VEROVALI ILI NE: Škrtel duplo efikasniji od bilo kog veznjaka Junajteda
Foto: AP

Slovak izdominirao

VEROVALI ILI NE: Škrtel duplo efikasniji od bilo kog veznjaka Junajteda

Fudbal -
Defanzivac Liverpula je trenutno najefikasniji odbrambeni igrač Premijer lige

Liverpul živi svoj san. Crveni su nakon mnogo godina u šampionskoj trci, a pobedom nad Mančester Sitijem stigli su u poziciju da samo od njih zavisi da li će Stiven Džerard na kraju sezone podići veliki pehar Premijer lige.

Vodeći tim Premijer lige igra impresivno čitave sezone, postigli su čak 93 gola u ligi, uz 4 susreta do kraja, u seriji su pobeda a Luis Suarez i Danijel Staridž su zajedno postigli čak 49 pogodaka, i zauzimaju dva vodeća mesta na listi najboljih strelaca Premijer lige.

U prvih 10 strelaca nalazi se i kapiten Stiven Džerard sa 13 pogodaka, od kojih je doduše čak 11 postigao sa bele tačke.

Odbrana Liverpula ne briljira, primila je solidan broj golova, ali se zato Martin Škrtel istakao u svakom smislu. Stameni defanzivac je ove sezone postigao čak 7 pogodaka i trenutno je ubedljivo najbolji strelac među defanzivcima u Premijer ligi.

Ono što je još specifično, jeste da je Škrtel efikasniji i to duplo, od bilo kog veznjaka iz redova najvećeg rivala - Mančester Junajteda.

Najefikasniji veznjak Junajteda je mladi Adnan Januzaj sa 4 pogotka, prati ga Mata sa 3, Jang i Valensija imaju po dva, Kerik i Kleverli po jedan pogodak, dok recimo Kagava, Felaini i Gigs nisu uspeli ni da se upišu u strelce ove sezone u ligaškim mečevima.

Zanimljiv je i podatak da je Škrtel bio efikasan i pred svojim golom, jer je postigao čak 3 autogola u jednoj sezoni, čime je oborio rekord Premijer lige.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track