VELIKO SRCE BEOGRAĐANA: Stiglo 10.000 dobrovoljaca, Vučić zahvalio na solidarnosti, ujutru nastavak
Foto: KURIR

Pomoć stiže u Šabac

VELIKO SRCE BEOGRAĐANA: Stiglo 10.000 dobrovoljaca, Vučić zahvalio na solidarnosti, ujutru nastavak

Srbija -
Premijer Aleksandar Vučić zahvalio je Beograđanima koji su se dobrovoljno javili da idu u Šabac i poručio da večeras nema potrebe za novim dobrovoljcima. Pozvani dobrovoljci da se ujutru u 8.45 sati okupe ispred Beogradske arene
1 / 24 Foto: KURIR

BEOGRAD - Prvi autobus sa dobrovoljcima krenuo je večeras oko 20.10 časova prema Šapcu, gde je hitno neophodna pomoć za ugroženo stanovništvo! Čak 10.000 dobrovoljaca večeras se okupilo ispred Sava centra kako bi što pre pomogli ljudima u Šapcu! Apeluje se na privatne prevoznike da se uključe u akciju spasavanja i prevezu građane do Šapca.

Premijer Aleksandar Vučić zahvalio je Beograđanima koji su se dobrovoljno javili da idu u Šabac i poručio da večeras nema potrebe za novim dobrovoljcima.

Više od 150 pripadnika Uprave kriminalističke policije i 50 pripadnika Uprave policije MUP Republike Srbije krenuli su večeras ka Šapcu kako bi pružili pomoć ugroženom području.

Međutim, reporter Kurira sa terena javlja da je hiljade ljudi pred Sava centru i da niko nije očekivao ovoliki odziv!

Jedan od dobrovoljaca, Milojko Nikolić iz Šumadije, rekao je da je njegov motiv, iako nema rodbinu u Šapcu, da pomogne ljudima na koji god način može.

Vučić je na sednici Štaba za vanredne situacije rekao da se Šabac mora braniti "praktično ratnim merama".

Sutra u 8.45 ispred Beogradske Kombank arene krenuće još jedan broj autobusa ka Šapcu.

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić danas je na sednici Republičkog štaba za vanredne situacije apelovao na građane koji žele dobrovoljno da pomognu sugrađanima u Šapcu. Premijer je pozvao dobrovoljce iz Beograda da se večeras okupe u 21 sat ispred Sava centra, a ujutru u 8.45 sati ispred Beogradske arene i dodao da je potrebno 1.500 dobrovoljaca.

Pevač Nikola Rokvić je sa svojim bratom Markom otputovao večeras u Šabac, gde se pravi brana koja će obuzdati poplave.

Nikola Rokvić
Nikola Rokvić

Braća Rokvić nisu jedini od poznatih koji su priskočili u pomoć, naime mnoge javne ličnosti poput Ivana Ivanovića, Danila Ikudinovića, Ognjena Amidžića, Marije Kilibarde i mnogih drugih, celi dan dele informacije o ugroženima i kako im pomoći.

Premijer je rekao da će u Šapcu morati da se primene "ratne mere". Vučić je naložio ministarki Zorani Mihajlović da hitno obezbedi četiri autobusa i da se sva ugrožena područja moraju evakuisati.

http://www.youtube.com/watch?v=cSGtp01EhnA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track