštili da putnici iz tih zemalja, koji su se nalazili na listi putnika, nisu bili ukrcani u avion, prenosi Gardijan.

15.30 - Zapadni mediji navode da je nestali avion učestvovao u inicidentu avgusta 2012, kada je okrznuo rep drugog aviona na pisti aerodroma u Šangaju.

13.55 - Avion vijetnamske vojske primetio dve naftne mrlje koje bi mogle da potiču od nestalog aviona, javlja AP.

12.25 - Intenzivirana potraga za avionom, saopštio malezijski premijer i istakao da će se tragati za avionom "koliko god da je neophodno", prenosi Gardijan.

10.55 - Malezijski brodovi nisu našli nikakve tragove nesreće na mestu gde je uspostavljen poslednji kontakt sa avionom, prenosi Rojters.

Pre nego što je avion nestao pilot nije poslao nikakav poziv u pomoć pa se uprava malezijske kompanije nada da je avion možda bezbedno sleteo na neki od manjih aerodroma na jugu Kine. U međuvremenu je bilo i spekulacija da je avion možda ostao bez goriva, ali je iz kompanije saopšteno da je u trenutku nestanka imao goriva za još 7,5 sati leta.

Britanska agencija Rojters javlja da je avion sa 239 putnika i članova posade leteo na relaciji Kuala Lumpur-Peking i da je u jednom trenutku samo iščezao s radara izgubivši kontakt s kontrolom leta u Vijetnamnu. Avion je izgubio kontakt u vijtenamskoj provinciji Ka Mau. Piloti aviona trebalo je da stupe u kontakt s kontrolom leta u gradu Ho Ši Min, ali je letelica netsala bez traga da bi se kasnije ispostavilo da se srušila u more. Vijetnamske i malezijske vlasti su uputile ekipe posle 12 sati nestanka aviona.

Aviokompanija je međutim saopštila vest rodbini putnika, što znači da Malezija erlajns očekuje najgori ishod, ocenjuje Frans pres. Kineska državna televizija javila je da u aviona ima 158 Kineza. Boing 777-200 poleteo je iz Kuala Lumpura u 00.41 sati i trebalo je da stigne u Peking u 6.30 po lokalnom vremenu. Kineski mediji navode da avion uopšte nije ušao u kineski vazdušni prostor.

"Veoma smo zabrinuti zbog poslednjih informacija. Nadamo se da su svi putnici dobro. Činimo sve što je u našoj mogućnosti da ih pronađemo", izjavio je šef kineske diplomatije Vang Ji.

http://www.youtube.com/watch?v=6JaTCOS3WyE

Nestali putnici

Kina - 152, 1 dete

Malezija - 38

Indonezija - 12

Australija - 7

Francuska - 3

SAD - 3, 1 dete

Novi Zeland - 2

Ukrajina - 2

Kanada - 2

Rusija -1

Italija - 1

Tajvan - 1

Holandija - 1

Austrija - 1

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track