6 povređenih u saobraćajnim udesima u Beogradu
Foto: Marina Lopičić

Hitna pomoć

6 povređenih u saobraćajnim udesima u Beogradu

Beograd -
Na psihijatrijskoj klinici Laza Lazarević pregledano je ukupno 19 pacijenata od kojih je bilo sedam prijema

BEOGRAD - Hitna pomoć je tokom noći u Beogradu obavila 114 intervencije od kojih 26 na javnim mestima, a bilo je nekoliko saobraćajnih nesreća u kojima je povređeno šest osoba, izjavila je portparol Hitne pomoći Nada Macura.

U saobraćajnom udesu, sinoć u 20.43 sati na Rakovičkom putu bez broja, na isključenju za Rakovicu povređena je jedna ženska osoba stara oko 30 godina u svojstvu suvozača i ona je zadobila tupu povredu desnog stopala i prevezena je u Urgentni centar, rekla je Macura.

U 20.58 sati u Skadarskoj ulici, na uglu sa Bulevarom despota Stefana, povređena je ženska osoba stara oko 18 godina u svojstvu pešaka. Ona je zadobila povredu glave, desne potkolonenice i grudnog koša i prevezena je u Urgentni centar.

U 22.34 u ulici Vojvodine Stepe ispred broja 140, muška osoba oko 30 godina, vozač, zadobio je povredu glave, potres mozga. U 23.09 sati, Vinogradski venac, dve osobe su povređene kod vrtića, muška oko 19 godina u svojstvu putnika - povreda leđa, nema vidljivih povreda. Druga osoba, muškarac, oko 22 godine, vozač, zadobio je tupu povredu glave, prevezen u Urgentni centar, rekla je portparol. Na raskrsnici Milentija Popovića i Milutina Milankovića, u 23.30 sati povređena je muška osoba oko 21 godine u svojstvu putnika u automobilu. Njemu je povređena glava - razderotina, nije gubio svest i prevezen je u Urgentni centar.

Nada Macura je rekla da su ekipe Hitne pomoći pružale pomoć i hroničnim bolesnicima, astmatičarima sa bolom u grudima, osobama sa hipertenzijom, alkoholisanim licima i psihijatrijskim bolesnicima.Na psihijatrijskoj klinici Laza Lazarević pregledano je ukupno 19 pacijenata od kojih je bilo sedam prijema, izvršeno je 12 ambulantnih pregleda, a hospitalizacija nije bilo, prenela je portparol Hitne pomoći Nada Macura podatke koje je dobila iz te klinike.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track