VELIKI USPEH: Tijana ide po srce u SAD!

Uspela akcija Kurira i Srbije

VELIKI USPEH: Tijana ide po srce u SAD!

Društvo -
Porodica Tijane Ognjanović uplatila je 500.000 dolara depozita bolnici u Hjustonu koje su za samo nekoliko dana uplatili dobrotvori iz Srbije, regiona, ali i širom sveta

BEOGRAD - Tijanino srce ujedinilo Jugu.Na račun bolnice „Teksas čildren hospital“ u Hjustonu uplaćena je suma od pola miliona dolara, koliko je bilo potrebno da mala Tijana Ognjanović krene put Sjedinjenih Američkih Država po novo srce. Tijanina bolest dirnula je mnoge, pa se akciji Kurira za prikupljanje pomoći za njenu operaciju u Hjustonu svakim danom pridružuje sve više pojedinaca, javnih ličnosti, sportista, umetnika, kompanija... Samo za tri dana u Kurirovoj akciji sakupljeno je više od 160.000 dolara, od čega juče 45.000 dolara, pa Tijana više ne mora da brine da li će za njenu operaciju, koja košta 710.000 dolara, biti dovoljno novca.Njeni roditelji juče su proveli ceo dan u Ambasadi SAD, gde su morali da prođu neophodne procedure za dobijanje vize.- Čim smo uplatili novac bolnici u Hjustonu, sa potvrdom o uplati uputili smo se u Ambasadu SAD po vizu - rekao nam je kratko Tijanin otac Nebojša.Tijanino srce ujedinilo je dobre ljude iz cele bivše Jugoslavije i sveta, pa su se mnogi trudili da osim finansijski, angažmanom na društvenim mrežama, pomognu da se novac za Tijaninu operaciju što pre sakupi. Redakciji Kurira javljali su se ljudi iz Kanade, Nemačke, Belgije, Slovenije...Menadžer Goran Pantelić iz Ljubljane, osim što je uplatio 2.000 dolara, poslao je 90 mejlova svojim prijateljima i poznanicima u slovenačkim kompanijama za zahtevom da pomognu maloj Tijani. Goran za Kurir kaže da mu telefon neprestano zvoni i da ne može da kaže koliko je novca ukupno uplaćeno.- Košarkaš Rašo Nesterović nije želeo da mi kaže koliku je sumu uplatio, ali je rekao da je dao od srca i da devojčici želi sve najbolje - kaže Pantelić. U akciju se uključio i FK Partizan, koji će sav prihod od ulaznica sa utakmice protiv Vojvodine u 22. kolu Superlige Srbije uplatiti na Tijanin račun.Zatvorenik Dejan Martinović javio se iz zatvora Zabela i poručio da i oni skupljaju novac za Tijanu i apeluje na sve ostale da učine isto.

Foto: Asocijacija Vojvodine
Foto: Asocijacija Vojvodine

Pomažu i navijačiUčešće u akciji za pomoć Tijani uzeli su i navijači Vojvodine, koji su na ogradi stadiona Karađorđe okačili transparent sa imenom i prezimenom devojčice i brojem žiro računa na koji može da joj se pomogne. Pristalice Crvene zvezde juče su na utakmici s Hajdukom skupljale novac na severnoj tribini.

Dirljiva poruka male Livije BulatovićMala Tijana Ognjanović dobila je dirljivu poruku podrške od devojčice Livije Bulatović, koja joj je poručila da će se sigurno izvući.- Draga Tijana, ja sam imala sličnih problema pre pet meseci i izvukla sam se. I ti ćeš, ja to znam! Voli te tvoja drugarica Livija Bulatović - piše u poruci postavljenoj na Fejsbuku.

Krstić i Teodosić skupili 100.000 dolaraVest o Tijaninom putu u Hjuston po novo srce stigla je i do ruske prestonice, pa su srpski košarkaši Nenad Krstić i Miloš Teodosić organizovali svoje klupske kolege iz CSKA i sakupili 100.000 dolara pomoći. Vest o ovom humanom gestu košarkaša objavio je glumac Branislav Trifunović na svom Tviter nalogu.

Pošaljite poruku za Tijanu na 3243Zbog sugestija mnogih čitalaca Kurira da bi jednostavniji način za pomoć maloj Tijani bio da šalju SMS poruke, tri mobilna operatera - Telekom Srbija, Vip, Telenor - dogovorila su se i otvorila zajednički broj 3243 na koji se slanjem prazne ili tekstualne poruke pomaže Tijani. Cena poruke je 100 dinara. Cela suma prenosi se na tekući račun humanitarne organizacije „Dečje srce“.

Svi koji žele da pomognu treba da uplate sredstva na računeKomercijalne banke na ime Tijana OgnjanoviĆ, Roze Luksemburg 35, 11000 Beograd. Dinarski raČun: 205-9011004816395-73, devizni raČun: SWIFT: KOBBRSBG; IBAN: RS35205903101860366239

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track