VEROVALI ILI NE: 5 gadnih stvari koje jedemo, a da nismo ni svesni!

Šokantno otkriće

VEROVALI ILI NE: 5 gadnih stvari koje jedemo, a da nismo ni svesni!

Ludi svet -
Uz namirnice koje svakodnevno jedemo, u organizam unosimo i sastojke koji nam čak i ne padaju na pamet, a daleko su od onoga što smatramo namirnicama.

Uz namirnice koje svakodnevno jedemo, u organizam unosimo i sastojke koji nam čak i ne padaju na pamet, a daleko su od onoga što smatramo namirnicama.

Pročitajte kojih pet stvari jedete, a da to i ne znate.

Analne izlučevine dabra

Ako volite sladoled od vanile, jagode, maline, verovatno ste na ambalaži pročitali da on sadrži i neke "prirodne arome". Većina nas se nikada ne zapita koje su to prirodne arome, ali kada ovo pročitate, verovatno ćete početi da se pitate. Katoreum su analne i urinarne izlučevine dabra, koje se na listi sastojaka na ambalažama često nazivaju prirodnom aromom. Ako vam se i jeo sladoled, verovatno vam se više ne jede.

Ljudska dlaka

Pritom ne mislimo na ono kada u pljeskavici slučajno nađete nečiju dlaku. Jeste li ikada razmišljali o tome šta hleb čini tako mekanim? Aminokiselina izvedena iz dlake ljudske kose ili perja patke, a koja se naziva cistein, zaslužna je za to što hleb "diše".

Delovi bube

Žele poslastice raznih ukusa mnogima su omiljeni dezert, ali tajna one sjajne, crvene boja koju žele ima zapravo je ubacivanje izlučevina takozvane svilene bube. Izlučevine ovih insekata ubacuju se još i u neke voćne jogurte, sirupe, sladoled, bombone, sok od grejprfruta.

Hormoni

Mleko je svakako dobro za organizam, ali koliko je dobro, zapravo zavisi od hormona koji se dodaju u hranu kojom se krave hrane. Hormoni koji se danas najčešće dodaju su rBST i rBGH, a koji su zabranjeni u Kanadi i Evropskoj uniji, jer su često dovođeni u vezu sa različitim vrstama kancera. Međutim, ovi hormoni nisu zabranjeni svuda, pa se u nekim prodavnicama još uvek prodaje mleko koje sadrži ove hormone.

Crvi

Dodatni sastojci gotovih pečuraka, a naročito sosa od pečuraka mogu da iznenade. Američka administracija za hranu i lekove trenutno dozvoljava ubacivanje više od 20 vrsta u razna gotova jela sa pečurkama. Zato, ako želite da izbegnete crve u svom obroku od pečuraka, najbolje je da ih jedete sveže, odnosno da ne kupujete gotove.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track