3 UDESA: Dve nesreće i lančani kod Zmaja
Foto: Marina Lopičić

Hitna pomoć

3 UDESA: Dve nesreće i lančani kod Zmaja

Beograd -
Učestalije su se javljale osobe sa bolom u grudima, a bilo je i infarkta. Pomoć lekara u velikoj meri tražili su i astmatičari koji reaguju na svaku promenu vremena

BEOGRAD - U Beogradu su se noćas dogodile dva saobraćajne nesreće i jedan lančani sudar, u kojima je povređeno nekoliko osoba, izjavila je portparolka Hitne pomoći Nada Macura.

U 20.27 sati na autoputu za Zagreb, kod pumpe "Zmaj", došlo je do lančanog sudara u kome je muškarac od oko 33 godine zadobio tupu povredu slabinskog dela kičme i istezanje vrata, dok je 13-godišnja devojčica iz drugih kola, koja je turska državljanka, zadobila tupu povredu stomaka.

U 20 minuta posle jedan čas na Zrenjaniskom putu bb kod nadvožnjaka ka Kovilovu muškarac od oko 37 godina prevezen je Urgentni centar zbog sumnje na prelom ključne kosti sa leve strane i prelom levog ramena.

U dva sata i šest minuta u Železniku, na uglu ulica Radnih akcija i Lole Ribara, muškarac od 25 godina zadobio je tupu povredu glave, razderotinu u predelu brade i tupu povredu desnog kolena.

Hitna pomoć je noćas obavilaukupno 125 intervencija, od kojih je 20 bilo na javnom mestu. Učestalije su se javljale osobe sa bolom u grudima i bilo je infarkta, rekla je Macura. Osim srčanih bolesnika, pomoć lekara su u velikoj meri tražili i astmatičari koji reaguju na svaku promenu vremena. Tokom jučerašnjeg dana Hitna pomoć je imala 157 intervencija, od toga 52 na javnom mestu. Bilo je dosta padova i kolapsa, kao i pet saobraćajnih udesa.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track