Vesić: Počinje popis objekata u izgradnji
Foto: AP

Kontrola dokumentacije

Vesić: Počinje popis objekata u izgradnji

Beograd -
Ovakva vrsta popisa nikada se nije radila, posao je veliki, ali za sedam dana ćemo tačno znati koliko se objekata gradi i da li postoje dozvole

BEOGRAD - U Beogradu danas počinje akcija popisa građevinskih objekata koji su u izgradnji, kako bi se utvrdilo da li poseduju sve dozvole, izjavio je gradski menadžer Goran Vesić.

"Ovakva vrsta popisa nikada se nije radila, posao je veliki, ali za sedam dana ćemo tačno znati koliko se objekata gradi i da li postoje dozvole. Legalizacija treba da spreči izgradnju ilegalnih objekata, a ne da je pospešuje", kazao je Vesić.

On je objasnio da će nakon popisa objekata, u kontrolu dokumentacije zajedno s gradskim inspektorima ići i državni inspektori. "Građevinari su do sada koristili situaciju da je za objekte do 800 kvadrata nadležna opština. Oni dobiju dozvolu na tih 800 kvadrata, pa onda ilegalno pređu tu kvadraturu i niko ih ne dira zbog nadležnosti. To je nedopustivo i to se više neće dešavati", naglasio je Vesić.

On je najavio da će rekonstrukcija Bulevara vojvode Stepe na Voždovcu početi 10. jula, i da će radovi trajati godinu dana. Kada je u pitanju rekonstrukcija Trga Slavija, Vesić je objasnio da bi u avgustu gradska Skupština trebala da usvoji plan rekonstrukcije, a da će tender za taj posao biti raspisan do kraja godine.

Gradski menadžer je naveo i da najavljene kiše ne bi trebalo da izazovu nove poplave, ali je naglasio da se u Štabu za vanredne sitaucije prati stanje i da su svi na oprezu. "Nema opasnosti da će biti nekih novih poplava, ali i sami znate da kanalizacija nije bas u najboljem redu, tako da moramo da budemo na oprezu", ocenio je Vesić.

On je najavio i da bu u toku ove nedelje trabalo da budu potpisani prvi donatorski ugovori sa kompanijama koje su izrazile želju da pomognu u obnovi posle poplava. Vesić je rekao da se veliki broj kompanija interesuje za pomoć u obnovi obdaništa i domova kulture.

(Beta/Pink)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track