KAKVA STATISTIKA: Mesi večeras slavi jubilej i juri rekorde
Foto: Reuters

Argentinac na pragu obaranja novih svetskih rekorda

KAKVA STATISTIKA: Mesi večeras slavi jubilej i juri rekorde

Fudbal -
Lionel Mesi će od večeras pa do kraja sezone imati priliku da obori još nekoliko respektabilnih rekorda u svetu fudbala.

Barselona večeras dočekuje Atletiko Madrid u prvom meču četvrtfinala Lige šampiona, a sve oči će kao i obično biti uprte u fantastičnog Lionela Mesija.

Za početak sigurno je da će Mesi proslaviti veliki jubilej, jer će protiv Atletika odigrati jubilarni 500. meč u profesionalnoj karijeri. Do sada je odigrao 415. zvaničnih mečeva za Katalonce i 84 meča za reprezentaciju Argentine.

Uz to, Mesi je blizu obaranja rekorda koji drži legendarni Raul Gonzales. Bivši napadač Reala je postigao 71 gol u Ligi šampiona, Mesi je stigao do brojke od 67 pa već do kraja ove sezone može da prestigne Raula, a iza Mesija je još jedan aktivan igrač, njegov najveći rival Kristijano Ronaldo koji je stigao do 63 pogotka u najjačem evropskom takmičenju.

Još jedan zanimljiv podatak odnosi se na dan u nedelji u kojem Mesi najviše voli da nastupa. Mesi je do sada odigrao 55 mečeva utorkom i upisao sjajnu statistiku: 41 gol i 12 asistencija!

Dodaćemo još da je Mesi u nokaut fazama Lige šampiona postigao čak 31 gol od toga 10 u rundi koja se igra večeras - četvrtfinalima.

Protiv večerašnjeg rivala, Atletika iz Madrida, Argentinac je na 19 mečeva postigao 20 golova, od toga 3 het-trika, ali isto tako nije dao gol na poslednja četiri meča protiv crveno-belih Madriđana.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track