VEROVALI ILI NE: Mercedesom i bmw po socijalnu pomoć

Sirotinja nije Bogu teška

VEROVALI ILI NE: Mercedesom i bmw po socijalnu pomoć

Srbija -
Policija otkrila da je 14 osoba na osnovu lažnih informacija dobijalo socijalnu pomoć i oštetilo resorno Ministarsto za oko tri miliona dinara

KIKINDA:U laži su kratke noge!

Đura P. (24.), Jasmina Z. (39.), Jovanka L. (47) Boban P. (38.) i još desetoro osoba iz kikindske opštine, prevarili su Centar za socijalni rad, a Ministarstvo rada i socijalne politike oštetili za oko tri miliona dinara!

Prema saznanjima Kurira, to je samo vrh ledenog brega, jer je znatno više osoba, služeći se prevarama, primalo socijalnu pomoć.

Prilikom podnošenja zahteva za socijalnu pomoć, osumnjičeni su prikrili podatke da oni ili članovi njihovih porodica imaju neki izvor prihoda.

Neki od otkrivenih „socijalnih slučajeva“ bavili su se ilegalnim sakupljanjem i trgovinom sekundarnih sirovina. Bilo je i onih koji se nisu libili da stotinak metara od zgrade Centra za socijalni rad parkiraju „mercedes“, „bmw“ ili neko drugo luksuzno vozilo, presvuku se u rite, a onda odu da se žale kako nemaju ni za parče hleba:

- Od 45 lica za koje se vodi postupak, utvrdili smo da je 27 osoba od 2010. do 2012. godine, koristilo socijalnu pomoć , ili to još uvek čini. Nakon okončanja postupka i utvrđivanja njihove krivice, biće preduzete zakonske mere, kaže direktorka Centra za socijalni rad Mirjana Barošević, i dodaje da je policija zasad podnela krivične prijave protiv 14 osoba.

Među lažnim korisnicima socijalne pomoći ima i onih koji imaju nekretnine u Novom Sadu i nekim drugim gradovima.

Prilikom izlaska na teren, stručnjaci ove ustanove nailazili su na razne neprijatnosti:

- Najčešće neće da nas puste u svoje domove. Dovijaju se na razne načine. Ako nekako saznaju da dolazimo, prazne štale i svinjce, a stoku sakrivaju po komšiluku, opisuje ona „nestašluke“ ljudi koji žele da se dokopaju socijalne pomoći.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track