Veljović potvrdio da policija vodi istragu

Veljović potvrdio da policija vodi istragu

Crna Hronika -
U tri falsifikovane presude su navedene različite sume, pa se veruje da zaposlenima u posebnom odeljenju Narodne banke Srbije za prinudnu naplatu nije bilo ništa sumnjivo, te se celokupna dokumentacija nije ni proveravala

BEOGRAD - Direktor policije Srbije Milorad Veljović potvrdio je danas da se vodi istraga o nezakonitom skidanju novca sa računa nekoliko firmi.

Veljović je reagovao povodom vesti da je organizovana grupa prevaranata koristeći falsifikovane sudske presude za prinudnu naplatu skinula milion evra sa računa kompanija "Telenor" i "S lizing" i Agencije za kontrolu letenja.

Veljović je rekao da policija vodi istragu o tom slučaju, ali nije izneo detalje.

Naime, prevaranti su na falsifikovanim presudama upisivali broj žiro-računa firme od koje potražuju novac, u ovom slučaju "Telenora", "S lizinga" i Agencije za kontrolu letenja, a krivotvorili su i naloge za izvršenje.

U tri falsifikovane presude su navedene različite sume, pa se veruje da zaposlenima u posebnom odeljenju Narodne banke Srbije za prinudnu naplatu nije bilo ništa sumnjivo, te se celokupna dokumentacija nije ni proveravala.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track