Veljović potvrdio: Mišković jeste pretio Vučiću!

Potvrđeno pisanje Kurira

Veljović potvrdio: Mišković jeste pretio Vučiću!

Crna Hronika -
Meni su operativci preneli da je bilo takvih reči. Tu izjavu smo zabeležili i uvrstili u spise, rekao direktor policije

BEOGRAD - Direktor policije Milorad Veljović večeras je potvrdio da je vlasnik "Delta holdinga" prilikom hapšenja izrekao pretnje potpredsedniku Vlade Srbije Aleksandru Vučiću. Veljović je, gostujući na TV B92 potvrdno odgovorio na pitanje voditelja.- Meni su operativci preneli da je bilo takvih reči. Policija će sačiniti službenu belešku. Ne znam da li je Miroslav Mišković tokom privođenja u afektu uputio pretnje prvom potpredsedniku vlade Aleksandru Vučiću - izjavio je Veljović.

On je dodao da je Mišković uhapšen jutros oko sedam časova u svojoj kući i da mu je načelnik kriminalističke uprave preneo da je izneo pretnje upućene Vučiću, a da policija ne zna da li je to uradio u afektu. On je istakao da je policija profesionalno odradila taj posao, da ima podršku države, ali da radi samostalno.

Miroslav Mišković, vlasnik Delta holdinga, jutros je pred policijom izjavio da Aleksandar Vučić neće dočekati večerašnju emisiju na RTS, a da on sigurno neće biti zadržan u pritvoru, saznaje Kurir! Potpredsednik Vlade večeras gostuje u emisiji "Svedok" na RTS. Policija je odmah prenela Miškovićeve pretnje Vučiću tako da je bezbednost prvog potpredsednika vlade podignuta na najviši nivo.Kuriru je u MUP-u potvrđeno da je Miroslav Mišković pretio Aleksandru Vučiću.

Ovim povodom Vučić je za Kurir rekao: "Srbiju nije, niti će moći niko da pobedi pa neće ni Miroslav Mišković".

Veljović je dodao i da kad je u pitanju privođenje Miškovića, njegovog sina i još osam osoba zbog malverzacija sa putarskim firmama glavnu reč ima Tužilaštvo za organizovani kriminal. Veljović je dodao i da je Miškovićevom sinu Marku u dogovoru sa tužilaštvom oduzet pasoš pri pokušaju da napusti zemlju i da je policija taj dokument danas dostavila tužilaštvu. Prema rečima Veljovića vrše se provere i o predmetima vezanim za C market, Luku Beograd i Delreal, a u radnim grupama koje ispituju sporne privatizacije radi 100 ljudi.

Bivša potpredsednica Delta holdinga Milka Forcan ocenila je za B92 da je hapšenje Miškovića iznenađenje i za njega, jer je to je bilo skoro i nemoguće zamisliti. Forcan je kazala da nije reč o političkom progonu, već o konkretnim istražnim radnjama, i navela da o poslovanju Nibens grupe i učesću Delte u konzorcijumu koji je privatizovao putarske firme ne zna više nego što je objavljeno u medijima.

"O tim poslovima nije bilo reči u finansijskim izveštajima Delte, niti na kolegijumima", rekla je Forcan koja je Delta holding napustila pre dve godine. "Nedostatak osećaja mere je osnovni razlog zbog kojeg se Miroslav Mišković našao u situaciji u kojoj se našao. Većina problema nastaje onda kada Delta u procesu privatiazcije postaje većinski vlasnik firmi koje nemaju direktne veze sa poslovanjem same kompanije", ocenila je ona. Forcan je dodala i da je Mišković izigrao poverenje zaposlenih koji su, kako je kazala, "iskreno i posvećeno radili za kompaniju, verujući u ispravnost firme".

Ministar pravde i državne uprave Nikola Selaković je ocenio da su građani možda mogli da zamisle privođenje nekog od bivših članova vlade, ali ne i Miroslava Miškovića i ponovio da je Mišković 25 godina slao (druge) na saslušanja te da je došlo vreme da i njega neko sasluša. On je istakao da je vlada jedinstvena u borbi protiv korupcije. Upitan da li je tačno da je Mišković zvao predsednika Srbije Tomislava Nikolića, Selaković je rekao da mu to nije poznato.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track